NJPW: Sakura Genesis 2021 recenzija

Nakon završetka New Japan Cup-a, na red je došao još jedan PPV. Iako smo imali dva jako bitna meča na card-u, ovaj PPV je više služio kao neka vrsta pripreme za nadolazeće događaje i mečeve. Standardni recenzenti su tu, a u nastavku možete da pročitate šta mislimo o ovom događaju.

Suzuki-gun (DOUKI, Taichi and Zack Sabre Jr.) vs. Bullet Club (Tama Tonga, Tanga Loa and Jado)

Danilo Otašević: Rehabilitacija Taichi-ja i ZSJ-a u tag tim vodama je konačno počela. Nakon poraza od G.o.D.-a, njihov tag tim nije radio ništa posebno, niti su učestvovali u nekom feud-u. Konačno je došao trenutak da se to promeni i čini mi se da će oni biti sledeći kandidati za tag pojaseve. Sam meč je bio sasvim korektan opener. Svidelo mi se što je veliki akcenat bačen na DOUKI-ju, koji se i više nego korektno pokazao. Moram da pohvalim i Jado-a, koji je imao jedan od boljih mečeva u poslednje vreme. Braća Tama i Tanga nisu mnogo doprineli kvalitetu ovog meča. Nije mi se ni svidela ponovna priča oko „proklete rukavice“ koja je na kraju meča oduzeta Taichi-ju. Već neko vreme je Taichi usko skoncentrisan na tu „prokletu rukavicu“, pa me ne bi čudilo da čak napusti Suzuki-gun ako sve ne pođe kako je on zamislio. Dobar opener.

6/10

CHAOS (Kazuchika Okada, Toru Yano, Hirooki Goto, Tomohiro Ishii and YOSHI-HASHI) vs. Bullet Club (EVIL, KENTA, Yujiro Takahashi, Taiji Ishimori and Dick Togo)

Danilo Otašević: Ah, 10 man tag mečevi. Umeju da budu sjajni, a umeju da budu i katastrofa. S obzirom da ništa nisam očekivao od ovog meča, prijatno me je iznenadio. Zabava i akcija je bila konstanta i svaki kečer uspe da nađe svoje mesto (čak i Yujiro). Fascinatno mi je kako je CHAOS funkcinisao perfektno kao celina, što se ne može kazati za Bullet Club. Od mini susreta u samom meču, najzabavniji je bio između Hashi-ja i Kenta-e. Nisam upoznat sa pričom oko bo štapa, ali lepo su to ukomponovali u narativ meča. Na kraju meča, tim Bullet Club-a (Yujiro, KENTA i Taiji) su otkrili da žele meč za NEVER 6 man pojaseve. Kvalitet tih mečeva se drastično poboljšao u poslednje vreme, pa očekujem isto i od ovog. Jako dobar meč.

7/10

Los Ingobernables de Japon (Tetsuya Naito, SANADA and Shingo Takagi) vs. The United Empire (Great-O-Khan, Jeff Cobb and Aaron Henare)

Danilo Otašević: Predvideo sam da će novi član United Empire-a biti Aaron/Toa Henare, ali nisam mogao ni da pretpostavim kako će se odmah savršeno adaptirati. Novi imidž, nova muzika i novo ponašanje. Nužan je bio ovaj heel turn kad malo bolje razmislim. Još jedan kvalitetan tag meč. Već smo više puta gledali obračune između Empire-a i L.I.J.-a, no Henare je uneo ogromnu dozu svežine. Mini singles susreti su bili jako dobri i voleo bih da vidim neki veći feud između ova dva tima.

7/10

Hiroshi Tanahashi and Satoshi Kojima vs. Bullet Club (Jay White and Bad Luck Fale)

Danilo Otašević: Za kraj tag mečeva, gledali smo najgori od istih. Jasno mi je da pokušavaju da „sačuvaju“ sukob između Tanahashi-ja i White-a za njihov meč, ali to znači da smo veliku većinu vremena gledali Fale-a u ringu. I šta mislite, kako je to izgledalo? Sporo, dosadno, naporno, dosadno, loše, dosadno… Nije sve tako sivo, Kojima i White su imali simpatičnu interakciju u meču i čak smo gledali kako White radi „machine gun chops“. Kao pravi face, Tanahashi napada White-a nakon meča i prihvata meč za NEVER pojas. Vrlo atipično ponašanje za Tanahashi-ja i na road programu (kada je mrtav hladan odbio meč) i sada. Nadam se da će taj meč biti bolji od njihovog susreta u New Japan Cup-u, a od ovog meča će zasigurno biti bolji.

