Royal Rumble 2015 preview

Royal Rumble – prvi WWE PPV 2015. godine nam je pred vratima. Želite znati što možete očekivati? Pročitajte naš preview!

30 Man Royal Rumble Match

Kao i svaki RR meč dosada, i ovaj se Royal Rumble meč vrti oko nekoliko priča, nekoliko zavada. Prošle godine je to bilo CM Punk vs Authority, godinu prije te nešto drugo i tako dalje. Ove godine se također stvar vrti oko Authority jer su oni još uvijek prisutni. Roman Reigns, potencijalni pobjednik ovogodišnjeg Royal Rumble meča je trenutno u zavadi s Big Showom, članom Authority. U borbi protiv Authority su se nedavno pridružili i Dean Ambrose, koji je već prije bio u zavadi s njima, a ponajprije sa Seth Rollinsom, svojim bivšim partnerom, te Daniel Bryan, koji se nedavno vratio u ring ponovno. Bryan je bio izvan ringa pola godine zbog ozljede, ali ovo je odlično vrijeme za povratak jer smo samo nekoliko mjeseci do WrestleManije. Također, možemo ovdje uključiti Dolph Zigglera i Rybacka, koji su prije nekoliko tjedana bili otpušteni od strane Authority, ali pošto su vraćeni na Raw-u prije nekoliko dana kada je John Cena ostvario pobjedu nad Authority uz pomoć Stinga. Rowan je također bio otpušten od strane Authority i vraćen, ali sva trojica su na SmackDownu prije PPV-a imali meč kojim su, ako pobijede, mogli ući u Royal Rumble. Ziggler i Ryback su pobijedili dok Rowan nije. Sve u svemu, ovo je možda i nepredvidljiviji Royal Rumble meč nego što je to bio prošle godine gdje su svi vjerovali da će Batista pobijediti, što je na kraju i ostvareno. Ove godine, glavni favorit za osvajanje RR meča je Roman Reigns, ali to se može lako, vrlo lako promijeniti jer obožavatelji počinju “okretati leđa”pošto dio njih misli kako još nije vrijeme za to. Ostali favoriti su Dean Ambrose, Daniel Bryan i Dolph Ziggler. Vidjet ćemo hoće li itko od njih dobiti, ili će se dogoditi neko iznenađenje.

Royal Rumble 2015 Cena Lesnar Rollins

Brock Lesnar vs John Cena vs Seth Rollins – WWE World Heayvweight Championship

Nakon što je osvojio Hell in a Cell meč protiv Randy Ortona i tako dobio priliku da još jednom stupi u ring s trenutnim prvakom Brock Lesnarom za WWE titulu, stvari su se zakomplicirale. Sjetimo se da je Brock Lesnar osvojio titulu upravo od Cene na SummerSlamu u potpuno jednostranom meču, što je sve (ne)ugodno iznenadilo. John Cena je dobio revanš priliku na Night of Champions PPV-u, a taj je meč završio diskvalifikacijom nakon što se Seth Rollins umiješao u meč i udario Cenu koferom. Brock Lesnar otada nije branio titulu. Čak, štoviše, nije se ni pojavljivao na tjednim događajima poput Raw-a sve do prije nekoliko tjedana kada je najavljeno da će John Cena ići na Brock Lesnara i to na Royal Rumbleu. No, napravljena je jedna promjena koju sam spomenuo. Seth Rollins, član Authority, je isto ubačen u meč od strane Triple H-a što je bio pomalo neočekivan potez. Seth Rollins trenutno drži Money in the Bank kovčeg kojega može unovčiti za WWE titulu bilo kada i bilo gdje. Stoga, ovaj meč je također poprilično nepredvidljiv jer se svašta može dogoditi ovdje. Hoće li Cena napokon pobijediti Lesnara i vratiti titulu ili će Lesnar još jednom obraniti je? Ili što je još važnije: Hoće li Seth Rollins, budućnost WWE-a iskoristiti plan A ili plan B? Sjetimo se da Seth Rollins, i ako izgubi meč, ima drugu priliku na titulu koju može iskoristiti odmah uz pomoć Money in the Bank kovčega.

