Raw pregled – Zamka za Lesnara!

Brock Lesnar i Paul Heyman otvaraju ovotjedni Raw! Paul Heyman nas je odmah posjetio što se dogodilo s lesnrom kada je zadnji puta nekoga pretukao na Raw-u, a to je bilo poslije WrestleManije kada je Lesnar razbio kamermana, Rollinsa i Michael Colea te zbog toga bio suspendiran. Heyman govori da je Authroity, pošto je vratila Lesnara iz suspenzije, zauzvrat zatražila da se Lesnar ispriča svima u javnosti zbog onoga što je napravio. No, Lesnar je zatim svoju pozornost okrenuo prema komentatorskom stolu, došao do njega, rukovao se s JBL-om te malo poplašio Colea uhvativši ga za vrat. Heyman je zatim okrenuo svoju pozornost prema Rollinsu rekavši kako je Rollins uvijek u WWE-u bio zaštićen, no kako će na Battlegroundu imati jednu ulaznicu za Suplex City te kako će Lesnar osvojiti WWE titulu. Dobar promo Heymana kao i uvijek, no to je otprilike to što se dogodilo ovdje. Dobro je što su ova dvojica otvorili Raw i dali nam informacije o Lesnaru i sve to, no nekako mi je nešto ostalo prazno nakon ovoga i očekivao sam više. Nadam se da Lesnar nije gotov na ovom Raw-u i da ćemo vidjeti jedan brawl njega i Rollinsa kasnije.

 

Dean Ambrose vs Kane – **

Bio je u redu meč, no ništa posebno. Već smo njihovih mečeva se nagledali prošle godine tako da ovo nije ništa previše novo. Kanovea dominacija na početku je bila dosadna, ali bilo je zabavno kad je Ambrose preuzeo kontrolu. No, Rollins je došao i omeo Ambrosea te je Kane ostvario pobjedu s Avalanche Chokeslamom. Pomalo zbunjujuće je bilo ovo Rollinsovo uplitanje jer ne znam je li ovo bilo kako bi Dean Ambrose izgubio ili kako bi on pomogao Kaneu. Mislim da će Kane i Ambrose imati još jedan meč na Battlegroundu, no nadam se da će ondje dobiti stipulaciju. Poslije meča, imali smo backstage segment Rollinsa i Kanea i Rollins je predložio Kaneu da opet budu tim kao nekada, no Kane je skužio da Rollins želi pomoć zbog toga što uskoro ima meč s Lesnarom i nije prihvatio. Zanimljivo.

 

Prime Time Players vs The Ascension – *3/4

Ovo je bio, pa čak i u redu meč i jedan od boljih mečeva koje su Ascensioni imali na glavnom rosteru. Meč nije dugo trajao, ali akcija je bila zabavna i tempo je bio dobar. Dobra pobjeda za Tag Team prvake. Najavljeno je da će biti revanš njih i New Daya na Battlegroundu. To je očekivano i u redu. Nadao sam se nešto da će s New Dayom biti poslije meča, ali nije. Zto je Sheamus došao u ring za svoj meč.

 

Sheamus vs Roman Reigns – **3/4

Ovo je zapravo bio dobar meč. Nisam očekivao da će ovako dobro biti. Akcija je bila poprilično zabavna i završne minute su bile jako dobre. No, onda se na ekranu pojavio Wyatt koji je sjedio za dječjim stolom i pričao s nekim te pozvao Romana da ga pronađe. Reigns je odmah otrčao u backstage, a kamera je prikazala kako pokraj Wyatta nema nikoga nego prazna stolica koja se ljulja. Jako zanimljivo. Nisu oglasili kraj meča, to je jedini propust ovdje, no izgleda da je Sheamus pobijedio odbrojavanjem. Poslije reklama, Reigns je u backstageu pronašao sobu gdje se Wyatt skriva, no Wyatta ondje nije bilo nego samo mračna prostorija, a na zidu su bile slike Roman Reignsa i poruka crvenim slovima ‘Anyone, but you’. Super segment. Stvarno ide s ovime poprilično duboko što se nisam nadao, no dobro je.

