Savršen recept za upropaštavanje potencijalno savršenog meča

O ovoj temi već sve znate. Već je napisano sve što se napisati da, već su izrečene sve kritike koje su mogle biti izrečene, tako da tematski ovo nije nešto novo, ali čisto da potvrdimo tezu i ovdje na našem portalu kako je WWE uspio upropastiti ono što se upropastiti nije dalo.

Sve je krenulo najavom kako će se na Survivor Seriesu 2018. godine sukobiti u jedan na jedan meču tada trenutna SmackDown Women’s prvakinja Becky Lynch i Raw Women’s prvakinja Ronda Rousey. Meč je odmah nakon najave privukao pažnju jer imamo stvarno meč koji je vrijedan gledanja. Imali smo Becky Lynch, koja je tada taman postajala biti vruća jer je osvojila titula par tjedana prije toga i fanovi su se totalno uživjeli u taj njen badass gimmick iako je WWE neuspješno pokušao (na svu sreću) učiniti ju negativkom.

WWE za takve Survivor Series mečeve obično nema neke građe jer ti su mečevi sami po sebe logični jer WWE tu večer suprotstavlja Raw i SmackDown. Ali, dogodila se ta invazija koja se dogodi svake godine kada je SmackDown otišao na Raw, odnosno kada su Becky i njena ekipa napale Rondu i njenu ekipu. I tada smo shvatili kako bi ovo moglo biti nešto posebno jer je Becky brutalno pretukla Rondu stolicom, nešto što do tada nitko nikada nije napravio Rondi, i publika je totalno poludjela na taj segment i samim time je WWE taj meč prodao na najbolji mogući način. Vidjeti krvavu Becky sa stolicom nad pokošenom Rondom na podu bila je slika koja se pamtila. Osjećao se takav hype da je to bilo strašno.

No, desila se ta nesreća kada smo saznali da je Becky ozlijeđena i da će se taj meč morati odgoditi. Zamijenila ju je Charlotte i to je ključna stavka zbog stvari koji će se kasnije zbivati. Charlotte i Ronda su ostavile nedovršen posao i znali smo da nije došao kraj između njih. No, eto, meni je to bila sreća u nesreći da je meč između Becky i Ronde odgođen jer sam znao da kada se dogodi, bit će to apsolutno ludilo jer to odgađanje meča iz prihvatljivog razloga samo je podizalo hype sve više i više.

Nakon toga su se pojavile prve glasine kako ćemo dobiti taj meč na WrestleManiji i sama ta ideja je bila apsolutno genijalna jer imamo meč za koji je publika zainteresirana i koji ima tako dobru priču iza sebe iako se ona zapravo sastoji od možda dva segmenta, ali su to bila dva moćna segmenta.

No, dogodio se TLC i Ronda je koštala i Becky i Charlotte SD Women’s titule. Tada smo znali kako bi Charlotte mogla biti totalno uključena u priču između Becky i Ronde. I dok sam bio ljut na to budući da je ovo trebala biti stvar između Ronde i Becky, shvatio sam to kao logičan slijed događaja nakon njihovog nedovršenog posla na Survivor Seriesu. A i neće Charlotte taj meč upropastiti jer i Triple Threat kao jedna od opcija zvuči okej. Ne tako dobro kao singles meč Ronde i Becky, ali i dalje imamo jedan potencijalno izvrstan meč nabijen hypeom.

Dogodio se Royal Rumble i Becky je u totalnom badass modeu uzela taj Rumble meč i otišla na WrestleManiju. Bio je to fantastičan trenutak jer je publika cijelo vrijeme čekala Becky jer su znali da se mora pojaviti. Ako se ne pojavi, tada sve pada u vodu. A ništa nije smjelo pasti u vodu. Pojavila se, ušla preko veze u meč, možemo to tako reći, ali je ušla i pobijedila. I to izbacivši Charlotte. I tu smo imali izvanrednu podlogu za meč između Ronde i Becky. Fantastičnu.

No, umjesto da nakon Rumblea sve krene uzbrdo, krenulo je baš nizbrdo. Da budem odmah jasan, WWE nije zaslužan što se tada osjećao hype i takvo iščekivanje za Becky/Ronda meč. Nisu zaslužni nimalo. Sve se to desilo slučajno tim jednim segnetom, ali hajmo reći da su oni to uspjeli ispočetka solidno progresirati. No naravno, WWE kada vidi da su nešto dobro napravili, odluče ići s tim do kraja, ali oni ne znaju kada treba stati i tu nastaju gadni, ali gadni problemi.

Jer kada mislite da imate prvi feud za WrestleManiju nakon tko zna koliko koji zapravo nešto vrijedi i koji bi mogao biti tako genijalan main event u kojem nećemo imati part timera nakon tko zna koliko godina, oni odluče napraviti najgori mogući korak, a to je uvesti McMahone u cijelu priču. Ne znam, ja ni dan danas nisam razumio kome je to bila potreba, čija je to bila ideja i na koji je to način doprinijelo ovom programu. Ali su to napravili iz jednog od ova dva razloga – ili su zaista bili toliko glupi pa su mislili da je njihovo uplitanje tako genijalan potez ili pričamo o onoj klasičnoj priči gdje kao da žele upropastiti sve što je dobro.

Tada je bilo jasno da će Charlotte biti dijelom tog meča i da tu ništa ne možemo napraviti, ali dajte onda barem to napraviti na jednostavan način. No, ne. Oni su odlučili suspendirati Becky Lynch, (Vince McMahon osobno), napraviti od nje novog Stone Cold Steve Austina koji se bori protiv autoriteta kako bi došao do WrestleManije. A zašto? Zašto je ova priča bila tu potrebna? Od svih priča ova je najmanje tražila da joj se išta doda. Nije trebala ništa. Trebali smo samo gledati meč između Becky Lynch i Ronde Rousey. A ono što ćemo dobiti je najdalja moguća stvar od toga.

Upleli su McMahone, i Vincea i Stephanie, odradili storyline sa suspenzijom, stavili na leđa Becky priču oko ozljede njene noge, napravili novi meč između nje i Charlotte koji je završen diskvalifikacijom jer se Ronda uplela kako bi umjesto jednog imala dva protivnika na WrestleManiji, uhitili su Becky, Becky je ošamarila Triple H-a, s Rondom odradili najgori ikada wored shoot u kojem je rekla kako je wrestling fejk i namješten i time pokosila cijelu logiku wrestlinga. Nakon toga trenutka wrestling je trebao prestati postojati jer imaš Rondu Rousey koja govori kako bi ona u stvarnom životu pokosila sve hrvačice i time poništila svaki smisao wrestlinga. Da, sve se to desilo u ovom feudu koji nije tražio ništa osim običnog meča između Ronde i Becky.

I to je to otprilike. Od meča za kojeg je svaki obožavatelj bio zainteresiran došli smo do situacije u kojoj nikoga nije briga za taj meč jer su toliko zakomplicirali stvari da više nikom nije jasno što se događa koja je poanta svega toga. Nikoga više nije briga za Becky jer su je učinili glupom i naivnom. Nikoga više nije briga za Rondu Rousey jer je poništila cijeli smisao wrestlinga i svi čekaju da ode. Nikoga više nije briga za Charlotte jer je ispala kao Roman Reigns ženske divizije.

Ali, to je tako. To je WWE. Da postoji nešto što je nemoguće upropastiti (a ovo je bilo vrlo blizu tome), oni bi to napravili. Ovime su to dokazali. Nakon ovog programa više vas ništa ne smije iznenaditi kada je WWE u pitanju.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "Savršen recept za upropaštavanje potencijalno savršenog meča"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*