Seth Rollins – Road to WrestleMania 33

Došli smo do predzadnjeg članka u sklopu Road To WrestleManije serijala. Danas smo obradili put Baron Corbina, a sada prelazimo na Raw i njihove zvijezde. Sada ćemo pažnju posvetiti osobi koja je morala propustiti prošlogodišnju WrestleManiju. Ova osoba je dvostruki WWE prvak, i čovjek koji će se na ovoj WrestleManiji, ukoliko sve prođe kako treba, suočiti sa Triple Hom. Večerašnji subjekt je Seth Rollins.

Redesign.Rebuild.Reclaim

Seth Rollins je morao propustiti prošlu WrestleManiju u Dallasu zbog povrede koju je zadobio u novembru. Pretpostavke su tada bile da će morati pauzirati 6-9 mjeseci. To je došlo u najgorem mogućem trenutku, kada je Seth Rollins bio WWE Svjetski prvak. Morao je predati titulu, koja se odlučivala na Survivor Seriesu, gdje je Sheamus izašao kao prvak nakon cash ina nad Reignsom. Takođe smo saznali da je Rollinsu bilo namijenjeno da se bori sa Triple Hom te godine. Rollins je ipak morao bespomoćno gledati kako se održava najveći spektakl godine, bez njegovog prisustva. Seth Rollins je svoj povratak napravio u maju 2016. godine, na Extreme Rulesu kada je napao Reignsa nakon njegovog matcha sa Stylesom. Tako smo se vratili tamo gdje smo stali u novembru. Rollins vs Reigns za titulu koju Rollins nikada nije izgubio, na Money in the Bank PPVu.

Ovdje je napravljen veliki propust što Rollins nije vraćen kao face, već kao heel. Da su odmah potegnuli za face turnom, bio bi najover face tog ljeta. Nažalost, odlučili su taj turn ostaviti do kraja avgusta, što se pokazalo kao greškom jer je već do tada ohladio priličito. Ambrose se uključivao u rivalitet, prijeteći da će osvojiti Money in the Bank, i cashirati na pobijednika iste večeri. Rollins je osvojio titulu od Reignsa clean na tom PPVu, nakon čega je Ambrose cashirao svoj kofer, kao što je i obećao, te je osvojio WWE titulu, baš kao što je i obećao. Ovo je bio veliki momenat za Shield trojac, gdje je konalno postavljen temelj za taj dugo očekivani trile threat match. Ono što je usporilo ovaj rivalitet, jeste to da je Reigns bio suspendiran dvije večeri zbog dopinga. Triple threat je najavljen za Battleground, tako da su Rollins i Ambrose morali nositi ovaj rivalitet do PPVa. Vodili su bitku za titulu na Rawu večer prije drafta, gdje je match završen kao draw nakon što su se dvojica pinala međusobno. Na SmackDownu je ipak Ambrose retainao titulu, nakon što je on draftan na SmackDown, a Rollins na Raw. Na Battlegroundu je Ambrose retainao u prilično dobrom matchu, kada je Ambrose pinao Reignsa za pobjedu nakon Dirty Deeds. Naredne večeri, Stephanie je potpuno krivicu svalila na Reignsa jer je izgubio WWE titulu SmackDownu. To je dovelo do kreiranja nove titule koja će služiti kao glavna titula na Rawu – Universal titula. Za tu titulu će se boriti na SummerSlamu pobijednik malog turnira koji se održao na tom Rawu, te Seth Rollins, koji je nagrađen direktnim plasmanom. Seth Rollins je na kraju morao da se suoči sa Finnom Balorom.

Ovdje bi Balor po prvi put trebao predstaviti svog Demona na main rosteru. To je učinio u svom entranceu na SummerSlamu, gdje je imao prilično dobar match protiv Rollinsa. Balor je na kraju odnio pobjedu sa Coup de Grace, ali njegovo slavlje je bilo kratko. Naime, dan poslije je morao predati titulu zbog povrede koja ga je zadesila u SummerSlam matchu protiv Rollinsa, tačnije zbog njegovog bucklebomb poteza. Nakon ovoga je Rollins pobrao dosta kritika, pogotovo od Breta Harta, koji je nazvao Rollinsa opasnim radnikom koji je već slomio Ceni nos, završio Stingu karijeru i teško ozlijedio Balora sve u manje od godine. Smatram kako su takve optužbe pretjerane, jer se nesreće dešavaju svakome, pogotovo kod opasnih poteza kakav je bucklebomb. Samoa Joe je takođe završio Tysonu Kiddu karijeru, ali se ne može on okriviti za to, već samo nesretna okolnost kod prilično opasnog musclebuster poteza.

Nakon te drame, Rollins je u Fatal 4 Way Elimination matchu dobio priliku da vrati Universal titulu, gdje se borio protiv Owensa, Reignsa i Big Cassa. Uspio je eliminisati Reignsa, nakon što je u ispomoć došao Triple H, njegov mentor u Authorityu. Nakon toga je Triple H udario pedigree Rollinsu, i pomogao Owensu da ga pina i postane prvak. Rollins je nakon dvije godine saveza sa Authorityem, izdat od istog.

