ROH Best in the World 2017 recenzija

I evo nas, novi ROH show je iza nas, pa je tu i recenzija istoga. Cody je postao ROH prvak, vidjeli smo nekoliko zanimljivih mečeva i tako su tri sata prošla. Idemo vidjeti što je tu bilo dobro, što ne baš tako dobro, što odlično, a što ultra loše.

El Terrible & Ultimo Guerrero vs The Kingdom – ***

Ostao sam poprilično iznenađen kvalitetom ovoga meča jer nisam znao što točno očekivati pošto nisam upoznat s Terribleom i Guerrerom pošto ne pratim CMLL, ali ovaj meč je zapravo bio dobar i kao jedan početni meč za zagrijavanje je bio izrazito zabavan. Tim CMLL mi se zapravo jako svidio, pogotovo Guerrero koji me je impresionirao s nekoliko poteza. Sve skupa, ovo nije bilo uopće loše. Dobar početak showa.

 

Frankie Kazarian vs Hangman Page (Strap meč) – ***1/2

Uživao sam u ovom meču i to prilično. Nikada nisam bio veliki Pageov obožavatelj i smatram da je recimo Daniels mnogo bolji od njegovog kolege i partnera Kazariana, no ovdje su obojica dostavili borbu! Stipulacija je bila super i nije kao u WWE-u gdje imamo retardirana pravila da se moraju dodirnuti četiri kuta za pobjedu. Ovdje se pobjeda ostvaruje normalno, a remen služi………..da se udaraš njime?! I bilo je jako brutalno. Odličan brawl van ringa na početku, a udaranja u leđa remenom su bila jako intezivna. I još kad su uveli remen s pribadačama bilo je još bolje. Bilo je i krvi i modrica i svega. Završetak je također bio odlično odrađen, Kazarianu je remen poslužio za submission čime je i uzeo pobjedu. Jako dobar meč u globalu, bilo je brutalno, osjećala se mržnja i to je ono što se i trebalo dogoditi.

Search And Destroy (Alex Shelley, Chris Sabin, Jay White & Jonathan Gresham) vs The Rebellion (Caprice Coleman, Kenny King, Rhett Titus & Shane Taylor) – ***

Stipulacija je bila ta da se gubitnički tim nakon ovoga meča mora raspasti. Sam meč mi je bio zabavan, iako je bilo malo previše svega u određenim trenutcima jer ih je bilo dosta u meču, no bilo je zaista nekoliko zanimljivih poteza. Osobno mi se najviše svidjelo ono što su radili Search and Destroy, tim im je doista zabavan jer imamo i Whitea koji zna biti super, a tu su još i Gresham koji je zabavan highflyer te Motor City Machine Gunse koji su mi nekako oduvijek bili omiljeni. Tako da mi je drago što je njihov tim upravo i pobijedio ovdje. Isto tako sam primijetio da su pokušali predstaviti Shanea Taylora u meču kao nekog posebnog, ali osim što je malo veći i jači, nisam uspio ostati impresioniran njime.

 

Jay Lethal vs Silas Young – **1/2

Nisam osjetio meč do zadnje tri-četiri minute, a cijeli je trajao nešto više od 16 minuta. Stoga tri četvrtine meča su bile prilična dosada, ništa posebno se nije dogodilo i nisam bio impresioniran. U završnici su onda napokon ubacili veću brzinu pa je meč ispao solidan na kraju, ali da su skratili dosadnu sredinu i da je bilo više akcije kao ove u završnici, meč bi bio puno bolji. Ovako je bio samo solidan. Young me impresionirao s nekoliko poteza, pogotovo onaj Split-Legged Moonsault. Lethal također uvijek ima zanimljive Suicide Diveove. Lethal je na kraju pobijedio, ali je dobio batina nakon meča te mu je Bruiser dao Splash kroz stol.

http://twitter.com/ringofhonor/status/878437940720009217

The Briscoes & Bully Ray (c) vs. Dalton Castle & The Boys (ROH Six-Man Tag Team titule) – **1/2

Sama kvaliteta in-ring akcije opet nije bila nešto, u prvom dijelu meča je bila čista komedija, a kasnije se u završnici nešto i radilo, no i da meč traje pola sata vrijedi ga pogledati samo zbog završetka. Ne znam kad sam takvu reakciju publike vidio i čuo u zadnje vrijeme kao kad je ovdje Castle uzeo pobjedu i za svoje Boyse uzeo titule. Predivan feel-good moment koji je oduševio publiku, ali i mene jer Castle je zaista popularan ovdje i zaslužio je titulu. A koliko je popularan pokazao je i ovaj kraj. Opet, in-ring akcija nije bila nešto razvijena, no bilo je zabavno što se tiče komedije.