5/10

IWGP Junior Heavyweight Tag Team Title Match: Suzuki-gun (El Desperado and Yoshinobu Kanemaru) (c) vs. Roppongi 3K (SHO and YOH)

Danilo Otašević: Čudan meč. Svaki put kada vidim da će biti meč za Jr. tag pojaseve, zapitam se: „Da li će se Kanemaru potruditi?“. To, u ovom slučaju, nije bio problem. Problem je što je meč bio one man show za YOH-a (koji je mnogo gori rvač od kolege mu) i problem je što već vraćaju tag pojaseve 3K-u. Ni u jednom trenutku nisam imao utisak da gledam tag meč, sem u par navrata kada su 3K odradili nekoliko zajedničkih poteza. Osoba X (Desperado ili Kanemaru) napadaju YOH-a. I tako ceo meč. Logično, najveći akcenat je bačen na YOH-ovoj nozi. Loše sam se izrazio, ne najveći akcenat, jedini akcenat. Ne znam da li je SHO minut bio uključen u ovaj meč. Veliki deo meča se rvao sa Despy-jem van ringa. Ne mogu da kažem da sam razočaran, ali znam da oba tima mogu da pruže mnogo više. Ni na papiru ovaj meč ne bio mogao da funkcioniše, a kamoli u praksi. Za kraj, YOH je sledeći kandidat za Jr. pojas. Kao što smo već više puta konstatovali, u velikom je problemu Jr. divizija.

7/10

IWGP World Heavyweight Title Match: Kota Ibushi (c) vs. Will Ospreay

Danilo Otašević: Šokantna odluka da Ospreay postane novi šampion. Bio je favorit za osvajanje kupa, no ipak mislim da je bilo prerano za ovakvu odluku. To naravno povlači ključno pitanje: Da li je ova odluka bila iznuđena? Spajanjem Heavyweight i Intercontinental pojaseva, Ibushi je postao najomraženiji čovek što se japanskog dela publike tiče. To možemo videti što kroz reakcija online, što kroz reakciju publike u samoj areni. Pod pretpostavkom da me ne vara zli demon, stekao sam utisak da je publika sve vreme bila na Ospreay-ovoj strani, iako pokušavaju da ga cementiraju kao jednog od bitnijih heel-ova u celoj promociji. Delovalo mi je kao da publika bira između dva zla. Čak i nakon napada Cobb-a nakon završetka meča, publika nije prestala da podržava Ospreay-a. Jako zanimljiva situacija. Meč je bio jako dobar, na nivou standardne odbrane titule. Početak je bio prilično razvučen. Odlučili su se za tehnički pristup koji, barem u ovom meču, nije ležao ni jednom ni drugom. Deluje kao da su pokušali da produže minutažu meča što se neretko dešava. Nakon tog podužeg uvodnog stretch-a, meč svakim minutom biva sve bolji i bolji. Psihologija je maestralno odrađena. Tu pre svega mislim na Ospreay-a. Na momente me je podsetilo na njegov meč sa Okada-om, koji je svakako bio mnogo bolji. Veliki broj kontri i zanimljivih rešenja za neke poteze. Tu bih pre svega izdvojio counter na hurricanrana-u. Završni stretch je ponovo „klasično“ odrađen, mada nisam video neku naročitu potrebu za tim. Koliko god puta to video, uvek mi je čudna odluka da bilo ko kick-out-uje na dve kamigoya-e. Sve u svemu, solidan meč. Slagao bih ako bih rekao da nisam očekivao više, no i ovo što smo dobili je bilo sasvim korektno. Na kraju meča smo dobili čak dva kandidata za pojas. Prvo Shingo, pa nakon njega Okada. Očekujem da će Okada uzeti titulu kada na njega dođe red.

8/10

Ukupni utisak:

Danilo Otašević: Rekoh u početku, sam event je bio više privju nadolazećih mečeva. Čeka nas brdo toga: Jado vs. DOUKI, Tama Tonga/Tanga Loa vs. ZSJ/Taichi, Ishii/Goto/Hashi vs. KENTA/Ishimori/Yujiro, White vs. Tanahashi, YOH vs. Desperado i Ospreay vs. Shingo. Svi ovakvi događaji se gledaju zbog poslednja dva meča i mislim da su oni dostavili svako na svoj način. Korektan B PPV.

7/10

Be the first to comment on "NJPW: Sakura Genesis 2021 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*