ROH Supercard of Honor X Night 1 recenzija

ROH Supercard of Honor X održao se 1.4.2016. u Dallasu u identično vrijeme kada se i održavao NXT Takeover: Dallas. Jesu li uspjeli proizvesti show koji bio privukao gledatelje, saznajmo.

Cristopher Daniels vs Bobby Fish – ***1/2

Nisam velik obožavatelj Fisha kao individualca, osobno mislim kako puno bolje funkcionira u timu, no ovaj meč je bio iznimka. Isto tako dugo nisam vidio neki dobar singles meč Danielsa, no ovaj je definitivno bio jedan od njih. Vrlo dobar tehnički meč s dosta mat wrestlinga. Daniels je imao odličan rad na Fishovoj ruci. Fish je bio super ovdje, pogotovo na kraju kada je napravio povratak u meč. Fish je na kraju ostvario pobjedu. Puno bolje nego što sam očekivao, čestitke obojici.

Roderick Strong vs Moose – ***3/4

Još jedan meč koji me pozitivno iznenadio, poprilična ludnica od meča. Dok je prethodni meč bio privržen onoj tehničkoj strani, ovaj meč je bio baziran na ludim potezima, bumpovima i uzbudljivim near fallovima. Odlična akcija tokom meča, i jedan i drugi su bili odlični te su izveli nekoliko izvrsnih poteza. Publika je skroz bila uživljena u meč. Roderick je na kraju ostvario pobjedu s nekoliko koljena u facu. Fish, koji je komentirao ovaj meč, napao je Stronga nakon meča, no Strong je pobjegao. Zaista bolji meč nego što sam očekivao, jedan od boljih Mooseovih mečeva kojih sam gledao.

Joey Daddiego vs Adam Page vs Donovan Dijak vs Frankie Kazarian vs Cheeseburger vs Dalton Castle – ***1/4

Još jedan meč koji me je baš zabavio. Pošto smo imali Castlea i Cheeseburgera u meču, mislio sam da će se ovaj meč bazirati samo na komediju, no iako je bilo i nje, svejedno smo dobili jedan vrlo zabavan meč s dosta ludih poteza i highflying spotova. Akcija je bila luda, tokom cijelog meča, a Cheeseburger i Castle su kao i očekivano bili najzabavniji likovi u meču. Castle je na kraju ostvario pobjedu, što mi je izrazito drago jer je on jedan od najzanimljivijih karaktera trenutno u ROHu.

Matt Sydal vs Kyle O’Reilly – ***3/4

Skoro pa odličan meč. I ovaj se meč bazirao na tehnici i grapplingu, a ne na luđačkim potezima i near fallovima. Akcija je bila vrlo dobra i da je sredina bila malo zabavniji ovaj meč bi mogao samo tako prijeći četiri zvjezdice. Završne minute su bile apsolutno lude, nekoliko odličnih kontri kao što je bila ova završna gdje je Reilly kontrirao Sydalov Shooting Star Press u Triangle i onda prebacio u Armbreaker za pobjedu. Odlična izvedba obojice.

Adam Cole vs ACH – ***1/4

Nisam mislio da će meč ispasti dobar na početku, no onda je došla završnica i apsolutno su poludjeli obojica, pa je na kraju ispalo vrlo dobro. ACH je izveo nekoliko veoma atraktivnih poteza, dok se Cole bazirao na stiff udarce. Cole je na kraju pobijedio s Brainbusterom na koljeno nakon što ga je udario u međunožje. Pomalo razočaravajuć završetak s tim udarcem u međunožje jer su odlično gradili završetak, no onda je on bio prilično antiklimatičan u odnosu na završnicu.

War Machine & The Briscoes vs All Night Express, Beer City Bruiser & Silas Young – **1/2

Ovo je bio prilično zabavan meč sa solidnom akcijom i pokojim dobrim potezom, no nisam se nešto uživio u meč iako su radili prilično kul stvari u njemu. Onaj Front Flip Dive Hansona je bio potez meča. Solidno sve skupa.

Jay Lethal vs Lio Rush (ROH World Championship) – ***1/2

Što se tiče samoga wrestlinga, ništa uzbudljivo nije bilo ovdje, par dobrih trenutaka i poteza Lia Rusha, onaj fantastičan Cutter s užadi na kraju i to je to, no odlično ispričana priča kroz meč gdje se Lethal ponaša kao da je ovo za njega lak posao i pokušava natjerati Rusha da se razljuti i pokaže malo ofenzive, dok je Rush glumio odličnog underdoga. Rezultat nikada nije bio u pitanju te je Lethal očekivano pobijedio i zadržao titulu. Nakon meča, Lethal je imao super promo gdje je rekao kako nitko nije preostao na rosteru tko ga može pobijediti, No, onda je COLT CABANA napravio svoj povratak u Ring of Honor nakon 5 godina i imao apsolutno fantastičan promo gdje je rekao kako se vratio u ROH kako bi napravio ono što dosad nikada nije napravio, osvojiti ROH titulu. Ovo je bio izvanredan segment i jednako izvanredan povratak Colta. Jako sam zainteresiran za ovo rivalstvo i povratak Colta u globalu te se nadam da ćemo napokon uskoro vidjeti kraj Lethalove vladavine s ROH titulom. Odličan segment.

Motor City Machine Guns vs The Young Bucks – ***3/4

Jako zabavan meč kao što se moglo i očekivati. Akcija je kroz cijeli meč bila brza i konstantna, s mnogo odličnih timskih poteza, sekvenca i near fallova. Young Bucksi su pobijedili s Meltzer Driverom. Nakon meča, Addictioni su napali Buckse, ali su ih Briscoesi spasili i onda je Daniels pokupio šesterostruki Superkick. Solidan način za završiti show.

 

ROH je imao jako težak posao ovdje, a to je privući publiku i uspjeti rasporodati sve ulaznice, unatoč tome što je u isto vrijeme u u istom gradu se održavao NXT Takeover. Stoga su morali napraviti odličan card koji definitivno nije razočarao. Iako nema ozbiljnih kandidata za meč godine, skroo svaki meč je bio zabavan, vidjeli smo nekoliko različitih stilova borbi i niti jedan meč nije bio loš. Također smo vidjeli i odličan povratak Colta Cabane. Veoma, veoma dobar show za ROH.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "ROH Supercard of Honor X Night 1 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*