RAW Pregled – Ženski main event

 

 

 

Nakon ne baš dobre epizode prošle sedmice, sinoćnji RAW nam se “odužio” ponudivši nam jednu sasvim solidnu epizodu. Bilo je zanimljivih stvari, uključujući dobre mečeve kao i  zanimljive i humoristične segmente poput onog Owens/Jericho i New Day. Ali najbolje od svega bilo je to što je main event bio meč Charlotte i Sasha Banks. Šta se to sinoć dešsavalo, saznajte u nastavku.

Kao što rekoh, najbolje od svega bilo je to što je main event bio meč za Women’s titulu između šampionke Charlotte i Sashe Banks. Dobar meč. Veoma sam zadovoljan. Ove cure odrade odličan posao svaki put kad su u istom ringu. Drago mi je što su one bile u main eventu. To je super, ženska divizija se oporavlja od WM32 gdje se grozna “Barbie Collection” titula zamijenila Women’s titulom. Na kraju Sasha Banks uzima titulu, što je po meni dobra odluka. Charlotte je imala svojih dana kao šampionka ali ju je loš booking upropastio.

Sinoć su Brian Kendrick i Cruiserweight prvak T.J. Perkins odradili meč u kojem je stipulacija bila da ukoliko Kendrick pobijedi, onda će dobiti još jednu šansu za titulu. Zabavan meč gdje je Kendrick na prljav način došao do pobjede te si osigurao meč za titulu.

Roman Reigns i Lana su imali konfrontaciju gdje je Lana tražila revanš za US titulu te su nakon toga Rusev i Reigns imali jedan brawl gdje je na kraju Reigns dao Rusevu njegov revanš u  Hell in a Cell meču.

Sami Zayn i Titus O’Neil su imali meč gdje je Sami Zayn pobijedio. Titus je grozan. Kako je samo užasno prodao onaj Corner Exploder Suplex. Stvarno loše. Razlika između njega i Zayna je kao nebo i zemlja.

Sve što mogu reći za ovaj squash meč jeste….. Počivaj u miru Chase Silver! Dosta mi je više ovih squash mečeva. Do sada bi i mentalno poremećena osoba shvatila da je Strowman jak. Sada mu dajte neku priču!

Gallows i Anderson su očekivano pobijedili The Golden Truth. Dosta su pokopani u onom rivalstvu sa New Dayom. Ova pobjeda im je dobro došla. Volim ovu dvojicu, odlični su negativci. Totalno trebaju biti tag team prvaci.

Sheamus i Cesaro su sinoć opet pobijedili neku dvojicu nasumično odabranih likova. Sviđa mi se ovo što rade sa njima mada je grozno bookiran kraj njihovog posljednjeg meča u Best of 7 Seriesu.

WWE Universal šampion Kevin Owens i njegov najbolji prijatelj Chris Jericho sinoć su odlučili izazvati New Day za tag team titule. Jedan veoma zanimljiv segment gdje je New Day prihvatio izazov te ćemo vjerovatno gledati meč ova dva tima ubrzo. Prije toga su imali meč protiv njih gdje je Y2J pinovan nakon što ga je Seth Rollins omeo i koštao Owensa i njega meča. Kasnije je Seth Rollins uradio Pedigree Jerichu.

 

Dobar RAW. Definitvno bolji nego predhodni. Dat ću mu ocjenu 8/10 iz razloga što je sve bilo dobro osim onog nebitnog jednominutnog squash meča.

Be the first to comment on "RAW Pregled – Ženski main event"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*