ROH: Final Battle (2020) recenzija

Sada, nešto sasvim drugačije. Iako sam obećao da ću da ispratim ROH Pure Title turnir (što nisam učinio), vratila mi se želja da gledam ROH. Kvalitetan i prevashodno konstantan PPV je iza nas. Ne bi ovo bio ROH da im se neki maler nije desio. Četiri rvača su bili pozitivni na kovid tj. Bandido, EC3, Flamita i Kenny King pa su morali neke mečeve da otkažu ili da im promene učesnike. Svi rvači su dobro i očekuje se njihov povratak ubrzo.

ROH World Tag Team Title Match: The Foundation (Jay Lethal and Jonathan Gresham) (c) vs. PCO and Mark Briscoe

Krećemo sa mečom za tag titule. Čudna kombinacija PCO i Mark Briscoe, ali zabavna. Ne mogu da izdvojim ni jedan partikularan dobar trenutak, ali svakako moram da pohvalim PCO-a koji se rva na ovakvom nivou za njegove godine. Sjajno. Lethal/Gresham su konstantno solidni, iako imam utisak da se nisu mnogo pripremili za ovaj meč. Sve u svemu, zabavan početak.

7/10

Rey Horus vs. Dalton Castle

Ovaj meč je bio dodat na pre show-u i ne vidim razlog zašto. Dalton Castle-a vezujem za najgori period u istoriji ROH-a kada je on bio šampion, pa mi nikad nije naročito milo da ga gledam. Što se Horus-a tiče, dobar je, ali bih rekao da je najslabiji od svih meksikanaca u promociji. I šta dobijemo kad spojimo ova dva? Pa ništa posebno, čist filler meč. Nešto čega se verovatno već sutra neću sećati.

6/10

Grudge Tag Team Match: OGK (Matt Taven and Mike Bennett) vs. The Righteous (Bateman and Vincent)

Još jedan kvalitetan tag meč. OGK se vratio i iskreno sam srećan što Mike konačno radi nešto. To nešto je, u ovom slučaju, bilo više nego solidno. Sjajna psihologija sa dosta dobrim tag team potezima. Poslednjih nekoliko minuta je bilo najbolje. Ovo je jedan od retkih mečeva sa ovogodišnjeg card-a koji je imao dužu priču iza sebe, ali ovim mečom to nije završeno. Baš me interesuje kako će Mike biti pozicioniran na card-u i da li će im uskoro dati tag titule.

7/10

Danhausen vs. Brian Johnson

Gimmick meč/angle/promo/komedija/šizofrenija/štagaznam. Teško da ovo može da se opiše. U suštini ni jedan ni drugi nisu radili mnogo što se rvanja tiče i sve se svelo na, solidno urađen, trash talk. Danhausen je uradio varijaciju Eddie Guerrero fore i dobio meč zbog diskvalifikacije. Nije mi se ovo svidelo.

3/10

ROH World Television Title Match: Dragon Lee (c) vs. Tony Deppen

Uf što mi je drago da gledam Lee-a. Uf. Mogao bih da pričam do sutra o njemu, ali nije on tema. Tema je Tony Deppen. Predstavu nisam imao ko je čovek, ali oduševio me je. S obzirom na okolnosti, mislim da je izvukao maksimum od Lee-a. Sjajan meč.

8/10

Jay Briscoe vs. Shane Taylor

Moralo je ovo da bude bolje. Svakako sam se više radovao meču Jay/EC3, ali nema smisla da gledamo ovako nešto na PPV-u. Jako sporo, dosadno, bez neke priče u ring-u i sa klasičnim kečerskim fazonima. Baš prosek. Još jedan meč koji je stvoren zbog odsustva rvača i vidi se je ovde falilo pripreme.

5/10

ROH Pure Title Match: Jonathan Gresham (c) vs. Flip Gordon

Drugi Gresham-ov meč na card-u i ujedno najbolji meč. Kakvo majstorski odrađeno tehničko rvanje. Uživanje. Pure titula je iznenađujuće osveženje i smatram da je bila mnogo pametna odluka da je daju Gresham-u. Ovakav meč se relativno retko viđa u našoj eri profesionalnog rvanja. Svaka čast za obojicu. MOTN bez razmišljanja.

9/10

ROH World Title Match: Rush (c) vs. Brody King

Očekivao sam više, mada je meč bio, još jednom, sasvim solidan. Brody King je poslednjih nekoliko meseci predstavljen kao objektivna pretnja za sve i sviđa mi se kako su ga, uslovno rečeno, zaštitli. Moram da priznam da mi se čini da Rush nije bio na nivou. Da se kojim slučajem za nijansu više potrudio, ovaj meč bi verovatno bio maestralan. Sjajan finish. Videćemo šta sledi za ROH šampiona.

7/10

Ukupni utisak:

Smislen potez da nikom nisu skidali titule. Tek stvari treba da se vrate u kolosek za takve poteze. Kao što sam rekao za većinu mečeva, reći ću i za ceo PPV, solidno odrađeno. Uzgred predstavlja jako lep intro za nekog koga interesuje ROH. Nije bilo sjajno, ali sigurno nekoliko godina ROH nije uspeo da odradi ovako solidan PPV.

7/10

Be the first to comment on "ROH: Final Battle (2020) recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*