ROH Death before Dishonor XIII recenzija

Nakon Best in the Worlda, ROH nastavlja sa svojim događajima, a sada na redu je bio Death before Dishonor. Na Best in the Worldu smo vidjeli kako je Jay Lethal uzeo ROH titulu Jay Briscoeu i kako je Roderick Strong postao prvim izazivačem za istu. Na ovom eventu imamo upravo taj meč između Lethala i Stronga za titulu. Također imamo jedan veliki Tag Team meč za Tag Titule i još mnogo toga i na kraju ćemo vidjeti je li ROH ovdje uspio napraviti dobar show.

 

Silas Young vs Will Ferrara – **1/2

Ova dvojica su već imali meč na ROH TVu prije par tjedana gdje je Ferrara ostvario pobjedu nad Youngom zato što su oni pomoćnici Daltona Castlea omeli Younga te je tako nastao revanš njih dvojice. Meč je bio poprilično zabavan i bolji nego što njihov prvi meč. Nisu dobili puno vremena, no uspjeli su ugurati dosta akcije u tih nekoliko minuta tako da je meč bio brz. Ovaj puta pobjeda za Younga. Poslije meča, oni Castleovi dečki su došli i izazivali Younga te je on pobjegao. Izgleda da se to s Castleom nastavlja. U redu.

 

Moose vs Cedric Alexander – **1/2

Ovo je bilo bolje nego što sam očekivao da će biti. Dobra akcija, obojica su ispucavali svoje poteze i to je ispalo dobro. No, kraj mi se i nije toliko svidio i nema šanse da Moose nije primijetio da je Alexander otišao ispod ringa kad mu je vidio noge. Cedric Alexander na kraju pobjeđuje tako što je uzeo nekakav metalni štap i udario Moosea. Ne toliko uvjerljiv završetak i mislim da bi još jedan potez nakon tog udarca bio bolji. Nisam se nadao još jednoj pobjedi Cedrica nad Mooseom, mislio sam da će Moose ovdje vratiti pobjedu. Barem je donekle zaštićen.

 

The Briscoes vs Roppongi Vice – ***1/2

Ovo me je poprilično iznenadilo! Vrlo dobar Tag Team meč! Nisam očekivao da će ovako dobro biti, ali dobili su dosta vremena i iskoristili su to. Ovaj meč je više nasumično stavljen na ovaj show i nema nikakve priče iza sebe, no komentatori su stalno govorili da pobjednik ovoga tima možda dobije meč za Tag Team titule u budućnosti iako ovo nije #1 Contender’s meč. Briscoesi su pobijedili nakon što je Jay udario Piledriver, a Mark Elbow Drop. Ja bih volio da njih dvojica dobiju meč za Tag titule u budućnosti.

 

Adam Cole vs Dalton Castle – ***1/2

Još jedan meč koji je poprilično nadmašio moja očekivanja. Dalton Castle je zaista dobar. Na prvu mi se nije svidio, ali ovdje je bio super, a kad je na drugoj strani ringa Adam Cole, onda samo dobar meč može proizići iz njih dvojice. Vrlo zabavan meč, nekoliko dobrih izmjena near fallova pri kraju. Adam Cole na kraju ostvaruje pobjedu s Knee Neckbreakerom. Uglavnom, i ovaj meč je prilično iznenadio u kvaliteti. Poslije meča, Silas Young je dotrčao i udario one Castleove momke. Nakon što smo vidjeli njihovu interakciju na početku, imamo ju još jednom i ovdje. U redu, zabavna je ta priča.

 

ACH vs Adam Page (No DQ Match) – ***1/4

Prije meča, BJ Whitmer je imao promo gdje je rekao kako će biti na komentatorskom mjestu. Dugo mu je trebalo da dođe do toga, trebao je skratiti promo. Meč je bio dosta dobar, otprilike onako kako sam očekivao, no još bi više volio da su koristili više oružja jer jedan stola, jedna stolica i jedne ljestve i nisu nešto za No DQ meč. Trebali su im dopustiti više jer je ovo jedini meč na ovom showu s ovakvom stipulacijom. Kako god, bilo je nekoliko dobrih poteza, pogotovo onaj German na ljestve i na kraju Over the Shoulder Back-to-Belly Piledriver kroz stol kojim je Adam Page dobio ACHa nakon što se Coly Corino umiješao u meč. Dobro je bilo, no bilo bi i bolje da su koristili još oružja.

 

The Addiction (c) vs reDRagon vs The Kingdom vs War Machine (ROH Tag Team Championship) – ***3/4

Očekivao jako zabavan meč i zasada najbolji na ovome showu. Svidjelo mi se što smo imali četiri tima ovdje što je učinilo meč zabavnijim, uzbudljivijim i napetijim. Puno Highflying poteza i letenja oko ringa, očekivano. Nekoliko dobrih near fallova pri kraju. Adam Cole je također bio na komentatorskom mjestu. On nastavlja imati nesuglasice s ostatkom Kingdoma. To mi se sviđa, mislim da bi se on trebao odvojiti od njih. Addictioni na kraju pobjeđuju i zadržavaju titule. Njih dvojica su dobri prvaci i zabavni su, stoga je u redu što su zadržali titule.

 

Jay Lethal (c) vs Roderick Strong (ROH World Championship) – ***1/4

Huh, ovo je trajalo čak 60 minuta. Definitivno se nisam tome nadao. A mogu reći da mi se i nije svidjelo toliko koliko su komentatori nahvalili ovaj meč na kraju. Nisam htio vidjeti 60 minuta wrestlinga od ove dvojice. Ne zato što ih ne želim gledati u ringu 60 minuta ili zato što su loši wrestleri, nego zato što ovo nije bio toliko važan meč. Ili ga barem ROH nije predstavio tako u ovih par tjedana pred show. Više bih razumio da su dali 60 minuta Lethalu i Briscoeu na Best in the World PPVu jer je taj meč zaista predstavljen bio kao jedan od najvažnijih mečeva u ROH povijesti. Ovaj? Baš i ne. I baš zbog toga nisam niti pomišljao na ovakvu ideju. Samo sam htio vidjeti 20 minuta dobrog wrestlinga jer znam da su tako mogli napraviti izvanredan meč. Ovako i nisu. Prvih pola sata je bilo dosadno. U početku smo vidjeli koliko toliko dobar mat wrestling. A onda su se samo krenuli tući u ringu i oko njega s uplitanjima House of Trutha i tu i tamo pokojim dobrim potezom ili izmjenom. Kasnije, u pojedinim dijelovima su pojačali tempo i obojica su napravili svoje povratke i klasične poteze, a zatim je došao stretch gdje su obojica napravili kickout iz finishera i to je otprilike to. Jay Lethal je ostao World prvakom. Svaka čast Lethalu i Roddyu na 60-minutnom hrvanju jer to ne viđamo često, no ovaj meč je trebao ići drugačije i definitivno ga ne smatram kao jednim od najboljih mečeva u ROH povijesti kako su to komentatori govorili. Dobar meč? Sigurno. Najbolji meč ikada? Ne baš.

 

Ovo je bio dobar ROH event. Niti jedan meč nije bio loš. Vidjeli smo nekoliko stvarno dobrih mečeva i neki su čak nadmašili sva moja očekivanja. No, Main Event je po meni otišao u potpuno krivom smjeru i zato nije ispao tako dobar meč kako su ga komentatori predstavili. 7/10

 

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "ROH Death before Dishonor XIII recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*