ROH & NJPW Global Wars Night 1 pregled

I, evo ga, došlo je vrijeme za Global Wars i War of the Worlds showove. Svi su već odrađeni, ali je na internetu objavljen tek jedan, i to prva noć Globar Warsa. Iako su se War of the Worlds Night 1 i 2 desili prije Global Warsa, nema smisla čekati da izađu svi showovi pa da se recenzije pišu hronološkim redoslijedom, ali ne brinite se, nema nikakvih opasnosti od spoilera.

 

1. GEDO & MOOSE w/STOKELY HATHAWAY & VEDA SCOTT vs. WATANABE & SILAS YOUNG – *1/4

Ovo je bilo bezveze i, po mom mišljenju, dobili su previše vremena.

2. Chris Sabin vs Kyle O’Reilly vs KUSHIDA – ***

Dosta dobar meč, vrlo zabavan za gledati. Tempo je bio brzi vidjeli smo dosta dobrih spotova. Reillyevo sellanje mi je još uvijek užasno. Barem je bilo u nekim momentima meča.

3. THE KINGDOM (Michael Bennett & Matt Taven w/Maria Kanellis) vs. MATT SYDAL & JUSHIN THUDER LIGER – **

Ovo je bilo loše. Bennett i Taven mi se nimalo ne sviđaju. U ovome meču su se previše zezali, odnosno, glupirali, a premalo rvali. Jushin je bio u njihovom rangu. I ono što je Kingdom uradio u ovome meču je bilo loše. Najbolji meč počinje kada Sydal biva tagovan. Napravio je nekoliko fantastičnih poteza i to je sve što smo vidjeli u ovome meču. Kontra Mattovog Shooting Star Pressa bi bila dobra da nije bila preočigledna, što je izgledalo glupo. Još jedna glupa stvar, Maria je ponovo zavodila i po ko zna koji put tako donijela pobjedu timu koji podržava. Previše puta viđeno da bi bilo zanimljivo.

4. CEDRIC ALEXANDER vs. KAZUCHIKA OKADA – ***1/2

Vrlo dobar meč, sa dosta dobrih spotova i dobrom dozom stiffnessa, ali dva puta im je nestalo svijetla u areni, što je smiješno.

5. THE ADDICTION vs. RPG VICE vs. THE DECADE – **3/4

Dobar meč. Decade je bio skoro pa neprimjetan u ovome meču, Roppongi Vice mi je loš, kao i do sada, a Addiction je dobro obavio svoju ulogu. Akcija je bila solidna, sve u svemu, a kraj mi je bio okej, pošto znam da su Addiction heelovi. Chris Daniels mi je još uvijek odličan, ali mislim da bi bio i bolji u solo akciji, bez Kazariana.

6. ACH vs. SHINSUKE NAKAMURA – ***3/4

Ovo je meni bio vrlo dobar meč. Razmišljao sam i o višoj ocjeni, recimo ****, ali to nije toliko bitna stvar. Odlična akcija, tojest, spotovi. Sviđa mi se i kako je ovaj meč bookiran. Milion ACHovih kickova protiv Nakamurinih prebrutalnih Knee Strikeova. ACH je jak, ali ipak ne jači od Kralja Strong Stylea.

7. JAY LETHAL w/TRUTH MARTINI vs. TETSUYA NAITO – ***1/4

Dosta dobar meč. I ovdje je bila dobra akcija. U početku borba van ringa, uz zaštitnu ogradu, kasnije počinju razne kontre, a jednom sjajnom se i završava ovaj meč.

8. MICHAEL ELGIN vs. HIROSHI TANAHASHI – ***

Ovdje je booking bio na mjestu. Elgin je veliki momak, powerhouse i dominirao je nad Tanahashijem velikom većinom meča. Tanahashi je imao par hope spotova, no Elgin je bio prejak. Na kraju je, ipak, Tanahashi uspio skupiti snagu i preokrenuti meč, što je bilo dovoljno da uzme meč. Tempo je bio spor, ali je svejedno meč bio dobar.

9. ROH ALL STARS (THE BRISCOES, RODERICK STRONG & WAR MACHINE) vs. THE BULLET CLUB (MACHINE GUN KARL ANDERSON, DOC GALLOWS, AJ STYLES & THE YOUNG BUCKS) – ****

Odličan meč; jedan veoma zabavan spotfest. Bilo je fantastičnih spotova, zaista. To je bilo i za očekivati, s obzirom na broj i imena onih koji učestvuju u ovome meču. Definitivno, meč večeri.

 

Vrlo dobra prva veče, ja sam sasvim zadovoljan.

7.5/10

Be the first to comment on "ROH & NJPW Global Wars Night 1 pregled"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*