ROH & NJPW War of the Worlds Night 2 recenzija

Nastavljamo s pregledima ovogodišnjih ROH & NJPW War of the World/Global Wars showov. Nakon što je kolega odradio prvu noć, ja ću odraditi pregled druge noći.

 

Adam Page vs Wanatabe – **1/4

Ovo je zasada najbolji početni meč na ovogodišnjim ROH & NJPW showovima, iako ne nešto predobro, ali zadovoljavajuće s obzirom na ostale opening mečeve. Nekoliko dobrih poteza, pogotovo Shooting Star Press s Aprona od strane Pagea. Page pobjeđuje sa Reverse Piledriver nakon što mu je pomogao Colby Corino pokraj ringa. Poslije meča, Wanatabe je dao Lariat Corinu.

 

KUSHIDA vs Michael Elgin – ***1/2

Ovo je bilo jako dobro i štoviše čak malo bolje nego što sam i očekivao. Elgin trenutno na ovim showovima nije imao neke predobre mečeve, no ovaj je bio stvarno jako dobar. KUSHIDA je kako i uvijek bio super tokom meča i njegove kontre su uvijek odlične. Elgin je udario nekoliko stiff udaraca te mi se svidjela izmjena istih pri kraju meča. Kraj je također bio super kada je Elgin dobio s Powerbomb-Handspring-Spining Powerbomb kombinacijom. Jako dobro uglavnom. KUSHIDA nastavlja imati odlične mečeve ovdje.

 

Kyle O’Reilly vs Tetsuya Naito – ***1/4

Još jedan vrlo dobar meč, nešto malo lošiji nego prošli no svejedno dosta dobro. Komedija na početku je bila u redu i nije mi smetala. Bilo je i solidnog mat wrestlinga u određenim dijelovima. Reilly je imao nekoliko dobrih kontri u Cross Armbreaker tijekom meča. Možda bi bilo bolje da su dobili malo manje vremena jer su pojedini dijelovi bili malo dosadni, ali u redu. Naito dobiva s Phoenix Splashom.

 

Shinsuke Nakamura vs Jushin Liger vs Mark Briscoe vs Jay Lethal – **3/4

Nakamura je tako omiljen kod publike ovdje da je to nevjerojatno. Čekaj, što je ovo bilo? Prvo su radili Tag Team meč, pa su onda prešli na 4-Way meč. Nism baš ovo razumio, ali u redu. Meč je bio solidan, ali ništa posebno. Kraj je bio zanimljiv. Nakamura dobiva ovaj meč što mi je drago, no žao mi je što nije u boljim mečevima. Dosada u ova tri showa koja se pogledao mi se niti jedan nije pretjerano svidio. Nisam gledao njegov meč protiv Stronga na Global Warsu, no vjerujem da je taj odličan.

 

Hiroshi Tanahashi vs Roderick Strong – ***3/4

Ovo je bilo odlično i zasada najbolji meč večeri, kao što sam i očekivao na početku. Tijekom meča, Tanahashi je raskrvario Stronga i to je još pridodalo meču. Iako je taj meč bio malo sporiji zbog toga što je sudac htio pregledati Stronga i ovi su mu nudili ručnike, no on ih je dobijao, svejedno je meč na kraju ispao odličan i završnica je bila izvanredna. Strong nastavlja imati odlične mečeve kad god ga pogledam. Poslije meča, Tanhashi i Strong su se rukovali.

 

The Addiction (Kazarian & Daniels) vs Kazuchika Okada & Gedo – **1/4

Sudac je samo jednim pokretom postao zvijezda ovoga meča tako što ga je ili Kazarian ili Daniels (ne razlikujem ih baš) gurnuo i onda se on htio tući s njime. To je bilo fantastično. Meč kao meč zaista nije bio ništa posebno. Addiction je tokom cijelog meča pokušavao prljavo igrati, a sudac se protiv toga borio. Na kraju su oni i pobijedili, ali da bi fanovi bili zadovoljni, Okd je poslije meča udario Rainmaker Danielsu.

 

Jay Briscoe vs Bobby Fish (ROH World Championship) – *3/4

Ovo je meni bio tako razočaravajuć i tako dosadan meč. Dobili su toliko puno vremena i akcija je bila spora i dosadna, ništa se pretjerano dobro u meču nije dogodilo i ako tome pridodamo da nitko nije očekivao da će Fish dobiti Briscoea, ovo je bilo loše. Onaj Kick-out Fisha iz Piledrivera je jedino malo podigao atmosferu na jedno vrijeme, no sve u svemu, nije mi se svidio meč. I ova dvojica su se poslije meča rukovali, no onda je Moose došao i ušao u Staredown s Briscoem i dao mu Spear. Idu odmah visoko s njime što bi moglo biti zanimljivo.

 

The Kingdom vs Bullet Club – ***1/2

Ovo je bilo jako dobro. Jako zabavna akcija tokom cijelog meča kao i očekivano. Moram pohvaliti Coleov rad kao heel tijekom meča. Izvanredan je. Timski rad Bullet Cluba nad Coleom pri kraju je bio izvrstan. Maria je bila hot kao i uvijek, no nekako mi se ne sviđa što je on nekako imala ulogu u rezultatu ovoga meča, ali priznajem, šokirao sam se kad su joj podijelili Superkickove. Kraj mi je također bi malo meh, no u redu. Jako zabavan meč dostojan Main Eventa.

 

Jako dobar show, rekao bih na razini prve noći. 7.5/10

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

1 Comment on "ROH & NJPW War of the Worlds Night 2 recenzija"

  1. Definitivno se slazem sa Fish-Briscoe reviewom. Shit match. Stvarno sam se iznenadio s obzirom da sam ocekivao barem dobar match. Match protiv Joea na All Star Weekendu mu je imao slican pace. Nadam se da Jay gubit titulu na Best in the Worldu.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*