Raw pregled – Želja za povratkom stvarnog identiteta

Nakon nekoliko mjeseci loših showova ili u najveću ruku mediokriteta, Raw je u pravo vrijeme dostavio dobar WrestleMania go-home show. Bilo je dosta dobrih stvari na showu, a ono loše je svedeno na minimum. Mislim kako je ovo definitivno najbolji Raw ove godine, ali i možda najbolji Raw još od tamo rane jeseni prošle godine.

Najbolji dio showa za mene je bio segment između HHH-a i Rollinsa. Ovaj feud traje mjesecima i bio je užasan tijekom jeseni i zime jer se ništa nije događalo, no u zadnjih par tjedana Rollins i HHH lagano su postali najbolja stvar na Rawu. Ovaj segment je to i dokazao. Triple H-ov promo gdje je htio odgovoriti Rollinsa od meča i dati mu uvid u ono što će ga dočekati na WrestleManiji ako potpiše ugovor bio je sjajan. Triple H je zaista bio odličan u ovoj ulozi. No, Rollinsov protuodgovor na njegov promo je bio još bolji. Kazao je kako je on morao promijeniti svoj identitet, svoje pravo lice, kako bi se mogao pridružiti Triple H-u još prije tri godine, a sada se kaje zbog svega toga te želi natrag starog Setha Rollinsa. Brawl na kraju svega je bio solidan, Rollins je čak izgledao dobro i pokretno te mislim kako neće biti problema u nedjelju s njim.

Nakon svega, moram reći kako sam zainteresiran za ovaj meč. Nisam mislio da ću biti, s obzirom kako je feud izgledao još tamo prije mjesec i pol dana, no uspjeli su stvoriti jako dobru priču oko meča, možda je malo kasno došlo jer je njihov feud cijele zime bio totalno prazan, no uspjeli su stvoriti hype oko meča. Non-Sanctioned meč bi mogao biti super. Ta stipulacija je vjerojatno tu jer žele rasteretiti Rollinsa kako ne bi davao 100% napora u ovaj meč, nego će vjerojatno biti uplitanja što će Rollinsu olakšati posao. I ja sam perfektno u redu s tim. Dokle god je meč zanimljiv i zabavan, a pritom ima logičan i prihvatljiv booking, ja sam zadovoljan.

Roman Reigns se pojavio u ringu i imao je standardan promo gdje je rekao kako će pobijediti Undertakera. Ništa posebno. No, onda se prikazao video na ekranu koji je pak prikazivao Undertakera koji kopa grob za Romana Reignsa. Nakon svega se Undertaker pojavio u ringu i kazao kako će Reigns počivati u miru. Ovo je sasvim sigurno bilo bolje od bilo čega što se u ovom feudu do sada dogodilo. Iako nije niti ovo bilo baš tako odlično, no moram pohvaliti ovaj spomenuti Undertaker vidio. Morali smo predvidjeti da ćemo ovako nešto dobiti ovaj tjedan jer ovakav segment je sastavni dio svakog Undertakerovog feuda. I dalje tu nema mnogo priče, ništa konkretno ovime nisu oni ispričali, no opet, bolje išta nego ništa.

I dalje ne mogu reći da sam zainteresiran za ovaj meč, ponajprije jer su se opet pojavile vijesti da Taker nije u dobrom stanju što bi dodatno moglo pogoršati meč. Vidjet ćemo tko će pobijediti ovdje na kraju svega i kako će bookirati meč. No, nekako imam osjećaj da meč neće biti nimalo dobar. Nadam se da sam u krivu. Sve ovisi o Undertakeru i tome koliko on zapravo još može napraviti u ringu.

Završni segment između Lesnara i Goldberga je bio totalno generičan. Heymanov promo je bio dosadan, nije apsolutno ništa rekao novo, samo je tratio vrijeme i to je to. Goldbergov spear je isto nešto što smo vidjeli do sada, tako da to ništa nije novo. Nisam ništa više zainteresiran za ovaj meč nego što sam bio prije segmenta. Isto tako ovaj feud nema nikakve priče, samo su nizali jedne te iste segmente, a Heyman je svaki puta imao isti promo. To nije baš dobar feud za meč koji će kako stvari stoje biti main event WrestleManije. Ne znam, ne sviđa mi se ovo.

Žene su otvorite show jednim prilično dosadnim i konfuznim segmentom. Neki dijelovi su se ponavljali, Bayley je imala generičan promo, jedino je možda Charlotte odradila dobar posao na mikrofonu. Bit će zanimljivo vidjeti kako će odraditi tu priču između Bayley i Sashe, no mislim kako nas čeka heel turn za Sashu. Sam meč nakon segmenta isto nije bio ništa posebno, dosadan u većem dijelu, iako je završnica bila prilično zabavna. Nekako sam dobio osjećaj da Bayley gubi titulu.

Zayn je htio u Battle Royal, no Stephanie mu je rekla da mora to zaraditi pa ga je stavila u meč s Kevinom Owensom (pa s kim bi drugim, zar ne). No, ako izgubi, gubi posao. Malo su previše telefonirali rezultat s ovom drugom stipulacijom, potpuno nepotrebno. Sam meč je bio jako zabavan no pobogu više, može li proći i mjesec dana da Zayn i Owens nemaju nijedan meč? Kada će ih više odvojiti ni ja sam ne znam. Ali što prije. Molim vas.

Naravno, Zayn je pobijedio kada se pojavio Jericho i napao Joea koji je pokušao omesti Zayna. Zanimljiv segment nakon meča također, gdje je Jericho stavio Owensa na listu. Drugi najbolji feud na Rawu.

Timovi su imali zanimljive segmente. Najprije je Club napao Cesara i Sheamusa ljestvama u backstageu, a onda su oni to uzvratili im u ringu. No, ne samo njima nego i Enzi i Cassu. Kasnije je najavljeno kako će se oni sukobiti u Ladder meču na WM što me izrazito veseli jer bi tako meč mogao biti super. Sheamus se također dobro rasjekao, sudeći po onim grafikama što sam vidio nakon meča.

Austin Aries je imao prilično kratak meč s Darom. Najviše mi se svidio završetak gdje je Aries udario dva brutalna lakta Daru, a onda ga s Last Chancery natjerao da tapka. Drago mi je da su uveli i njegov zahvat u cijelu tu priču, nije ga mnogo koristio otkako je debitirao na main rosteru.

Neville je kasnije u showu imao prilično dobar meč sa svojim starim rivalom Gallagherom. I Neville je Gallaghera natjerao da tapka također. Malo mi je žao što je Gallagher ovako lako izgubio, otkako je izašao iz feuda za titulu apsolutno ništa ne radi i to mi je malo žao. Nakon meča je Aries u backstageu imao intervju s New Dayom koji su predvidjeli da će Aries pobijediti. Zanimljivo.

Onaj Over the top rope challenge meč je bio takva gluparija da to nije normalno. Tu se nije znalo tko pije a tko plaća, svatko je ulazio u meč kad je htio. Ako su već htjeli dati preview za ATGMBR, onda su to mogli napraviti na malo logičniji način. Ovo je bilo debilno.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "Raw pregled – Želja za povratkom stvarnog identiteta"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*