Raw pregled – velika objava Triple H-a

WWE je na Twitteru nekoliko sati prije Raw-a najavio da će Authority otvoriti Raw s velikom objavom Triple H-a. Tako je i uistinu bilo. Stephanie McMahon i Triple H otvorili su Raw. Na početku su malo spominjali Super Bowl, što je izazvalo velike negativne reakcije fanova. A sada na objavu. Ponovili su zadnji dio Royal Rumble meča, malo govorili o kontroverziji istoga, zatim malo o Stingu, a onda ih je Reigns prekinuo. Mislim da su ovo mogli malo skratiti prije ulaska Reignsa, a još nisu izrekli tu objavu. Svidjela mi se ta kratka konfrontacija Reignsa i Authority, a onda je došao čovjek kojeg nisam očekivao, a to je Daniel Bryan. Bryan je zatražio ponovni meč jer on tehnički nije ni izgubio titulu, nego mu je bila oduzeta. No, onda je došao Seth Rollins, vlasnik ugovor kojega može unovčiti bilo kada i bilo gdje. A onda i reklame. Ne volim previše kad neki segment presiječe reklama. To se ne dogodi često, ali svejedno, mrzim kad se dogodi.

Vraćamo se s reklama, a Rollins govori Live TV zbog reklama! Apsolutno fantastično. Rollinsov govor je bio dobar. Nastavljaju s time da Lesnar ima polomljeno rebro, što je ok. A ond je došla ta objava Triple H-a, a to je da će Rollins i Bryan imati meč na Raw-u večeras, a pobjednik će ići protiv Reignsa na Fast Lane, a pobjednik tog meča će ići protiv Lesnara na WM. Malo komplicirano, ali sviđa mi se. Reigns je to prihvatio i sada je sve ovo službeno. Jedva čekam meč Rollinsa i Bryana. Uglavnom, ovo je bio dobar segment iako se malo odužio i u nekim trenucima bio pomalo dosadan, ali na kraju je ispalo ok.

Triple H je rekao Reignsu da ostane u ringu jer ima meč protiv Big Showa. Ja ne mogu vjerovati. Još jedan njihov meč? Zašto? Ne razumijem, pa imali su meč na SmackDownu i Reigns je pobijedio. To se ne broji ili što? Meč nisam imao volje gledati, ali rezultat me je iznenadio. Big Show je pobijedio Roman Reignsa. Bez obzira na to što su u tome svoje prste imali Rollins i J&J zaštitari, nisam očekivao pobjedu Big Showa.

Imali smo kratak backstage segment između Stephanie i Triple H-a koji su nas napomenuli da poslije Raw-a imamo Stone Cold podcast s Triple H-om. To bi trebalo biti zanimljivo, kao i onaj Vinceov od prije nekoliko mjeseci.

Curtis Axel je došao i rekao kako je on trebao biti pobjednik Royal Rumblea, što i je istina jer ako se sjetimo, Curtis Axel nije bio eliminiran u tome meču. No, za sve ima rješenje, a to je Dean Ambrose koji je došao i bacio Axela preko užadi kao znak za eliminaciju, a onda zatražio meč za Intercontinental titulu protiv Bad News Barretta. Mislim da je ovo dobro za njega i da bi mu ta titula dobro došla, a i vjerujem da će zavada biti dobra.

Još jedan meč Ascensiona i braće Dustova. Ni ovaj nije trajao previše kratko, niti je bio nešto posebno, ali malo zabavniji nego onaj meč na SD-u. I ovaj puta Ascensioni pobjeđuju. Nakon meča, imali smo segment gdje su nesuglasice između Goldusta i Stardusta postale veće i izgleda da će se ovaj tim ubrzo raspasti. Nadam se da je to tako i da planiraju ovaj meč za WrestleManiju, s tim da Stardust ne bude Stardust, nego se vrati u Cody Rhodesa. Kasnije smo imali jedan backstage segment između Stardusta i Goldusta gdje ga je ovaj nazvao Cody. Izgleda da će se ipak Stardust vratiti u Codya, što je odlično.

John Cena priželjkuje dobrodošlicu povraćenima, tj. Ziggleru, Rowanu i Rybacku. Ne razumijem ovo. Ova trojica su se vratila onaj tjedan prije Royal Rumblea i sada tek dobrodošlica. Mogli su to nekako preformulirati, ne dobrodošlicu staviti. Cena je govorio ono što govori svaki Raw, a to je kako on neće odustati i budućnost mora proći kroz njega. Postao je naporan s time. Nevjerojatno. Ryback, Ziggler i Rowan jedini mogu spasiti ovaj segment. Stephanie je prekinula slavlje i najavila tri meča, a to su: Ziggler vs Wyatt, Rowan vs Rusev i Ryback vs Luke Harper. Mečevi izgledaju pomalo privlačno i moglo bi biti solidni, ali ovaj segment je bio nepotreban. Mogli su to najaviti u nekakvom backstage segmentu ili tako nešto, ali ovo je bilo gubljenje vremena.

Ryback vs Luke Harper je prvi od tri meča. Kao što sam rekao, meč izgleda zanimljivo i mogao bi biti dobar meč dva velika hrvača. Meč je bio vrlo zabavan i akcija je bila poprilično brza s obzirom da imamo dvojicu malo većih u ringu. Ryback očekivano dobio, ali ne sviđda mi se kako trenutno iskorištavaju Harpera. Ne znam kad je zadnji puta ostvario pobjedu u nekom meču, ali trebalo bi ga bolje iskoristiti jer je vrlo talentiran.

