Recenzija drugog dana AEW Women’s World Championship Eliminator Turnira

Nadao sam se da će bar američka strana turnira imati sve mečeve na Dynamiteu, ali nažalost AEW radi još jednu veliku grešku s ženskom divizijom.

Tay Conti vs Nyla Rose

Ivan Sučić: I evo savršen meč da pokaže kolika je greška da cijela američka strana ne ide na TV. Jedan od boljih singles mečeva koje sam gledao od ijedne. Nisu radile ništa posebno (sem jednog odličnog dragon screwa na kojeg bi i Tana bio ponosan), ali ono što jesu je bilo smisleno i funkcioniralo u priči meča. Jedini prigovor je što nisu trebali dati Conti pobjedu koju je sutkinja propustila. Zbog toga Nyla samo izgleda kao da nije zaslužila proći rundu.

Danilo Otašević: Zanimljiva stvar, ne radiš ništa posebno, a opet dobiješ solidan meč. Neizvesno, brzo i sa velikim brojem poteza i kontri. Zamerka je što su obe relativno zelene, pa nije izgledalo kako bi možda trebalo. Uz to, ona fora „nije sudija videla, ali pobedila sam“ je bila potpuno nepotrebna i nikome nije išla u prilog. Sasvim solidan početak.

7/10

Yuka Sakazaki vs Emi Sakura

Ivan Sučić: Strukturno dosta slično prijašnjem meču, jedna veća i jača, druga manja i brža. I koliko god prijašnji meč bio dobar, ovaj je bio puno bolji. Yuka je napadala Emine noge, a mislim da Emi nije izvela potez u meču koji nije napadao Yukina leđa. Sve što bi hrvanje trebalo biti. Yukin rollup za pobjedu nije djelovao jeftino jer su kroz meč pokazali da je bolja tehnička hrvačica od Emi. Stvarno jako, jako dobar meč. Nakon meča smo dobili i rijetku pojavu Shide, izgleda da je njen gimmick da spašava druge hrvačice.

Danilo Otašević: Očekivan MOTN. Mnogo, ali mnogo stvari su prikazala za ovako kratko vreme. Prvo, Emi je neverovatan heel. Čak i da joj se „učenice“ nisu uključivale, vidno je koliko je bila prepotentna i samouverena. Ono što pravi heel i treba da bude. Drugo, svidela mi se struktura. U početku je Emi dominira, napadajući Yuka-ina leđa. Nakon toga Yuka preuzima sa napadom na Emi-ne noge, i za kraj neizvestan i dobar kraj. Roll up pobede mi uglavnom smetaju, ali ovde je i više nego dobro prikazano kako je Yuka Emi „nadigrala“ pa nije bio problem. Odlično.

8/10

Aja Kong vs Ryo Mizunami

Ivan Sučić: Briljantno. Ajine godine su pretvorili u u dio priče i u snagu meča. Znali su da nema šanse da Aja može izdržati punih 15 minuta aktivnog hrvanja pa je većinu meča provela “odmarajući” u submissionima, u sellanju ozlijede noge ili u izmjenama udaraca. I funkcioniralo je. Meč nije bio dosadan, zapravo je bio možda najneizvjesniji u turniru do sada. Kraj s countoutom mi nije smetao uopće. Nijedna žena nije mogla pobijediti finisherom, Aja odluči izaći van ringa da osigura pobjedu oružjem, to je na kraju košta pobjede jer je Ryo brža i zdravija.

Danilo Otašević: Za razliku od prethodnog meča Aja-e Kong, ovo nije bilo struktuirano kao David protiv Golijata. Više je bilo pitanje na koji će način Ryo pobediti Aja-u. Na čistu snagu nije mogla, ali je zato primenila sve moguće druge taktike. I funkcionisalo je jako dobro. Aja se, objektivno, dobar deo meča odmarala, mada ni tu nisam video problem. Meč je tako majstorski izrežiran da nije delovalo usiljeno. Aja ima i snagu i tehniku, pa nije čudno da povremeno upotrebi neki hold. Pored svega već navedenog, meč je bio interesantno neizvestan. Kraj mi se mnogo dopao. Zaštitiš Aja-u, a opet pokažeš kako je Ryo brža i pametnija.

7/10

Britt Baker vs Madi Wrenkowski

Ivan Sučić: Nikako ovo nije trebalo biti zadnji meč showa. Ako i ignoriramo činjenicu da su pratile 3 meča koja su bila puno, puno bolja i zanimljivija, ovo je bio glorificirani squash više vrijedan AEW Darka nego turnira za ikakvu titulu. S ovim su ili trebali otvoriti show ili dati Britt slobodan prolaz u polufinale jer je ionako heel. Nepotreban meč.

Danilo Otašević: Katastrofa. Skoro svaki potez je bio botch. Ovo je komotno moglo da traje minut i da bude mnogo bolji meč. Ubeđen sam da je velika većina mečeva sa Dark-a zlato u poređenju sa ovim.

2/10

Sveukupni dojam

Ivan Sučić: Kvalitetnije od prošlog showa, van dosta slabog main eventa. Dobar meč za openera praćen s dva odlična meča. Ponovit ću da je ogromna greška što nisu cijelu američku stranu turnira stavili na TV, nije da ne mogu popuniti minutažu ovih YouTube showova s tag mečevima. Dotaknuti ću se i toga da su Excalibur i Taz možda najpodcijenjeniji dvojac u industriji što se komentiranja tiče.

Danilo Otašević: U velikom problemu je AEW kada je ovako drastična razlika u kvalitetu između njihovih japanskih i američkih zvezda. Moraju nešto pod hitno da rade povodom toga. Nisam fan što je velika većina mečeva okačena na youtube. Ovako se ne podiže kredibilitet ženske divizije i čak se sve ovo čini kontraproduktivnim. Zabavnih sat vremena ponovo, mada za nijansu gore nego prošli put.

6/10

Be the first to comment on "Recenzija drugog dana AEW Women’s World Championship Eliminator Turnira"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*