RPW Uprising 2016 recenzija

  • 8/10
    RPW Uprising 2016 - ocjena - 8/10
8/10
Sending
User Review
0/10 (0 votes)

Novi Revolution Pro Wrestling događaj donio nam je dugo očekivani meč između Vadera i Willa Ospreaya. Uz to smo vidjeli i Sabrea, Ricochet, Cobba i ostale, a moja mišljenja o showu pročitajte u nastavku.

 

Jay White vs Josh Bodom – ***1/4

Veoma dobar meč. Jay White nije bio toliko primijećen svojim radom u New Japanu, ali budimo realni, on je ondje svoje vrijeme provodio u nasumičnim tag team mečevima. Tako da je ovdje pokazao mnogo više u samo jednom meču. Bazirali su se većinom na razne udarce, chopove i laktove što je bilo jako dobro jer su imali nekoliko lijepih izmjena kroz cijeli meč. Publika je nekako bila podijeljena, ali je White dobio dobre reakcije i to je važan znak za njega. Posljednja kontra Whitea u Boston Crab je bila nadrealna, odličan završetak meča.

 

Sha Samuels vs Big Damo – ***

Još jedan prilično zabavan meč. Big Damo je bio odličan tijekom meča jer ima odlične kombinacije poteza. U završetku je Samuels omotao šal oko Damovog vrata i natjerao ga da tapka s Rear Naked Chokeom. Solidno odrađen završetak iako bih više preferirao pobjedu Dama. No, inače veoma zabavan meč dvojice teškaša gdje je Damo još jednom pokazao koliko je dobar za svoju težinu.

 

The British Young Bloods vs PJ Black & Ryan Smile – **1/4

Nije mi nešto posebno bio ovaj meč. Imali su svojih trenutaka i završnica je bila poprilično dobra, ali sve prije toga je bilo prilično dosadno. Smile i Black čine jedan zabavan tim, dok su mi s druge strane British Young Bloodsi, izuzev nekoliko dobrih poteza u ovome meču, potpuno nezanimljivi. Kraj je bio pomalo antiklimatičan i Young Bloodsi odnose pobjedu, pošto su oni regularan RPW tim.

 

Marty Scurll vs Chris Hero – ****1/4

Izvanredno. Jednostavno izvanredno. Prava tučnjava. Fantastična akcija ispunjena izvrsnim stiff udarcima i izmjenama istih. Hero možda izgleda izvan forme, ali za svoju veličinu je još uvijek agilan, a njegovi udarci su najbolji. Međusobno provociranje tijekom meča je također odlično odrađeno. Nekoliko super potez tijekom meča, kao što je bio i ovaj Piledriver s užadi kojeg je Hero opalio za kraj meča gdje sam mislio da je Scurll zaista gotov. Scurll i dalje nastavlja imati vrlo dobre-odlične mečeve svaki puta a njegov karakter je fantastičan.

 

Pete Dunne vs Ricochet – ***3/4

Jako lijep meč. Uspjeli su povezati dva prilično različita stila na dobar način. Ricochet je kao i obično letio i to dosta, dok se Dunne više bazirao zahvate i poneki udarac. Nekoliko odličnih highfyling poteza od Ricocheta, kontre su također bile dobre te nekoliko lijepih izmjena udaraca. Ricochet je na kraju ostvario pobjedu. Pitam se što je Vader, koji je vjerojatno gledao ovaj meč u backstageu, rekao na izvedbu Ricocheta u ovome meču.

 

Zack Sabre Jr. (c) vs Jeff Cobb (RPW British titula) – ***1/2

Dosta dobro. Jeff Cobb je bio odličan sa svojim nadrealnim suplexima, a Sabre je mnogo tih suplexa kontrirao na odličan način u razne zahvate. Malo su zastali u sredini i bilo je nekoliko nepotrebnih rest holdova, ali u završnici je to bilo dosta dobro. Što se tiče kraja, shvaćam što su htjeli postići iako je bio pomalo antiklimatičan. Bio bi bolje i uvjerljivije da su Sabreovi udarci nogom bolje izgledali. No, šamari su bili stiff. Prikazali su Cobba kao veoma izdržljivog wrestlera, no na kraju je pokleknuo i izgubio. Nakon meča, Scurll je došao do Sabrea te su zajedno otišli u backstage iako je izgledao kako je Scurll zapravo tu da ga izazove za titulu. Zanimljiv segment, definitivno bih volio vidjeti meč njih dvojice.

 

Vader vs Will Ospreay – **1/2

Meč kojeg smo svi čekali nije razočarao. Barem ne ako ćemo ovo gledati kao nekakav angle, a ne meč. Ako ćemo gledati to kao meč, nije tu bilo ništa posebno dobro, Vader je zapravo bio prilično slab i nije imao tako dobru izvedbu, dok je Ospreay prilično oversellao njegove poteze. No, brawl prije meča gdje je Vader bacio Ospreaya kroz stol je bio odličan. Isto tako, overbooking gdje su se pojavili Pete Dunne i Ricochet je bio veoma dobar jer je dodao na drami i uzbudljivosti. Vader je dobio heat kakav u životu nije. Što se tiče pobjednika, nisam siguran koliko je dobra ideja dati pobjedu Vaderu. Razumijem, legenda je, ali pogledajte u kakvoj je formi trenutno. S druge strane, imamo Ospreaya koji je zvijezda u usponu i pobjeda nad Vaderom bi mu donijela mnogo toga dobroga. Moguće je i da imaju još jedan meč u budućnosti. Promo Ospreaya nakon meča nisam razumio jer imaju loš razglas. No, sve u svemu, iako meč nije bio ništa posebno, ako ću gledati ovo kao segment/angle, dosta mi se svidjelo.

 

Na kraju krajeva dobili smo još jedan odličan RPW show, što i nije čudo. Mnogo zabavnih mečeva tijekom večeri, jedan odličan te cijeli Ospreay/Vader angle je bio dobro odrađen.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "RPW Uprising 2016 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*