ROH Best in the World 2015 pregled

Pred nama je ROH Best in the World PPV, održan 19. juna 2015. godine u Nju Jorku. Kao glavna borba bio je najavljen meč za dvostrukog prvaka, između dvojice Jay Briscoa i njegovog imenjaka, Lethala.

 

1. Donovan Dijak vs Mark Briscoe – Singles match – **

Ovo je bio solidan opening meč. Nekoliko zanimljivih spotova, recimo Dijakov Bodyslam i ostala akcija van ringa.

2. The Decade vs ACH & Matt Sydal – Tag Team match – **1/2

Još jedan solidan meč, svakako bolji od prethodnog. Ovdje je bilo dosta više dobrih spotova. Izdvojio bih ACHov Moonsault preko prvog konopca. I Sydal je bio odličan, kao i ACH i njih dvojica se dobro slažu kao tim. Štaviše, oni su učinili ovaj meč zanimljivim. Odlična kontra pred kraj meča.

3. Dalton Castle vs Silas Young – Singles match – **

Ponovo solidan meč. Ovdje nije bilo nečega posebnog, ali par dobrih kontri je učinilo ovaj meč gledljivim. U sredini i nije bilo loše, ali je početak bio prilično dosadan a kraj je milion puta viđeni kliše.

4. War Machine vs C&C Wrestle Factory – Tag Team match – *1/4

Najlošiji meč za sada, poprilično dosadan. Nije bilo ničega konkretnoga. Barem je kraj bio smislen. Cedric je imao oružje u ruci i htio da bude tagovan no Coleman je to odbio jer nije htio pobjedu na prljav način, zato su izgubili.

5. Moose vs Roderick Strong vs Michael Elgin – Triple Treath match – ***1/4

Dosta dobar meč, zanimljiv od početka do kraja. Svi su bili na nivou, naročito Strong, koji je, inače, dobio velike reakcije od publike tokom ulaska u meč. Bilo je dobrih spotova i kontri a svidjelo mi se i Mooseovo sellanje Strongovog Sick Kicka.

6. BULLET CLUB (The Young Bucks & AJ Styles) vs The Kingdom (Matt Taven & Michael Bennett & Adam Cole) – Six-Man Tag Team match – ****

Ovo je bio odličan meč! Sjajno, izvrsno! Zanimljiv od prve do zadnje minute, konstantna akcija, veoma brz tempo koji ostao takav kroz čitav meč, predobri spotovi, aktivna publika i izvanredno komentarisanje. Svaki spot koji je izveo BULLET CLUB je izgledao sjajno. Nickovo i Mattovo lupanje Superkickova čitavo vrijeme je bilo prebrutalno, a da ne pričam o reakcijama komentatora na to. Plus za ovaj meč od mene zbog BULLET CLUBOVOG uništavanje Marie. Nimalo džentlmenski, znam, ali nije nimalo zanimljiva i njena uplitanja u svaki meč su smorila.

7. The Addiction (c) vs reDRagon – No Disqualification Tag Team match for ROH Tag Team Championship – ***

Moram priznati da sam očekivao i više od ovoga meča, ali svejedno, bio je dobar. Zabavni spotovi i dobro korištenje oružja, mada ništa više od toga.

8. Jay Briscoe vs Jay Lethal – Title vs Title match for the ROH World Championship & ROH World Television Championship – **1/2

I ovdje sam očekivao barem malo više. Bilo je dosadnih momenata i nije bilo toliko dobrih spotova, niti nečega posebnog, osim možda onoga skoka kroz sto. Naročito je bio dosadan početak. Ako ništa, barem lijep momenat poslije meča sa Lethalom i urlanjem publike: “Zaslužio si to.”

 

Dobar PPV. Meč između BULLET CLUBa i Kingdoma je daleko najbolji meč večeri.

6.25/10

Be the first to comment on "ROH Best in the World 2015 pregled"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*