WWE: Royal Rumble 2021 recenzija

Kreće nam „Road to Wrestlemania“. Moj omiljeni PPV u godini je iza nas. Evo šta ekipa sa ProHrvanja misli o njemu.

WWE Title Match: Drew McIntyre (c) vs. Goldberg

Danilo Otašević: Mislio sam da će da bude gore. Imali su kratak brawl pre meča gde je Goldberg spear-ovao Drew-a kroz ogradu. Kada je meč krenuo usledili su sledeći potezi: claymore, spear, spear, jackhammer (botch-ovan) i na kraju claymore. Neverovatno mi je da dozvoljavaju tipovima poput Goldberg-a da urade lagani kick-out na claymore koji je jedan od najzaštićenijih poteza u svetu kečera trenutno. Trajalo je koliko sam i očekivao, pa s obzirom na to ne dobija ocenu. Nadam se da će naći dobar feud Drew-u do WrestleMania-e.

/

Vedran Karlić: Jeste li očekivali išta drugačije? Gubitak vremena, ovaj meč nije nikome pomogao.

WWE SmackDown Women’s Title Match: Sasha Banks (c) vs. Carmella

Danilo Otašević: Krenulo je baš loše i iako se na momente poboljšao, ovo nije bilo ništa posebno. To se dalo i očekivati s obzirom koliko je ovaj meč bio nepotreban. Više se svodio na neki trash talk sa povremenim rvanjem do samog kraja. Uzgred i ovde smo imali jedan ogroman botch kada je Carmella uradila dive. Čak ste mogli i da primetite kako Sasha proverava da li je sve ok. Indiferentan sam prema ovom meču.

5/10

Vedran Karlić: Meč koji čak nije na razini tjednog TV meča. Plus, zar je itko mislio da će Carmella dobiti? Razlika u kvaliteti je očigledna.

Women’s Royal Rumble Match

Danilo Otašević: Ovi mečevi traju dosta dugo, tako da ću izdvojiti dobre i loše stvari i kod muškog i kod ženskog meča. Prvo da kažem, videli smo povratke Jillian Hall, Victoria, Torrie Wilson i Alica Fox. Od NXT ekipe su se pojavile Shotzi Blackheart, Toni Storm, Rhea Ripley, Dakota Kai i Ember Moon, a što se povratka na main roster tiče, tu su bile Lana i Naomi.

Dobro: Legende su prilično dobro iskorišćene. Lep je bio Rumble meč za njih, posebno za Vicotria-u. Belair i Ripley su bili apsolutni MVP-jevi ovog meča. Obe su izgledale fenomenalno i imale jako dominantan Rumble. Odlično foru su napravili sa „transformacijom“ Bliss i drago mi je što je izbačena na taj način. Svaki feud je prilično fino predstavljen. Naomi je imala jako dobar Rumble i pored pobednice, najduže izdržala u istom.

Loše: Katastrofalna upotreba žena sa NXT-ja. Vrlo brzo su sve eliminisane i ništa nije uradilo ni za koga. Cela priča oko 24/7 titule u sred Rumble meča je užas, neću ni da komentarišem. Kamere su u par navrata totalno omašile poentu pa nismo videli eliminaciju Bayley od strane Belair što je trebalo da bude jako bitna stvar. Disfunkcionalnost Nia-e i Shayna-e i njihov „napad“ nakon meča je bio blamantan. Imale su jedan od gorih razmena udaraca koje sam u životu video. Loše i nepotrebno.

Svideo mi se ženski Rumble, posebno izbor pobednika. Nisam mogao da verujem da su se na kraju ipak odlučili za takav pristup. Jako zabavan meč.

8/10

Vedran Karlić: Bit ću kratak, ovaj meč mi je bio zabavan, ali ništa više od toga. Nije da ću ga pamtiti, čak je upitno da li ću za koju godinu pamtiti izbor pobjednice. Iako je izbor bio dobar.

WWE Universal Title Last Man Standing Match: Roman Reigns (c) vs. Kevin Owens

Danilo Otašević: Owens je ponovo ispao kreten. Nemoguće. Meč je bio mnogo zabavan, ali više stvari mi je smetalo. Prvenstveno, mnogo su ponavljali spot-ove iz njihovih prethodnih sukoba. Lisice (HiaC) i skakanje iz virtualne publike (SmackDown). Bilo je dosta kreativnih spot-ova (posebno u backstage-u, skakanje sa viljuškara, udarac vozilom za golf itd). Druga i najbitnija stvar koja mi je uništila užitak u ovom meču je bio onaj katastrofalno botch-ovan kraj. Owens je vezao Reigns-a za donji deo stuba i nije nikako mogao da ustane na noge. Sudija je skoro došao do 10, da bi ga Reigns zafrljačio i time sprečio da se meč završi. U međuvremenu dolazi rezervni sudija i Heyman sa ključevima za lisice (niko ne zna odakle mu). Rezervni sudija kreće da broji, Heyman se muči da otključa Reigns-a i pošto rezervni sudija provaljuje da će da izbroji do 10, staje sa brojanjem i čeka Heyman-a da otključa Reigns-a. Mnogo je ovo loše izgledalo, ne znam koliko sam uspeo to da predstavim, ali baš je bilo neprijatno. Nakon tog fijaska, Reigns vrlo brzo hvata Owens-a u „guillotine“ i kraj. Ne znam ko će shvatiti Owens-a ozbiljno nakon trećeg poraza. Iskreno se nadam da je ovome došao kraj.

