The Miz – Road to WrestleMania 33

Nastavljamo sa serijalom gdje vraćamo pogled u proteklih godinu dana određenog hrvača, prateći njegove uspjehe i neuspjehe na putu do Orlanda. Prošli članak smo posvetili Romanu Reignsu, a u ovom članku ćemo se prebaciti na plavi brend, na čovjeka koji je većim dijelom držao IC titulu i proslavio je, čovjek koji je napredovao ove godine drastično i pokazao da pripada tu – to je The Miz.

Začetak Mizove IC turneje

The Miz je imao razočaravajuću večer u Texasu na WrestleManiji 32. Otvorio je show u ladder matchu za IC titulu sa Zaynom, Stardustom, Ryderom, Sin Carom i IC prvakom Owensom. Match je bio prilično dobar, i Miz je bio najbliži pobjedi, ali je zbog odugovlačenja sa skidanjem pojasa dopustio Zacku Ryderu da iskoristi tu grešku i osvoji IC titulu na WrestleManiji. Na sljedećem Rawu je Miz izašao i prekinuo Ryderovo slavlje izazvavši ga na match za titulu, jedan na jedan. Ryder je to prihvatio, i iako je bio blizu retaina, Mizova žena Maryse ja napravila veliki povratak i koštala Rydera matcha i titule. Mizu je ovo bio peti put da postane IC prvak.

Miz je titulu retainao na narednom SmackDownu, dok je na Rawu poslije toga Cesaro, koji je svoj povratak napravio na Rawu poslije Manije, savladao Kevina Owensa kako bi postao prvi izazivač za Mizovu titulu. Miz je na Paybacku retainao IC titulu u ne baš najboljem matchu protiv Cesara, nakon što su Owens i Zayn sa svojom tučom omeli Cesara, što je dopustilo da Miz roll upa Cesara za pobjedu. Ovo sve je dovelo do toga da Miz brani svoju titulu u Fatal Four Way matchu na Extreme Rulesu protiv Cesara, Owensa i Zayna. Ovo je ispao jedan od najboljih matcheva godine. Cesaro je divljao kroz cijeli match, cijela stvar sa Owensom i Zaynom je bila jako dobra i priča im je dosta napredovala, a Miz je takođe pokazao da može sasvim dobro da prati njihov tempo, i da zajedno sa njima napravi nešta sjajno. Miz je nakraju bio taj koji je odnio pobjedu pinavši Cesara, koji je prethodno pretrpio Helluva Kick od Zayna.

https://www.youtube.com/watch?v=LP4YhsaOvf0

Nakon ovoga je Cesaro dobio svoju osvetu pobijedivši Miza u kvalifikacionom matchu za MITB match. Miz je uzeo onda kratku pauzu radi snimanja svog filma Marine 5 sa Maryse, te su bili nedostupni neko vrijeme sa TVa. Napravio je svoj povratak na Rawu krajem juna, gdje je izgubio od Kanea via countout. U međuvremenu je Darren Young osvojio battle royal kako bi postao izazivač za IC titulu na Battlegroundu. Na Draftu je Miz draftan na SmackDown, dok je Darren Young draftan na Raw. Miz je uspio da retaina zbog double DQ rezultata, nakon što je nastao opći haos van ringa sa Maryse, Backlundom, Mizom i Youngom. Miz je zahvaljujući ovoj pobjedi smatrao sebe za licem branda SmackDowna, jer je on bio taj koji je SmackDownu donio IC titulu. To je sebi potvrdio pobjedom nad Crewsom na SummerSlamu. Smatrao je sebe najvrijednijim čovjekom na rosteru, što je dovelo do konflikta sa SmackDown vodstvom.

Uspjesi na SmackDownu, rivalitet sa Bryanom i trilogija sa Zigglerom

Nakon drafta, krenuli su sa prikazivanjem talk show emisije sa Renee Young i Danielom Bryanom, što bi se emitovalo nakon regularnih dva sata SmackDowna. Miz je bio gost na ovoj emisiji 23. Avgusta, i tu ga je Daniel Bryan žestoko kritikovao zbog slabih performansi u ringu i generalnog kukavičluka koji je pokazivao kroz cijelu karijeru. The Miz ga je ovdje dočekao sa najboljim promom u njegovoj karijeri, gdje je napao i Bryana i fanove zbog licemjerja. Ovo je bio trenutak koji je pokazao mnogima da je Miz i dalje sjajan na mikrofonu, i da se u potpunosti oporavio od vjerovatno preranog WWE Title runa u 2010-2011.