 

Neville vs Kofi Kingston – **

Vrlo zabavan meč brzog tempa za vrijeme dobiveno. Šteta što su ova dvojica dobili samo 4 minute jer mislim da mogu napraviti vrlo dobar meč ako dobiju vremena kad bi dobili desetak minuta. New Day je naravno bodrio Kingstona tijekom meča, no onda su Prime Time Playersi došli kako bi izjednačili brojeve, ali ih je sudac otjerao u backstage. Woods i Big E su krenuli slaviti zbog toga, ali je sudac onda i njih otjerao u backstage te je Neville ostvario pobjedu s Red Arrow. U redu je bilo ovo sa sudčevim tjeranjem. Neville dobiva i drugog člana New Daya nakon što je dobio Woodsa na SD-u, sad mu još preostaje da pobijedi Big E-a i pobijedio je sve. Kul.

 

King Barrett vs Zack Ryder – *1/4

Isuse, pa King Barrett je pobijedio! Idemo slaviti odmah! Noć za pamćenje. Ovaj meč čak i nije bio toliko loš,  no kako je meč krenuo mislio sam da će WWE dati Ryderu pobjedu, no hvala im što su odlučili dat i Barrett pobjedu i nisu dopustili da potone još dublje i izgubi od Rydera. Sad još neka završi ovu priču oko kralja s Truthom, neka ga razbije u kratkom meču i možda bi ga se moglo vratiti na pravu stazu.

 

John Cena dolazi u ring kako bi odgovorio izazovu Owensa za US titulu. Cena govori da je Owensa misija iskoristiti priliku, a njegova zadnja prilika je US titula. Cena naziva Owensa smećem od čovjeka i kako bi Cena zapravo bio osramoćen kad bi izgubio titulu. Cena je malo skeptičan o prihvaćanju izazova jer ako prihvati meč za US titulu, to će možda biti borba koju neće moći pobijediti. Cena može reći ‘Ne’ jer je već koliko puta izazvao Owensa i on nije prihvatio. No, on će učiniti što prvak radi i boriti se. Owens prekida Cenu i dolazi na stage. Owens govori da ga nije briga što drugi ljudi kažu o njemu i kako ga je i Cena nazvao smećem, no to smeće ga je pobijedilo na Chamberu i ostavilo da leži u sredini ringa na MITB-u. Owens zna koliko ta titula znači Ceni, no Owens je želi. Owens je zatim zatražio dopuštenje od svih fanova koji su morali obećati da će navijati za Cenu. Owens je zatim progovorio nešto na francuskom, a Cena mu je odvratio i n francuskom, i na kineskom pa zatim na engleskom rekavši kako prihvaća izazov za US titulu na Battlegroundu i kako će Cen razbiti njegovu guzicu. Dobar segment. Oba promoa su bila dobra i svidjela mi se konfrontacija. Glasine su bile kako ćemo ovaj meč pričekati do SummerSlama, no evo ga na Battlegroundu za US titulu. Zanimljivo. Kako bih volio da Owens ovdje osvoji titulu jer će po meni vjerojatno dotada izgubiti NXT titulu od Balora u Japanu pa bi bilo super kada bi uzeo od Cene US titulu, no poprilično sam siguran da se to neće dogoditi. No, nadam se da Cena neće pinnati Owensa opet, to bi bila najgora odluka ikad.

 

Nakon što je nagovarao Kanea i J&J ranije u showu, Rollins sad razgovara s Triple H-om i Authority da se vrate na staru stazu i budu svi zajedno. No, Triple H kuži Rollinsa i govori kako Rollins samo želi Authority zajedno jer ima meč protiv Lesnara na Battlgroundu. Triple H govori da se boji Lesnara jer je pametan, glup čovjek se ne bi bojao Lesnara. No, isto tako, pametan čovjek ima plan B i pametan čovjek izlazi u ring i jednostavno kaže tri riječi ‘Žaao mi je.’ i tako će dobiti Authority natrag. Vrlo dobar segment. Sviđa mi se kako Rollins se sada ulizuje Authority kako bi imao pomoć u meču protiv Lesnara, no sada se mora ići ispričati u ring.