 

KUSHIDA (c) vs Marty Scurll (ROH TV titula) – ***3/4

Prepustite New Japan zvijezdi da ima jedan od boljih mečeva na ROH showu. Čak i kada bi ovo trebao biti čisti ROH show. Gotovo uvijek je tako. I zato mi je drago da je KUSHIDA uzeo TV titulu da ona napokon može imati dobre mečeve. No, moram pohvaliti obojicu ovdje, zaista lijepo izgrađen meč s dosta odmjeravanja i kontri na početku te klasičnog chain wrestlinga. Sellanje tijekom sredine je bilo na mjestu, nisu otišli u nekom krivom smjeru nego su publiku zadržali u meču te gotovo niti u jednom trenutku nije bilo dosadno. U završnici su stvorili odličnu napetost sa submission sekvencama i izmjenama udaraca. Završetak je bio brutalan, Back to the Future sa srednjeg užeta je odlično izgledao. Čak sam i pomislio da bi Scurll mogao uzeti titulu kako bi se Bullet Club ojačao u ROH-u još više, no ipak je KUSHIDA zadržao što i nije nimalo loša odluka.

Young Bucks (c) vs War Machine vs Best Friends (ROH Tag Team titule) – ****

Najbolji meč na showu. 12 minuta čiste zabave pomiješane s komedijom, odličnim wrestlingom, izvrsnim highflying potezima i akcijom unutar i van ringa. Od ovih 12 minuta, moram priznati kako niti jedna sekunda nije bila prazna ili nepopunjena. Sjajno su izgradili meč, nikada se nije događalo previše toga u jednom trenutku, ali se do kraja meča toliko toga dogodilo. Lijepo su iznenađenje napravili s Trentom i Chuckom kao neočekivani protivnici. Bili su i oni izvrsni, donijeli su zabavu i komediju u meč, ali isto tako sam ostao impresioniran onim izvrsnim diveom Chucka sa stagea. War Machine, baš kao i u New Japanu, nastavljaju impresionirati s potezima koji ne pristaju njihovoj veličini i kada se sve ovo zbroji dobijemo jedan baš odličan, zabavan meč pun energije i od strane wrestlera i od strane publike.

Christopher Daniels (c) vs Cody (ROH World titula) – **3/4

Nisam ostao impresioniran mečom u tolikoj mjeri u kolikoj su oni htjeli da mi svi ostanemo. Ja mogu ovakav meč probaviti u mid-cardu, ali kad imaš ovakav main event i kada se ovo predstavlja kao važan meč (takvog u ga barem predstavili a i main event je jednog od najvećih njihovih PPV-a), onda mi nemoj raditi ovakav overbooking, ref bumpove, udaranja u međunožje i slične gluposti. Nisam to htio vidjeti ovdje, ali eto, izgleda da Cody drugačije ne može imati uzbudljiv meč. Ne kažem da je izvedba u ringu bila loša, bilo je zaista dobrih poteza i spot sa stolom je dobro odrađen, ali ovakav tip meča nisam htio gledati. No, mogao sam ga i očekivati jer Cody je toliko razočarao u ovo vrijeme otkako je napustio WWE da ovdje nisam očekivao ništa od njega i eto, da nije bilo overbookinga, vjerojatno bi ovo bio najdosadniji meč ikada. Ni u samoj završnici meč nije prešao u neku veću razinu, radili su stvari koje su radili i u trećoj minuti meča te osim finisher kickouta, ništa nije naznačilo da se bliži kraj meč ili da je barem ovo završnica. Nije ovo bio loš meč opet, ali naspram nekim stvarima na ovom showu, ovaj meč pripada donjoj skupini mečeva ako gledati po kvaliteti na ovom showu. I to je prilično razočaravajuće. Cody je sada ROH prvak. Nisam najveći obožavatelj te odluke, ali niti ne pratim ROH toliko često, tako da me iskreno nije niti toliko briga. Samo se nadam da ovo telefonira da neće osvojiti IWGP titulu za tjedan dana.

Nije bio loš show, imali smo jedan odličan meč i još hrpu zabavnih. Main event nije ispao onako kako su oni htjeli da ispadne po kvaliteti i onda kada nemaš tako dobar main event to ti malo sroza dojam, ali ostatak showa je bio za ROH netipično zabavan i jako dobar mogu reći. Tako da, sve skupa, nisam požalio što sam pogledao.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

2 Comments on "ROH Best in the World 2017 recenzija"

  1. e poz,zasto ne recenzirate czw po meni isto jedna od boljih indy kompanija…..

Leave a comment

Your email address will not be published.


*