ROH & NJPW War of the Worlds Night 1 recenzija

Nakon što sam pregledali prvu noć Global Warsa, bacamo se na War of the Worlds i njegove dvije večeri.

 

Adam Cole dolazi u ring i govori o udruživanju ROH-a i NJPW-a, a zatim govori kako neće imati svoj povratak u ring na drugoj večeri jer mu doktor nije dopustio. Cole zatim govori doktoru da ga može poljubiti u stražnjicu. Cole govori da će napraviti svoj povratak i to već ove večeri kad pobijedi AJ Stylesa. Odlična najava za meč između Colea i Stylesa. Cole je dobro odigrao s publikom o tome hoće li napraviti povratak ili ne.

 

Gedo vs Delirious – *3/4

Ništa pretjerano dobar meč, kratko i stvarno ništa posebno. Još jednom show započinje slabim mečom umjesto nekim dobrim. Iako je publika bila donekle glasna tijekom ovog meča zbog Deliriousa koji je izvodio malo komediju i imao dobru povezanost s publikom, mislim da je nešto bolje trebalo biti opener.

 

Roderick Strong vs KUSHIDA – ***3/4

Ovo je bilo super. Oba dvojica su zasjali u meču i zajedno su napravili vrlo, vrlo  dobar meč! Akcija je bila odlična i nisu stajali od početka do kraja! Publika je također bila super i bili su uživljeni u meč od početka do kraja. Nekoliko odličnih kontri, stiff udaraca i izvrsnih near fallova pri kraju. Roderick Strong na kraju pobjeđuje. Čuo sam da će ovi mečevi za Stronga biti kao neki testovi te je moguće da ga budemo gledali u NJPW-u ako se ovdje pokaže dobrim, a ovdje zaista je.

 

Jay Lethal vs Wanatabe – **1/2

Krenuli su dobro i mislio sam da će meč biti vrlo dobar, no onda su usporili s tempom i Lethal je preuzeo kontrolu te je dominirao tokom cijelog meča i na kraju sam meč nije ispao previše dobar. Wanatabe me nije previše impresionirao osim onog German Suplexa van ringa. Poslije meča. Jay Briscoe je došao u ring i imali smo staredown ove dvojice, no Lethal je pobjegao iz ringa.

 

Young Bucks vs The Addiction vs The Kingdom – ***1/2

Bucksi su bili svijetla točka ovoga meča i učinila su meč daleko zabavnijim i boljim. Kao i svaki puta, puno odličnih timskih poteza, Superkickova i Diveova. Daniels i Kazarian su također bili solidni, no Taven i Bennett mi se ovdje uopće nisu svidjeli i praktički ništa dobro i previše vrijedno spomena ovdje nisu napravili. Superkick Party pri kraju je bio super. Young Bucksi ostvaruju pobjedu nad Addictionima.

 

Bio je nekakav segment s Mooseom kako je on neporažen i to. Izgleda da imaju malo veće planove za njega u bližoj budućnosti. Vidjet ćemo, baš me zanima čime će raspolagati u dužim mečevima.

 

Michael Elgin vs Tetsuya Naito – ***

Dobar meč, otprilike kako sam očekivao. Solidna akcija tijekom meča, ništa odlično, ali dobro svejedno. Pobjeda Naita nakon što je Elgin dominirao tijekom cijele završnice je došla kao dobro iznenađenje. Elgin me i nije zadivio toliko jer njegovi mečevi u sredini budu jako dosadni jer njegovi control segmenti nisu nimalo zanimljivi.

 

ReDragon vs Jushin Liger & Hiroshi Tanahashi – ***

Dobar meč. Ništa previše dobro, ali svejedno u redu. ReDragoni su napravili nekoliko odličnih timskih poteza. Liger i Tanahashi su dobro radili u timu i Liger me nastavlja pomalo impresionirati na ovim showovima jer nisam toliko pratio njegov rad prije, a s obzirom da trenutno ima 50 godina, dobar je.

 

AJ Styles vs Adam Cole – ****

Najbolji meč na showu, opravdao je moja očekivanja. Bila je jedna izvrsna izmjena u sredini meča. Kraj kad je Styles za pobjedu nadao Coleu dva Piledrivera i Styles Clash je bio odličan i brutalan. Cole je bio super u svojem povratničkom meču i baš me zanima čime će raspolagati dalje.

 

Shinsuke Nakamura & Kazuchika Okada vs The Briscoes – ***1/4

Dobar, ali ne previše dobar Main Event. Nakamura stvarno zaslužuje bolje mečeve od ovoga. Mislim, nije ovo toliko loše, ali nije mi ni na nivou Main Event mečeva. Kraj je bio očekivano uzbudljiv i zanimljiv, no sredina je bila pomalo dosadna i meč nije prešao u idući nivo.

 

Vrlo dobar show. 7.5/10

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "ROH & NJPW War of the Worlds Night 1 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*