Royal Rumble 2015 Usos Miz Mizdow

The Usos vs The Miz & Damien Mizdow – WWE Tag Team Championship

The Miz i Damien Mizdow, nakon što su osvojili titule na Survivor Series PPV-u, ušli su u zavadu s Usosima na jedan pomalo čudan način, ali možemo biti sretni da se ovdje u početku ustvari odvijala neka priča, što ne viđamo često u Tag Team zavadama. The Miz, koji sebe smatra Hollywoodskom zvijezdom, odlučio je progurati Naomi, ženu Jimmy Usoa, u svijet Hollywooda. Za to su iskoristili pjesmu koju je Naomi prije nekoliko mjeseci snimila, to je trebala biti njena karta za svijet glamura, a Miz je odlučio pomoći. Jimmyu se to nije svidjelo te se odlučio umiješati se u te dogovore. Tako je sve to bilo do TLC-a kada su Miz i Mizdow branili titule protiv Usosa što je na kraju završilo diskvalifikacijom nakon što se Miz i Mizdow iskoristili titule, što je bilo ilegalno u tome meču. Usosi su nekoliko tjedana poslije dobili još jednu priliku na titule i to na Raw-u. Ovaj put su je iskoristili i ponovo postali Tag Team prvaci. U nedjelju na Royal Rumbleu, Miz i Mizdow dobit će svoj revanš protiv Usosa na Tag Team titule. Hoće li njih dvojica to iskoristiti teško jer reći jer su u nekoliko navrata pokazali nesuglasice jer je Miz na neki način ljubomoran na Mizdowa koji je trenutnom jako popularan s publikom.

Royal Rumble 2015 The Ascension New Age Outlaws

The Ascension vs New Age Outlaws

Ascension je svjež tim iz NXT-a koji je napravio svoj debi prije nekoliko tjedana. Većinom su sudjelovali u kratkim i jednostranim mečevima protiv lokalnih hrvača. Prigovaralo im se na prozivanju legendi u svojim govorima, a sve to imalo je svoju svrhu – sve to bila je priprema za ovaj meč kojem je prethodila konfrontacija na zadnjem RAW-u prije Royal Rumbla. Tamo su bili NWO, APA, a na kraju je prvi udarac zadao New Age Outlaws. Kasnije na tome istom Raw-u je najavljen ovaj meč za Royal Rumble. Vidjet ćemo hoće li Ascnesion moći pobijediti stare legende ovoga posla.

Royal Rumble 2015 Bellas Paige Natalya

Bella Twins vs Natalya & Paige

Ova priča se više bazira na WWE-ov tjedni Reality show pod nazivom Total Divas. Natalya i Paige su novi tim po uzoru na iznad spomenuti Total Divas. Nikki Bella je trenutna Divas prvakinja, ali će se ovdje boriti u timu sa svojom sestrom Brie. Ovo je više slutilo na meč za Divas titulu jer su i Natalya i Paige pobijedile Nikki u mečevima koji nisu bili za titulu. Ipak, WWE je odlučio napraviti ovaj potez i staviti ove četiri cure u tag team meč. Vidjet ćemo tko će ovdje izaći kao pobjednik, i ako Natalya i Paige pobijede, hoće li dobiti priliku da osvoje titulu. I ako da, koja?

Royal Rumble 2015 New Day Cesaro Kidd Rose

New Day vs Adam Rose, Tyson Kidd & Cesaro

Ovaj meč će se održati na WWE-ovom Kick-Off Showu koji obično traje pola sata ili eventualno jedan sat i održava se prije samog PPV-a. Ovdje se nema što puno govoriti jer ovo nije neka zavada. Ova šestorica su međusobno sudjelovali u nekoliko mečeva zadnjih tjedana i izgleda da će ovo biti završni meč koji će odlučiti pobjednika nazovimo to tako neke male zavade.

To je to dragi čitatelji. Sutra možete pročitati naša mišljenja tko će osvojiti pojedini Royal Rumble meč.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*