RTL je napravio malo more pogrešaka u prvoj najavi

Već smo najavili kako RTL Hrvatska kreće s emitiranjem WWE programa. Sada su na službenu stranicu stavili najavu koja nas je ‘zabrinula’. Jako nam je teško povjerovati kako jedna nacionalna televizija može napraviti ovako velike greške, koje je moguće ispraviti uz svega tri sekunde provjere informacija.

Stoga, evo što je RTL u svojoj najavi uspio fulati:

  • Krenut ćemo sa glavnom slikom koja je postavljena, na kojoj se vide rosteri RAWa i Smackdowna. Na žalost, ovi rosteri su zastarjeli. Neki ljudi su prebačeni s jednog rostera na drugi, dok su neki odavno napustili kompaniju. Nećemo ovo uzeti kao veliku grešku, novi su i uhodavaju se
  • Alex Bliss nije ime hrvačice. Njeno ime je Alexa, što je prilično različito. Štoviše, način na koji su je nazvali dao bi naslutiti da se radi o muškoj osobi, što ona nije. To je velika greška, ime nije teško provjeriti.
  • Bruno Strowan isto nije pravo ime hrvača, njegovo ime je Braun Strowman. Jedino ako se RTL odlučio za ono što se u našem jeziku ne radi, prevode imena, no čak i tad je fulano prezime. Tako da i ovom moramo nazvati velikom greškom.
  • Ispod toga je slika u kojoj je Braun Strowman u ringu s Kevinom Owensom. Neki će pomisliti kako je to Cesaro. Također mala greška, slika ne kazuje kako su ispod baš dva spomenuta hrvača. Isti komentar ide na sliku ispod gdje je je u borbi Rusev, no on nije taj na slici.
  • No možda najveća greška dolazi iz ove rečenice – Charlotte Flair doprvakinju WWE-a, kći svjetskog prvaka Rica Flaira gledat ćemo protiv Natalye. – Prvo, Charlotte nije doprvakinja, to uopće ne postoji. RAW i Smackdown imaju zasebne pojase, a samim time i zasebne prvake. Točno je kako je ona kći Ric Flaira, ali ne svjetskog prvaka, nego bivšeg svjetskog prvaka. Čovjek već deset godina nije aktivan kao hrvač unutar kompanije. Također velika greška.

Ne tražimo savršenstvo, svjesni smo kako će biti grešaka. Spremni smo na sve pogreške koje komentatori naprave tijekom emitiranja, ali staviti kriva imena, i krive informacije, koje se sve redom mogu provjeriti unutar nekoliko minuta (zajedno), je nešto što novinarstvo treba izbjegavati. Pogotovo na razini na kojoj je RTL – nacionalna televizija.

About the Author

Vedran Karlić
Glavni urednik, ljubitelj video igri, sporta i matematike.

4 Comments on "RTL je napravio malo more pogrešaka u prvoj najavi"

  1. Greske ce vjerovatno brzo ispraviti,vidjet’ ce u WWE programu da se ne poklapa ono sto govore sa onime sto emituju,problem ce biti sto ce ih,vjerovatno, najvise gledati vrc aktivni fanovi WWE pa mozda nece toliko aktivno i pratiti jer ce vec svi biti upoznati sa dogodjajima koja su se desila na RAWu/SmackDownu pa ce manje pratiti,nadajmo se da ce zazivjeti pa da ce i WWE dati RTLu neka veca prava i vise programa.

    • Bit će dobro za one koji nisu upoznati s time i koji se prvi puta susreću. Oni tad recimo neće znati da kasne dva tjedna, a uz to će im ovo trajanje od sat vremena ići u prilog jer će preskočiti ono nebitno. A na taj način možda uspiju uhvatiti kojeg novog fana. 🙂

  2. Koga boli kurac

Leave a comment

Your email address will not be published.


*