Sami Zayn vs Kevin Owens – Storytelling u najboljem izdanju

Sinoć je održan NXT-ov 5 po redu Live Special događaj pod nazivom NXT Takeover: Rival. Kao što sam očekivao, NXT je pružio još jedan jako kvalitetan događaj, možda čak i najbolji dosada s nekoliko fantastičnih mečeva. Sada ću vam ukratko dati svoje ocjene i mišljenja u pojedinom meču. Ovo sam prvo postavio na OWF Forum, ali evo i ovdje ću sada:

Hideo Itami vs Tyler Breeze – Meč je službeno najavljen na pre-showu, ali je bilo jasno da će se ovaj meč dogoditi s obzirom na okolnosti i odnose između ove dvojice. Ovaj meč je otvorio Takeover i bio je odličan da zagrije publiku. Bio je na razini njihovog meča iz turnira prije nekoliko tjedana. Hideo očekivano ostvario pobjedu. ***1/4

Baron Corbin vs Bull Dempsey – Ovo je bio No DQ meč koji baš i nije izgledao kao takav. Oružja se nisu niti koristila. Jedini način kojim su iskoristili ovu stipulaciju je to da su mogli biti izvan ringa do mile volje. Uglavnom, ne baš brutalan meč koji nije dobio pretjerano puno vremena. Corbin ostvaruje pobjedu i ide 3-0 s Dempseyem. **

Lucha Dragons vs Buddy Murphy & Wesley Blake – Zabavan tag meč. Bio je nešto bolji od njihovog prijašnjeg od prije nekoliko tjedana jer su ovdje dobili nešto više vremena. Bilo je par pogrešaka s obje strane i neki potezi su izgledali pomalo čudno, ali akcija je bila zabavna. Blake i Murphy zadržali titule. **3/4

Adrian Neville vs Finn Balor – A onda je došla prava poslastica koju smo svi čekali. Apsolutno fantastičan meč ove dvojice, ali ništa manje nisam ni očekivao. Balor je opet imao Face Paint što je opet izgledalo kul. Akcija tijekom meča je stvarno bila prekrasna i zadnjih nekoliko minuta su bili puni poteza, non stop akcije i svega ostaloga. Balor zasluženo odnosi pobjedu. Volim ovog čovjeka. ****1/4

Charlotte vs Bayley vs Sasha Banks vs Becky Lynch – S jedne poslastice na drugu. Još jedan u nizu odličnih ženskih mečeva u NXT-u. Sve četiri cure odradile su odličan posao. Očekivao sam da će titula promijeniti ruke, no nakon dva poraza, nisam mislio da će Sasha Banks uzeti, ali je. No, to je jako dobro. Banksica je stvarno odlična i pruža nam kvalitetne mečeve stalno i zaslužila je titulu. Sve četiri cure zaslužuje biti prvakinje jednoga dana, tako da bilo tko da je ovdje pobijedio, ja bih bio sretan. ****

 

A onda dolazimo do Main Eventa, glavne borbe ovoga događaja, borba koju svi očekujemo! Sami Zayn protiv Kevina Owensa za NXT Titulu! Nije li onaj promo video prije samoga meča bio zaista prekrasan? Nije li ova cijela priča oko ove dvojice bila prekrasna? Obojica su nam tijekom zaavde dočarali to da se oni zaista mrze, iako su prijatelji u normalnom životu. A sada na meč.

Na početku, Owens je par puta izašao iz ringa kako bi sakupio dodatnu energiju, još malo proanalizirao ovu cijelu situaciju, dok je Sami Zayn pokušavao napasti Owensa na bilo koji način da mu se osveti. Zayn je opalio prvi svoj ofenzivni potez, a on je bio Tope Con Hillo na Owensa van ringa. Publika se odmah probudila, a Zayn je mislio da ima ovo u svojim rukama.

No, onda, Owens je pronašao način da se izvuče iz toga i lupio nekoliko svojih ofenzivnih poteza. Ona dva Corner Lariata su stvarno bila prekrasna i način na koji je Zayn prodao ih bilo je odlično. I od toga trenutka, Owens je dominirao dobrim dijelom meča i iako je Zayn pokušavao se izvući iz krizne situacije, Owens je uvijek nalazio način da ga spriječi u tome. Ovaj dio meča nas je mogao podsjetiti na Lesnar vs Cena sa SummerSlama. Čak su nas i komentatori podsjetili na to. Owens je u ovom dijelu doslovno razbio Zayna, ali je ovaj pokazao srce pozitivca i ostao u meču.

Prelazimo na sljedeći dio gdje Zayn napokon, nakon poprilično puno minuta, uspio dobiti malo više ofenzivnih poteza. Zayn se uspio oporaviti od brutalnog prebijanja Owens koji je trajao nekoliko minuta i tako jedva uspio srušiti Owensa na pod. Napravio je još jedan pad na Owensa van ringa što je možda bila i prekretnica ovoga meča. Zayn je lupio glavom od željezo i mislilo se da je Zayn dobio potres mozga. Naravno da ne zapravo, kako su neki mislili dok sam čitao komentare po internetu, ali Zayn je uspio prodati ovo kao ozbiljnu situaciju gdje bi on mogao biti ozlijeđen. No, ipak, Zayn je uspio održati balans nekako i baš kada je Zayn imao meč u rukama i samo je još trebao opaliti taj završni potez i to bi bilo to…Owens lupa Superkick i ponovno okreće meč u svoju korist!

Ali što se dogodilo do ovoga zadnjeg dijela nije bilo ni približno dobro onome što se dogodilo u zadnjem dijelu meču! Owens je doslovno prebio, kaznio, brutalizirao Zayna s nekoliko Powerbombova i tako još dodatno povećao mogućnosti povrede Zayna. Sudac je čak odstranio Owensa od Zayna kako bi ga mogli pregledati doktori je li uredu. Zayn je uspio nastaviti meč, ali je pokupio još Powerbombova i sudac nije imao izbora nego zaustaviti, tj. prekinuti ovaj meč i dodijeliti NXT Titulu Owensu.

Ovaj zadnji dio je bio drugačiji nego išta dosada u NXT-u ili na ovom događaju i Zayn, Owens, doktori, sudac…svi su dobro odigrali ulogu ovdje i činilo se kako je Zayn stvarno ozlijeđen. Kevin Owens je ovdje predstavljen kao apsolutna životinja. Ako ti nije fantastičan storytelling, tj. fantastično ispričana priča tijekom meča, onda ja ne znam što je. Owens je osvojio titulu na unikatan i poseban način što je bilo užitak za gledati. Zayn će sada vjerojatno propustiti nekoliko tjedana kako bi se ta ozljeda odigrala, ali vjerujem da kada se vrati, ovo će postati samo bolje.

Apsolutno perfektan meč između ove dvojice, ali vjerujem da kada još jednom budu stupili zajedno u ring, da će biti i još bolje. Ovom bi ocjenu dao otprilike oko ****1/4. Drago mi je za Owensa i način na koji je osvojio titulu, a zamislite sada: Finn Balor, koji je osvojio taj turnir ranije u showu, protiv Kevin Owensa, novopečenoga prvaka! I taj meč ćemo izgleda vidjeti uskoro! Jedva čekam!

Uglavnom, ovo je bio odličan događaj. Puno mečeva kojih jednostavno morate pogledati. Uživajte.

 

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*