7/10

Vedran Karlić: ‘Ajmo zanemariti kraj meča i ‘ajmo ga gledati u vakumu. Ovo je bio veoma dobar i zabavan meč. ‘Ajmo sada to ne zanemariti i imate meč koji potpuno opisuje zašto je moj interes na WWE na toliko niskim granama da se ‘iste’ zovu korijenje. Kevin Owens je babyface koji je dva puta izgubio nakon što ga je netko omeo. Jedna od poanta wretlinga je da nakon toga on dobije svoju osvetu. I što se dogodi u meču gdje to može napraviti? Opet izgubi. Tri puta za redom je izgubio, uz to neko razmišljanje kako su ga ‘zaštitili u porazu’. Bolje da je imao jedan meč i čisto zgubio nego sve ovo. Prestanite štitit ljude glupim krajevima, ne pomaže im.

Men’s Royal Rumble Match

Danilo Otašević: Na red je došao i muški Rumble meč. Ne znam da li ovo bio najgori Rumble svih vremena, ali je sigurno najgori koji sam ja odgledao. Ajmo prvo što se povrataka tiče: Kane, Hurricane, Christian i Carlito. Jedino je Damian Preist bio tu što se NXT-ja tiče i Seth Rollins nam se vratio prvi put još od Series-a.

Dobro: Ne znam šta bih rekao da je bilo baš dobro što se ovog meča tiče. Pre bih rekao prosečno. Ok su predstavljeni feud-ovi, mada negde malo nepotrebno i Priest se lepo pokazao u meču.

Loše: Gde da krenem? Legende su očajno iskorišćene. Ili nisu radile ništa (Christian, Hurricane i Calrito) ili su imali nepotrebno veliku ulogu (Kane sa dve eliminacije). Početni brawl između Edge-a i Orton-a u potpunosti nepotreban. Ne znam šta su hteli da izvedu sa Orton-ovom povredom, svi smo znali da će da se vrati i čovek se komotno odmorio nekih 40-tak minuta. Niko od Retribution-a nije bio u Rumble-u sem Ali-ja. Toliko o tome. Pobednik je imao samo dve eliminacije (Orton i Rollns) i nije radio skoro ništa ceo meč. Kamion Braun je imao nepotrebne 3 eliminacije (jedna je bila Cesaro, strašno). OMOS je imao dve eliminacije, iako nije ni bio u Rumble-u (Mysterio i Big E). Sećate se da smo pričali kako Nakamura možda dobije singles push? E pa eliminisao ga je Corbin, toliko o tome ponovo. Lashley je nepotrebno predstavljen kao svemoćni (četvorica su ga jedva eliminisali, a on je imao 3 eliminacija od toga je jedna bio Priest). Za kraj Bad Bunny, nisam ni čuo za čoveka, ali važno da je uradio splash nad Miz-om i Morrison-om, treći put toliko o tome. Gde je Gable? Što je Bryan-a eliminisao Rollins kad su na SmackDown-u vrteli prču da će Bryan da pobedi Rumble i zašto je Edge pobedio aman ljudi? Ne mogu više, unervozio sam se od kucanja. Mnogo, ali mnogo loš Rumble meč.

3/10

Vedran Karlić: Meni se ovo nije svidjelo. Prvo i osnovni problem kojeg spominjem uz svaki gimmick PPV je ponavljanje gimmicka. Već sam gledao rr meč od sat vremena, ne trebam još jedan. Nema osjećaja posebnosti, puno više sam imao osjećaj izmorenosti dok je trajao. Druga stvar koja ne pomaže, i zbog koje smatram da rr gubi važnost, je nedostatak iznenađenja. Ne, meni to nije neki povratak legende, nego je netko novi, kao što je bio AJ prije par godina. No uz konkurenciju koja je nastala od tada do danas i puno definiranije ugovore, toga više nema. Čemu očekivati tko će doći kada ionako znamo 20 ljudi, a ostalih 10 neće biti ništa spektakularno. Ili ako će biti, bit će jedan, recimo da se Cena vrati.

Sam meč nije donio pretjerano zanimljivih stvari, a Edge kao pobjednik je ono što na kraju definira meč. Čovjek je odradio tri meča prije ovoga. Prošlogodišnji rr i onda dva protiv Ortona. Staviti opet njih kao prve i kao zadnja dva je bila kriminalna odluka. Znate li koliko ima super ljudi na rosteru kojima bi pobjeda bolje došla?

Ukupni utisak:

Danilo Otašević: Prosek vadi ženski Rumble meč, inače je ovo bilo jako loše. Puno botch-ova u singles mečevima i nepotrebni protivnici. Muški Rumble ne bih ponovo ni da komentarišem. Objektivno gledano, kako nije postojala nikakva priprema za Rumble niti jedan kvalitetan feud (sem Owens vs. Reigns), nisam drugo ni mogao da očekujem.

5/10

Vedran Karlić: Gubitak vremena.

Be the first to comment on "WWE: Royal Rumble 2021 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*