Recenzija trećeg dana AEW Women’s World Championship Eliminator Turnira

Hikaru Shida, Mei Suruga & Rin Kadokura vs Emi Sakura, Veny & Maki Itoh

Ivan Sučić: Odlično. Nered od meča u kojem su nastojale ugurati što više moguće tag spotova. Volio bih da su se Rin i Maki malo više uspjele pokazati s obzirom da nije nedostajalo minutaže, ali to je jedini prigovor koji imam.

Danilo Otašević: Sumanuto dobar tag meč. Nisam ovako nešto očekivao. Što je najveća fora, funkcionisale su kao da su tag partneri nekoliko godina. Rin i Maki pomalo zapostavljene u meču, mada mi je sve više i više jasno zašto kolega ovoliko voli Maki.

8/10

Yuka Sakazaki vs Ryo Mizunami

Ivan Sučić: PPV level meč, MOTN, i više nego dostojan finala japanske strane turnira. Odlična psihologija i storytelling, neizvjesno do zadnjeg trenutka. Ryo me pridobila tokom ovog turnira, jako mi je drago što će biti na Dynamiteu. Yuka je samo opet pokazala koliko je podcijenjena.

Danilo Otašević: Kao što sam već spomenuo, ogroman je jaz između japanske i američke strane turnira. Iako je Ryo imala zaista kvalitetne mečeve, stičem utisak da je možda bila bolja odluka da Yuka pobedi japansku stranu turnira. Meč sa sjajnom psihologijom i odličnim sell-ingom. Lagani PPV level meč.

8/10

Thunder Rosa vs Riho

Ivan Sučić: Tko je donio odluku da ovo bude na YouTubeu zaslužuje otkaz. Razumijem da su morali popuniti minutažu ovog showa, ali ne vidim zašto nisu jednostavno mogli rastaviti opener na jedan tag i jedan singles meč. S tim rečenim, ovo me ipak razočaralo. Dalo je više dojam nasumičnog meča nego nekakve borbe za finale turnira. Uz to je akcija u ringu je izgledala na trenutke više kao squash od strane Rose, što ne bi samo po sebi bilo problem da onda meč nisu završili na rollup. Postigli su da nijedna žena ne ispadne posebno jaka idući u finale, gdje će se boriti protiv još jedne žene koja je u sličnoj situaciji.

Danilo Otašević: Na papiru je ovaj meč trebao da bude na Dynamite-u, a sa druge strane nije dostavio ništa posebno zanimljivo. Rosa ima prilično agresivan stil rvanja, što nije godilo Riho, pa je na momente delovao kao squash meč. Nisam od početka bio fan Riho (iako objektivno može da ima dobre mečeve), a ovim mečom su Rosa-u predstavili jako čudno. Stvorili su imidž da ne zaslužuje da bude u finalu.

7/10

Sveukupni dojam:

Ivan Sučić: Dva odlična meča za otvoriti i onda main event koji je podbacio. Svejedno preporuka za sva tri meča, ipak je show samo sat vremena i stavlja fokus na žensku diviziju koja stvarno fali u AEW-u.

Danilo Otašević: Do sada najbolje veče ženskog turnira. Neočekivano dobra tag meč i sjajan kraj japanske strane turnira. Sem čudnih booking odluka za poslednji meč, nemam zamerke.

8/10

Be the first to comment on "Recenzija trećeg dana AEW Women’s World Championship Eliminator Turnira"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*