Put pročišćenja

Rollins još nije zvanično turnao face, ali je svoj pogled okrenuo protiv Owensa, u potrazi za istinom zašto je Triple H uradio to što je uradio. Naredne sedmice je napao Owensa dok je držao proslavu svog krunisanja prvakom. Na Clash of Championsu, u prilično solidnom matchu koji ipak nije bio vrhunski kako smo možda i očekivali, ali je Rollins pružio dobru i čistu borbu, dok je Owensu pomagao Jericho, koji mu je i pomogao da retaina. Rollins je nakon ovoga dobio ovacije, i Rollins je pokazao poštovanje prema fanovima, što se može protumačiti kao zvaničan face turn. Ono što meni ide na živce jeste što se on uopće nije ponašao kao face. Uopće ne pokazuje kajanje zbog saveza sa Authorityem, zbog izdaje Shielda, već mu je samo krivo što su ovi izdali njega prije. Nisu ga htjeli više, i sad je Rollins face u toj priči, a da ga nisu otjerali, vjerovatno bi i dalje bio isti heel i ponašao se na isti način kao i prije. Onda je Rollins odjednom počeo pomagati Reingnsu, a Reigns je to tek tako prihvatio i primio ga nazad kao saveznika, nakon svega što su prošli. Prilično loše su ispričali priču ovdje. Što je još jednom pokazatelj kako je face turn trebao da se desi na povratku u maju. Rollins je svoj revanš dobio na Hell in a Cell PPVu u istoimenoj stipulaciji, gdje su obojica pružili sjajan match, ali je opet prisustvo Jericha presudilo, te je Owens retainao titulu.

https://www.youtube.com/watch?v=kNK3WGkAjFE

Survivor Series je došao, i znamo kako je ta priča išla, imali smo priliku rezimirati to u članku posvećenom Reignsu. Pretežno se baziralo na dvije frakcije Rollinsa i Reignsa protiv Jericha i Owensa unutra Raw teama. Raw team je izgubio na kraju nakon što je Wyatt konačno eliminisao Reignsa. Rollins je prenio rivalitet na Jericha, nakon što ga je koštao titule još jedanput u matchu protiv Owensa, koji je bio No DQ. Rollins je onda dobio match protiv Jericha na Roadblocku, nakon što je izjavio kako će proći kroz koga god treba kako bi stigao do Universal titule, uključujući i Owensa i Triple Ha. Rollins je pobijedio Jericha u solidnom matchu, ali opet ništa posebnom matchu na jako lošem showu. Rollinsov pohod ka Universal tituli je očigledno usporavan od strane Raw menadžmenta, to je pogotov došlo do izražaja kada je Stephanie napravila match između Rollinsa i Zayna sedmicu prije Rumblea, u kojem je stipulacija glasila kako će gubitnik matcha biti izbačen iz Rumble matcha. Rollins je bio taj koji je izgubio, nakon što ga je omela Triple Hova ulazna pjesma. Seth Rollins je onda prestao tražiti Triple Ha, već je otišao da ga pronađe sam.

Pogubljenje kralja

Seth Rollins se pojavio na NXT Takeover San Antonio, večer prije Royal Rumble PPVa, gdje je prekinuo show i izazvao Triple Ha da izađe inače neće napustiti ring. Triple H se pojavio na rampi, gdje je onda pozvao osiguranje da dođu i sklone Rollinsa iz ringa.

Nakon dosta otpora, Rollins je izbačen iz arene. Naredne večeri Stephanie je najavila kako će Triple H biti tu, i da očekuje dolazak Rollinsa na sučeljavanje. Naravno, kada je Rollins došao pred ring, ispostavilo se da je zamka. Triple H je platio Samoa Joea da napadne Rollinsa i da ga izbaci iz igre. Ispostavilo se na kraju da je Samoa Joe zaista ozlijedio Rollinsovo koljeno, zbog koje je morao na odmor krajem 2015. pa sve do maja 2016. Doktori su dali naznaku kako će morati pauzirati oko dva mjeseca, što je značilo da će njegov nastup na WrestleManiji biti upitan sve do zadnjih par dana. Rollins je naporno radio kako bi izbjegao mogućnost da propusti drugu WrestleManiju za redom. Naredni mjesec je došao na Raw gdje je nakon prozivanja Triple Ha odlučio da dadne obečanje kako će se pojaviti na WrestleManiji u Orlandu. U narednim sedmicama smo vidjeli kako Triple H upozorava Rollinsa da sluša doktore, da ne rizikuje svoje zdravlje, jer ako se na WrestleManiji suoče njih dvojica, zaprijetio mu je da će mu završiti karijeru. Na posljednjem Rawu su potpisali ugovor za unsanctioned match, što znači da WWE neće morati odgovarati za počinjenu štetu Rollinsu.

Ovo je u biti samo ušminkana stipulacija koaj naglašava da će match biti brutalan. Ali segment je bio jako jako dobar. Rollins je konačno pokazao kajanje zbog svega što je uradio, te je naglasio kako će se u ovom matchu boriti da vrati svoj identitet. Ovo je bio korak u pravom smjeru, i korak koji se trebao napraviti prije nekoliko mjeseci. Nažalost, uprkos i povredi koljena, izgleda da bi Rollinsov nastup opet mogao biti upitan. Kako nezvaničnno saznajemo, Rollins pati od visoke temperature uzrokovana upalom pluća. Ne zna se kakvo će njegovo stanje biti do nedjelje, ali trenutno nije dobro. Nadajmo se da će Rollins skinuti ovu lošu sreću sa leđa, i da će se osjećati dovoljno dobro da nastupi u Orlandu u potrazi za osvetom.

Mišljenje – Rollins nije imao najbolju godinu. Prvenstveno je to uzrokovano face turnom, i time što nije dobro bookiran kao face. Nije imao dobar motiv, te je teško bilo stati iza njega kao facea. Matchevi su mu znali biti jako dobri, ali je znalo biti i razočarenja tipa protiv Owensa na Clash of Champions. Mislim kako bi ovaj naredni match protiv Triple Ha mogao da bude ključan u Rollinsovom oporavku u kreativnom smislu, jer bi moglo spasiti njegov face turn. Tako da se stvarno nadam da će match biti održan.

Najbolji match – vs Owens (Hell in a Cell 2016)

Be the first to comment on "Seth Rollins – Road to WrestleMania 33"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*