Sirov pogled – Brock Lesnar pokeraš

Njegovo ime je Brock Lesnar. S 37 godina na leđima i dalje je zastrašujuća pojava koju nikako ne bi htjeli vidjeti u mračnoj ulici. To može zahvaliti svoji konstituciji od 191 cm i trenutnoj težini od 130 kilograma sazidanoj od mišića. No nije jedini takav na svijetu, ono što ga čini onime što je njegova reputacija. Riječ je o čovjeku koji je bio trostruki WWE prvak prije deset godina i koji drži istu titulu zadnjih pola godine, a prazninu između popunio je UFC naslovom u teškoj kategoriji. U ringu gdje se gladijatorski mlate.

Okušao se i u Japanu te ugrabio NJPW naslov, a jedino gdje nije uspio bio je NFL u kojem nije uspio ući u momčad. Možda i bolje da nije, tamo bi bio samo dio jedne momčadi, one (Minnesota Vikings) koja čak i kad je pokušavao 25 godina nije vidjela Super Bowl. Kada ga pogledam ja vidim čovjeka koji je do svih uspjeha došao izuzetnim radom i zalaganjem. Možemo reći kako je ova trenutna WWE titula čisti marketinški potez, ali tkogod kaže da to nije zasluženo je u zabludi. Brock Lesnar izgleda i prikazan je dominantno zato što on to trenutno je i potpuno je jasan interes za njega. Kako fanova tako i različitih sportskih organizacija.

Njegov ugovor se bliži kraju i svi želimo saznati odgovor na pitanje s kime će potpisati novi ugovor. Ja neću niti pokušavati lagati da bih ga volio vidjeti negdje drugdje, zaista se nadam da će tinta formirana u obliku njegova potpisa krasiti WWE ugovor – kompanije koja ga je ‘stvorila’. UFC bi također volio vratiti svog bivšeg prvaka, a u veliku borbu navodno se uključuje i druga najveća MMA organizacija Bellator. Kako ne govorimo o mladiću nego u čovjeku bilu četrdesete godine života možda govorimo i o zadnjem velikom ugovoru njegove karijere. Brock zna koliko vrijedi i pokušava to što bolje kapitalizirati, baš kao što i Vuco kaže u svojoj pjesmi – tražena je roba u gradu.

Puno je karata na stolu, puno ih je još skriveno, a ono što se meni zadnjih tjedana mota po glavi spada pod pokerašku terminologiju – overplay. To je izraz kada igrač s vrlo dobrom početnom (snažnom) rukom preuzme inicijativu agresijom, ali ne prepozna trenutak u kojem je njegova snaga pala. Moje pitanje je događa li se to Lesnaru?

Pojasnit ću. Lesnarova karta je njegova pojava. Svaki puta kada je tu negdje od njega očekujemo dobre stvari, a pod ovim ugovorom nam je to manje-više svaki put dostavio. Problem nastaje kada ga nema. Kako da vjerujemo u njegovu snagu kada ga ne vidimo po par mjeseci? Kako bi u nečemu bio najveći moraš stalno to pokazivati, ne samo s vremena na vrijeme. Zato su C. Ronaldo i Messi najveće zvijezde koje je moderni nogomet imao, zbog toga što iz utakmice u utakmicu, iz sezone u sezonu, pokazuju raskoš talenta. Kada se ne pojavljuješ na ekranu snaga tvojih karata itekako pada.

Koliko će takve stvari cijeniti sve tri strane koje se bore za njega? WWE tu stoji relativno dobro, oni mogu pričama nadoknaditi to što njega nema, barem bi trebali moći, no tu se baš i nisu iskazali. MMA kompanije imaju malo teži zadatak, one žele potpisati borca koji će se boriti protiv relevantnih protivnika i biti jak. Što ako ga potpišu na x mečeva, a već nakon drugog shvate da on nije u stanju pobjeđivati? To sigurno nije nešto što imaju u planu, niti je to magnet za publiku. Takve se greške događaju, ali svi ih pokušavaju svesti na minimum. To je pitanje koje si UFC postavlja vezano uz CM Punka, koji je godištem u samom susjedstvu s Lesnarom.

Može li Brock Lesnar prodati njima svoju pojavu, snagu i sve što se uz njega veže? Gledajući prošlotjedni, a pogotovo ovotjedni RAW moj odgovor je da. Kao što je Alen već opisao u pregledu epizode, trenutak u kojem Brock Lesnar ulazi u ring, pun odlučnosti u očima, s pojasom preko ramena i spoznajom da su u ringu trojca su momenti koje publika voli. Pokazivanja karaktera dok sve karte nisu otvorene upravo je ono što Brock treba kako bi dodao pokoju stotinu tisuća dolara više na cifru koje njegovi budući poslodavci trenutno imaju u planu. Sjediti doma, s pojasom preko ramenom, rade istu stvar, samo u suprotnom smjeru.

Što vi mislite o tome kakave će biti njegova budućnost? Oglasite se u komentarima.

About the Author

Vedran Karlić
Glavni urednik, ljubitelj video igri, sporta i matematike.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Royal Rumble recenzija - ProHrvanje.com

Leave a comment

Your email address will not be published.


*