 

Bella Twins vs Naomi & Tamina – *1/2

Pa vi sada mene ubite ako ja ovdje znam tko je više što, tko je pozitivac, a tko negativac. Naomi i Tamina su negativke, to znam još otkad je Naomi bila u lovu za titulu i kada se Tamina vratila. A Belle…pa one su isto negativke po svemu sudeći. I kako sada se ove četiri mogu boriti, ako su Naomi i Tamina prošli tjedan stali na stranu Bella i nisu htjeli pomoći Paige? Ne želim se previše zamarati. Samo ću čekati dok netko iz NXT-a ne napravi debut. Tjeraju me da mrzim Paige. Isuse, Belle imaju i trećeg člana…Alicia Fox. Ovo su noćne more. Sad će se još i ona samo beznačajno derati pokraj ringa.

 

Ryback vs Mark Henry – *3/4

WWE je najavio kako će Ryback braniti IC titulu na Battlegroundu protiv Miza i Big Showa u Triple Threat meču. Očekivano. Ovo je bio u redu Big Man meč. Big Show je bio na komentatorskom mjestu i bio je dobar ondje. Ryback dobiva s Top Rope Splashom. Pomalo čudno što dobiva s time potezom a ne  sa Shell-Shocked. Poslije meča, Big Show je bio razočran u Henrya i došao je do njega i pitao ga što mu je, no ovaj ga je samo gurnuo i Show je otišao. Poslije meča u backstageu, Ryback je imao vrlo dobar intervju u kojem je pričao o svojem meču na Battlegroundu. No, Show ga je prekinuo i prkosio mu te ga je Ryback napao. Imali su kratak, no dobar brawl u kojem je Ryback pobijedio. Vrlo dobar segment. Jedino mi je bilo čudno što nigdje Miza nije bilo, no vjerojatno će njega biti na SmackDownu. Ovo s Showom i Rybackom je bilo dobro.

 

Dolph Ziggler vs Adam Rose – *

Adam Rose je imao promo prije meča u kojem je rekao da mi ništa ne kužimo. Rose je rekao kako je ljubav između njega i Rose Mendes prava ljubav i da Lana i Ziggler ne budu ljubomorni zbog toga. Ovaj promo je čak i bio dobar te je imao smisla. Sviđa mi se. Meč je bio kratak i ništa posebno. Ziggler dobio sa Superkickom. Poslije meča, Ziggler i Lana su se poljubili, a Rusev je u backstageu bjesnio te je razbacao štake i tako pao na pod. No, došla je Summer Rae i pružila mu štaku. Izgleda da će sada staviti Ruseva sa Summer kako bi on prkosio Lani. To je dobro. Vidjet ćemo kamo će ovo ići, moglo bi biti zanimljivo.

 

U backstageu smo imali sastanak Authority bez Rollinsa. Steph i Triple H su nagovorili ostatak Authority da ostanu uz Seth Rollinsa iako on nekada i nije bio dobar prema njima. Rollins dolazi u ring i priznaje da je on bio u krivu. Rollins poziv ostatak Authority da dođu u ring. Kane i J&J dolaze u ring i Rollins im se svima ispričava. Rollins ih nagovara da prihvate ispriku, no prije nego što su mogli, Brock Lesnar, zajedno s Heymanom, ih prekida! Lesnar malo kruži oko ringa, pa onda ulazi. Kane i J&J osavljaju Rollinsa samog i odlaze iz ringa, ali onda napadaju Lesnara s leđa! No, Lesnar ih uspijeva sve razbiti i kreće raditi German Suplexe na Rollinsu! Ali, nakon nekoliko minuta patnje, Authority uspijeva svladati Lesnara na pod te Rollins radi Pedigree za kraj. Ovo je bilo dobro samo ako će Lesnar idući puta razbiti cijeli Authority. No, svidjelo mi se kako im je trebalo skoro pet minuta da uspiju svladati Lesnara. Dobar je bio brawl, no očekujem da se idući puta Lesnar osveti istom mjerom. I da, Rollins ili treba poboljšati Pedigree ili ga prestati raditi.

 

U redu je Raw bio, no ipak je falilo nešto. Stvar s Lesnarom i Authority je dobra i Owens/Cena segment super kao i uvijek te Reigns/Wyatt stvar je bila odlična, no falio je jedan dobar meč ili tako nešto. Nešto je ipak ostalo prazno ovdje. No, ima još dva tjedna za dodatan build za Battleground, bit će dobro. Sviđa mi se što je većina mečeva već najavljena za PPV, to je uvijek dobro, a ne da se tri dana prije PPV najavljuju mečevi. 6/10

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "Raw pregled – Zamka za Lesnara!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*