RAW pregled – Vratite mi moje potrošeno vrijeme

Stiže nam prosinac. Za mene vrlo stresno doba godine u kojem je količina obaveza ogromna, a slobodnog vremena ima manje nego što bih htio. Treba završiti kalendarsku poslovnu godinu dovršavanjem projekata, tu su sve blagdansko obiteljske obaveze, kao i malo more rođendana, uključujući i moj vlastiti. Zbog toga svega treba žonglirati s ono malo slobodnog vremena što imam na raspolaganju, u konačnici dan traje samo 24 sata. Nekada se treba odreći nekih hobija kako se ne bih pretrpao, a sudeći po ovom što je RAW dostavio, WWE mi ne daje nikakav razlog da nađem vremena za njihov proizvod u tom mjesecu.

Nakon meni groznog Survivor Seriesa došao je još gori RAW – onaj na kojem skoro ništa nije bilo dobro. I ne, to nije ljutnja od dana ranije, to je prilično objektivno razmišljanje temeljeno na prikazanom.

Authority je odavno trebalo ugasiti. Lijeni, a ovog puta ću otići toliko daleko i kazati i glupi pisci nemaju ideje kako ukomponirati HHH i Steph u priču na zdravorazumski način, stoga imamo organizaciju koja ništa konkretno ne radi. Čak nema ni članove, Seth je pobrao ozljedu, Kane je izbačen, J&J više nisu tu, a nekom prilikom su zaboravili da je Big Show bio njihov član. Jedino HHH i Steph koji se pojave s vremena na vrijeme i ‘vuku sve konce’. E pa sada je dosadni Sheamus njihov član, zaista super ideja. Naravno, to sam kazao sarkastično.

Nakon već uobičajenog (i dosadnog) deset minutnog Authortiy uvoda pojavio se Roman kako bi odmah sada odmah tražio svoju priliku za revanš. Znate li što ratnici u takvoj situaciji rade? Pristanu. No ne, Sheamus (koji je navodno keltski ratnik) je šutio k’o… pa znate izraze koji se u narodu koriste za takvu osobu. Samo se Steph derala kako je ovo njen ring, kako ovo, kako ono. U tome trenutku sam mislio koliko bi dvorana eksplodirala kada bi Roman na njoj napravio spear. Bilo je tu još nekih prepucavanja, no skratit ću priču – Rusev out of nowhere (kad već nema Ortona).

Prije svega onoga između, skočit ću na kraj RAWa kada su Rusev i Regins imali meč. Solidan meč u kojem se prvo Sheamus probao umiješati, a kasnije je King Barrett to uspio za DQ. Jedina konzistencija bila je u tome što se njih trojca još uvijek drže zajedno. A onda još jedna morbidno glupa odluka, uzeli su stolicu kako bi namlatili Reignsa, no kako to već u WWEu bila, on ju je preoteo i namlatio svu trojcu. Mogli smo, pardon, trebali smo imati kraj u kojem Reigns dobije poštene batine. Na PPVu ste htjeli da se publika poistovjeti s njim, da ga žali što su ga prevarili? Ima li bolji nastavak od toga da ga trojca premlate? Prevaren i pretučen, to bih mogao kupiti, ovo što ste mi servirali nikako. Situacija koja nikome nije pomogla, Roman Reigns je upravo namlatio prvaka, jednog solidnog negativca (barem je bio to dok sa Cenom nije došao u ring) te momka kojeg ionako svi namlate. Njih trojca izgledali su jednako jadno kao i Wyatt familija.

Kada smo kod te familije, zbog jučerašnjeg poraza Dudley Boyz su morali platiti. Ne pitajte me zašto, neću se ni truditi naći logičan razlog. Htjeli su ponovo Wyatte učiniti relevantnim, ovo čak nije bio niti dobar korak u tom smjeru. I što je s nadnaravnim sposobnostima koje je ukrao? Ima li ih i dalje ili ne?

Čak i drugi tag tim meč nije bio ništa bolji. New Day je imao promo prilikom svoje prve godišnjice, uz Unicorn frizuru za koju sam siguran da neće zaživjeti na modnim pistama Milana. Bio je to otvoren izazov za titulu na koju su se javili Lucha Dragons, a zatim Uso blizanci. New Day je to razljutilo pa su otkazali izazov, a nakon toga je došlo do kaosa. Sve ovo je bilo nekako čudno, pomalo teško definirano. Solidno u najbolju ruku, ali daleko od onoga što New Day zna pružiti. Pogotovo zato što su toliko izlazili iz keyfabea.

Žene. Prvo su Sasha Banks i Becky Lynch imale glupavi meč, mjesto da pokažu koliko mogu, imali su jedna nekoliko minuta prije još jednog kraja nakon distrakcije. Osim toga, Team B.A.D. je bio tamo uz ring. Gdje je bila Charlotte? Bolje ne imati partnera nego imati takvog partnera kojeg nema kada ga trebaš.

Charlotte je imala meč koji je bio jedan od onih koji će se pamtiti po negativnim stvarima. Prvo je Paige iskopala ‘tehnikaliju’ na koju je ‘prevarena’ pa je dobila novi meč za naslov. Psihologija meča bila je još lošija nego na PPVu dan ranije, a Paige je toliko glasno pričala u ringu za vrijeme pozivanja poteza da sam mislio da ima govor na nekoj predizbornoj kampanji. I onda se dogodio kraj. Obje su bile van ringa, sudac je odbrojavao, Charlotte je pokušavala uči u ring, a onda ju je Paige povukla da ne uđe. Potez van svake pameti znajući da na taj način neće dobiti taj toliko željeni naslov. Ostao sam bez teksta na takvu odluku.

Od ostalog imali smo potpuno nevažan meč Nevilla i Mark Henrya koji je trajao manje minuta nego što je bilo boraca u njemu. Stardust i Ascension izgubili su protiv The Prime Time Playersa i Goldusta. I ne, nećemo imati Goldust vs Stardust na WM niti ove godine. WWE naprosto nije briga za to, nemojte se nadati. Zeb Colter i Alberto Del Rio nastavljaju sa svojim glupostima i zbilja bih htio da ih Jack Swagger razbije. Heath Slater dobio je svojih 5 sekundi koje su služile da ga Ryback razbije. Dean Ambrose i Dolph Ziggler protiv Kevin Owensa i Tyler Breezea bio je solidan meč u kojem je potpuno glupo Breeze pobrao pin, mogli su ga zaštiti time što ga uopće nisu trebali staviti u ovaj meč. Dajte malo razvijte negativce koje imaju, mogu biti super zanimljiv, a Breeze će tip osobe koje će mnogi voljeti mrziti.

Zaključak – napisao sam već dosta riječi i ne želim ih dodatno trošiti na gluposti koje smo gledali. Za mene je ovo bio najgori RAW godine.

About the Author

Vedran Karlić
Glavni urednik, ljubitelj video igri, sporta i matematike.

1 Comment on "RAW pregled – Vratite mi moje potrošeno vrijeme"

  1. New Day je najzabavniji tag team ikad. Smješniji i od npr. Edgea i Christiana.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*