ROH 14th Anniversary recenzija

Tomohiro Ishii vs Roderick Strong vs Bobby Fish (ROH TV Title) – **3/4

Nisam se uspio natjerati da pogledam meč između Stronga i Ishiia koji se dogodio na Rising Honor događaju u Japanu, ali me definitivno iznenadilo to što su stavili TV titulu na Ishiia. Ovaj meč je trebao biti singles meč između Stronga i Fisha, ali je pobjeda Ishiia promijenila planove. Meč je bio prilično zabavan i iako nije dobio previše vremena, uspjeli su stvoriti dobru akciju s nekoliko odličnih poteza i uzbudljivih near fallova pri kraju. Ishii je standardno imao nekoliko dborih udaraca i publika ga je voljela. Ishii je pobijedio s Brainbusterom na Strongu i tako zadržao titulu. Tko je sljedeći izazivač? Bobby Fish možda. Više bih volio da Strong i Ishii nastave svoje rivalstvo.

BJ Whitmer vs Adam Page (Grudge Match) – *3/4

Ovo je bilo prilično solidno, ali ništa naročito spektakularno i mogli su ga skratiti za koju minutu. Akcija je većinom bila u redu, ali publika baš i nije marila te meč nije ispao baš tako dobro. Page je ubacio stolice i pokušao udariti Whitmera, ali je sudac izbacio stolice iz ringa dok je Whitmer udario Pageu Low Blow i Small Packageom dobio meč. Nisam pratio ROH, ali zašto je Whitmer uzeo ovdje pobjedu stvarno mi nije jasno. Loš završetak, nikako dobro odrađen. Nakon meča, zaštitari su došli u ring jer je Page htio napasti Whitmera, ali ih je Page prebio. Ovo je također bilo užasno, zaštitrati su bili tako loši i nije mi jasno zašto su izašli, nije da je Page htio bombardirati zgradu ili tako nešto.

 

Dalton Castle vs Hirooki Goto – **3/4

Ovo je bilo iznenađujuće dobro, nisam očekivao ovako zabavan meč, pogotovo kada imamo Gota u meču, no ipak su ova dvojica uspjeli kliknuti. Dalton Castle je definitivno bio zvijezda ovoga meča zato što je izveo nekoliko veoma impresvnih poteza, pogotovo onaj Deadlift German Suplex. Goto je bio solidan, ali ništa posebno. Niti kraj ovoga meča nije skroz dobro odrađen, Goto je imao malo poteškoća pri izvođenju Shouten Kaia, ali ga je ipak izveo i dobio meč. Ovaj rezultat me nije iznenadio, očekivao sam da će Goto uzeti.

 

Alex Shelley vs Christopher Daniels – **

Ah, ovo je moglo biti i puno bolje da nismo imali neprestana uplitanja Kazaraiana u meč koja su poprilično uništila meč i štoviše, prekidala akciju kada je ona postajala dobra. Bilo je nekoliko lijepih poteza, Daniels je bio dobar, no sveukupno, nisam zadovoljan. Chris Sabin je došao u pomoć Shelleyu i ovaj je ostvario pobjedu. Nakon meča, Sabin i Shelley su se zagrlili što je označilo povratak Motor Machine City Gunsa. Ovo je definitivno dobra odluka, Sabin i Shelley čine jedan prilično zabavan tim. Sviđa mi se.

 

Hiroshi Tanahashi & Michael Elgin vs Mark & Jay Briscoe – ***1/4

Ovo je bilo jako zabavno i do ovog trenutka svakako najbolja stvar na showu. Elginovi mečevi, bilo to Tag Team ili Singles, su puno bolji sada nego recimo prije godinu dana. Mislim kako je sudjelovanje u prošlogdišnjem Climaxu puno pomoglo Elginu koji je sada stvarno zabavan i drago mi je što je potpisao za NJPW. Što se tiče meča, bio je zabavan kao što rekoh, Elgin je udarao powerhouse poteze, Tanahashi…nije ništa značajno napravio, ali je bio dobar dodatak meču. Briscoesi su bili solidni. Završnica je bila uzbudljiva, nekoliko odličnih near fallova i na kraju Elgin i Tanahashi dobivaju kada je Elgin udario Powerbomb, a Tanahashi poduplao s High Fly Flowom. Jako zabavan meč, ispunili su moja očekivanja

 

Kazuchika Okada vs Moose – **1/2

Pa, otprilike onako kako sam očekivao ali su svejedno Okadu ovdje mogli staviti u neki bolji meč. Meč je bio solidan, par dobrih poteza s obje strane i odličan dropkick Moosea na Okadi koji je sjedio na užadima u početku meča, no neki dijelovi su bili dosta spori te neku udarci pomalo traljavi. Okada je uzeo pobjedu s Rainmakerom. Očekivana pobjeda za Okadu.

 

The ELITE (Kenny Omega & The Young Bucks) vs ACH, Matt Sydal & KUSHIDA (NEVER Openweight Six Man Title) – ****

Ovo je bila daleko najbolja stvar na showu, ali mislim da nismo ništa manje mogli očekivati od ovoga meča. Dobili su najveću minutažu i iskoristili je na pravi način. Odlična, brza i konstantna back and forth akcija s mnogo odličnih highflying poteza. Publika se napokon probudila kod ovoga meča i bili su glasni cijelo vrijeme što je također pomoglo. Omega i Bucksi su zakon tim, stvarno sam zavolio Omegu u zadnje vrijeme. Nekoliko izvrsnih near fallova na kraju. Elita dobiva kada su Bucksi udarili Meltzer Driver, a Omega One Winged Angel. Ovo definitivno morate pogledati ako obožavate brze mečeve.

 

War Machine vs The All Night Xpress (ROH Tag Team Titles No DQ Match) – **

Ovo je bilo prilično razočaravajuće, očekivao sam puno više od ovoga meča. Publika također nije bilo nešto oduševljena akcijom, ali ne mogu ih okriviti jer nakon ludog Six Man Taga, teško da će se nekom ovako nešto više svidjeti. Bilo je par dobrih spotova, pogotvo onaj s ljestvama na kraju, ali sveukupno nije baš bilo previše dobro. War Machine je zadržao titule.

 

Jay Lethal vs Adam Cole vs Kyle O’Reilly (ROH World Championship) – ***1/4

Kako su krenuli, mislio sam da ovo neće biti dobar meč, ali završne minute meča su bile super, pa je ovo ispao kao jako dobar meč, iako mislim da su mogli i bolje, no minutaža im nije išla u korist. Kao što rekoh, završnica veoma uzbudljiva, nekoliko odličnih poteza i near fallova. Lethal je pobijedio s Double Lethal Injection na Coleu i Reillyu. Izgleda da ne odustaju od njega, a baš sam mislio da će netko ovdje drugi uzeti. Šteta, mislim da bi novi ROH prvak dobro došao. Uglavnom, dosta dobar meč iako nije imao osjećaj tako velike borbe kao što su je komentatori predstavljali.

 

Ovo je bio prilično solidan, ali nespektakularan događaj. Osim ludog Six Man Taga, ništa vam ne bih preporučio da baš morate pogledati. Većina mečeva je bila prosječna ili ispodprosječna i imali smo tri ***+ meča od kojih je Six Man Tag bio daleko najbolji.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "ROH 14th Anniversary recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*