Ziggler je stao u odbranu Bryana na narednom SmackDownu, potvrdivši da je Bryan govorio istinu za Miza. Ovo je dovelo do matcha između njih dvojice na Backlashu. Ovo je bio jedan iznenađujuće jako dobar match, i uz Styles v Ambrose je definitivno bio najbolji match na showu. Miz je uspio retainati, uprkos tome što je Ziggler imao najbolji nastup u prethodnih par godina. Miz je u narednim sedmicama izazivao Zigglera i njegov neuspjeh. Ziggler je zbog ovoga želio još jedan match, te je za tu posljednju priliku na IC titulu ponudio svoju karijeru, smatrajući ako ponovno bude neuspješan, da ne vrijedi nastaviti sa njom. Miz je čak i vratio neke članove Spirit Squada kako bi se poigrao sa Zigglerom pred njihov match na No Mercyu. Ziggler je ovdje izašao kao pobijednik u odličnom matchu, gdje je uspio preživjeti i spletke Maryse i Spriti Squada. To nije dugo potrajalo ipak, jer je Miz na SmackDownu nekoliko sedmica poslije vratio titulu uplitanjem Spirit Squada. Na Survivor Seriesu je branio titulu protiv Samia Zayna, gdje je ponovno Miz branio moguć odlazak IC titule na Raw. Bio je uspješan u tome, ponovno nakon pomoći njegove žene Maryse. Ziggler je dobio još jednu priliku na Miza i IC titulu na TLCu u Ladder matchu, koji je trebao zatvoriti trilogiju između njih dvojice. Miz je završio rivalitet sa Dolphom pobijedivši u još jednom jako dobrom matchu njih dvojice, zatvorivši i posljednje poglavlje na njihov rivalitet koji je bio jedan od najboljih, ako ne i najbolji u cijeloj toj godini za WWE.

Gubitak titule i rivalitet sa Cenom

The Miz je dugo slavio svoj trijumf nad Zigglerom, pogotovo pred Bryanom, smatrajući da je dokazao da je Bryan sve vrijeme ipak bio u krivu. Ali teško je pobijediti rat protiv GMa. Daniel Bryan je odlučio da pošalje Ambrosea na Miza, kako bi mu pokazao da Miz još nije dorastao. To je i uspio, Miz je izgubio IC titulu od Ambrosea, a zajedno sa titulom mu je otišla i pamet. Miz je poludio na Bryana, te se zakleo da će vratiti IC titulu. To još nije uspio ipak. Ambrose je retainao u revanšu, a nakon toga je Miz imao jedan dobar nastup u Royal Rumble matchu, izdržavši preko pola sata, ali ipak nije uspio nikoga elminirati. Takođe je imao priliku i da osvoji WWE titulu u Elimination Chamberu, gdje je eliminisao Ambrosea, ali odmah nakon toga je Cena elminirao njega, te je WWE titulu uzeo Bray Wyatt. The Miz je nakon ovoga svoj pogled okrenuo u Ceninom pravcu. Nakon što je Orton odbio da se bori sa Wyattom na WrestleManiji, Bryan i Shane su morali naći novog izazivača, te su organizirali battle royal, gdje bi pobijednik išao u main event WrestleManije protiv Wyatta. Miz je eliminiran opet od Cene, pa je onda Miz odlučio da se vrati u ring i eliminiše Cenu kao osvetu, tako da niti on ne bude taj koji će ići na Maniju. The Miz je pljuvao po Ceni jer smatra kako mu je on upropastio karijeru još 2011. kada su imali rivalitet za WWE titulu. Nikki Bella je izašla da brani svog momka, te je tako uključila i Maryse u cijelu priču, jer ona krivi Nikki za to što je usporavala rast njene karijere, kao i dosta mladih djevojaka koje su bile žrtve njene tiranije u backstageu, te je zajedno sa Mizom ismijavala vezu između nje i Cene, uvjereno govoreći kako Cena nju nikada neće oženiti. Miz i Maryse imaju priliku da dokažu da su kao par jači od Cene i Nikki na WrestleManiji 33 u Orlandu za sedam dana.

Mišljenje – The Miz je uspio da nadmaši 2010. godinu, kada je zbog dosta dobrog rada na mikrofonu bio nagrađen sa MITB koferom i WWE titulom. U ringu je uvijek bio prilično spor i nezanimljiv, ali ova godina ga je u potpunosti promijenila. On tvrdi da je to zbog prisustva njegove žene, jer ga motiviše. Drago mi je u svakom slučaju, jer smo dobili dosta zanimljivih matcheva i promoa u zadnjoj godinu dana od njega. Nadam se da će i osvojiti glavnu titulu do kraja 2017., jer ako nastavi ovim tempom, to će biti i više nego zasluženo.

Najbolji match – vs Ziggler (No Mercy 2016)

Be the first to comment on "The Miz – Road to WrestleMania 33"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*