Meč između Jimmy Usoa i Cesara je na redu. Na SmackDownu smo vidjeli kako je Kidd ostvario pobjedu nad Jeyom, što ih je stavilo u poziciju za meč za tag team titule. Još jedan zabavan meč. Inače ovakvi mečevi ne dobiju puno vremena, ali ova dvojica su dobili dovoljno da naprave dobar meč. Cesaro ostvaruje pobjedu i sada je potpuno očito da će dobiti taj meč za titulu. To će biti dobro. I da, završetak ovoga meča, tj. onaj Uppercut je bio odličan.

Nesuglasice se nastavljaju između još jednog tima, a to su Damien Mizdow i The Miz. The Miz otpušta Mizdow kao svog dvojnika. Bit će zanimljivo ovo vidjeti i nadam se da ćemo imati meč između ove dvojice ubrzo, a da će Mizdow nakon toga biti dobro korišten.

Dolph Ziggler vs Bray Wyatt je sljedeće i vjerujem da će i ovo biti dobar meč. Zanimljivo je što komentatori stalno spominju onaj Wyattov promo sa SmackDowna gdje se izgleda osvrnuo na Undertaker što znači da će se Undertaker vs Bray Wyatt sasvim sigurno dogoditi na WM. Meč je u potpunosti ispunio moja očekivanja. Trajao je poprilično dugo i uspjeli su napraviti dobar meč. Očekivao sam pobjedu Wyatta, ali ne čistu, mislio sam da će netko koštati Zigglera meča, ali pošto pripremaju Wyatta za zavadu s Undertakerom, dali su mu ovdje pobjedu. Moram priznati da su ga dobro izgradili u zadnje vrijeme i ako se ta zavada dogodi, trebala bi biti dobra.

Paige je dobila Aliciu Fox u poprilično kratkom meču. Slika mi se bila prekinula pa nisam vidio cijeli meč, ali nešto se dogodilo poslje meča, a to je da su Belle nekakvim crnim sprejem zaprljale Paige po trbuhu dok ju je Alicia držala. Čudno mi je to bilo, ne znam jesam li išta propustio u vezi toga, ali s obzirom da me ovo previše ne zanima, idemo dalje.

Iako sam mislio da će ovaj meč između Miza i Sin Care biti nepotreban i samo gubljenje vremena, ali lijepo su odradili ovo s Mizom i Mizdowom, moram priznati. Sviđaju mi se nesuglasice i svađe između ove dvojice koje će, nadam se ubrzo, rezultirati napadom Mizdowa na Miza.

Njih dvojicu je prekinuo Bray Wyatt na ekranu. Mislio sam da će on njih napasti, ali izgleda da je ovo bio zaseban segment. Wyattov promo je bio…nekako drugačiji od ostalih, što mi se svidjelo.

Rusev je pretukao Rowana i do meča nije došlo. Pošto i nije ostalo vremena puno do kraja, a još jedan meč se trebao dogoditi, mogli smo i očekivati da će ovdje doći do nečega drugog, ne i meča. Prebijanje Rowana je bilo kul, kao i onaj video o Rusevu, ali ne razumijem zašto se Cena nije pojavio ovdje. Rowan je njegov dobar prijatelj, zar ne? Mislim da ono sa zastavom nije bilo planirano i da je zastava slučajno ostala gore. Ako je tako, onda su se Rusev i Lana dobro snašli. Ne vjerujem da bi Cena nešto ovako napravio.

Meč između Seth Rollinsa i Daniel Bryana je bio očekivano jako dobar. Na početku je bilo nešto sporije, ali kraj je bio napet. Po internetu je kružila slika maskiranog čovjeka koji sjedi u publici. Mislio sam da je to Orton i da će on koštati Rollinsa meča, ali na kraju to nije bio nitko. Dobro je što su zaštitili ovdje Rollinsa tako što je Reigns pomogao Bryanu. Uglavnom, mislim da bi meč između Reignsa i Bryana mogao biti dobar, ali ne očekujem da će Bryan pobijediti.

Zaključak: Bilo je i stvari koje mi se nisu svidjele na ovom Raw-u, ali bilo je nekoliko dobrih mečeva. Jedino što mi je stvarno išlo na živce, to je bio segment Cene i trojice povraćenih. Nema logike da se dobrodošlica tek sada održava. Vidjeli smo nekoliko početaka novih zavada što je dobro. Uglavnom, solidan Raw.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

2 Comments on "Raw pregled – velika objava Triple H-a"

  1. Cijeli početni segment je bio grozan i trajao je predugo. Ne sviša vam se Reigns? Evo vam Bryan kojeg volite, on će reći kako bi ga fanovi trebali voljeti. Zatim ćemo vam dati meč u kojem ćete misliti da vaš junak ima šanse samo kako bi pošteno izgubio da pokažemo da nije bolji.

    Raspad Dustova polako napreduje, a Miz je ukrao show svojim deranjem i otpuštanjem Mizdowa. Bilo je naprosto fantastično odrađeno.

    Za kraj još ću samo reći kako je Ziggler vs Wyatt bio sjajan meč.

  2. Zanimljiv review. Jucer sam razmisljao i sjetio se kako je Stone Cold u svom podcast sa Vinceom rekao kako mu se ne svidja sto RAW-ovi imaju malo matcheva i da bi se matchevima trebala dati veca minutaza. Na ovom RAW-u ih je bilo vise nego inace, a HHH je imao podcast sa Austinom nakon RAW-a. Lol Vince, dao nam je ovaj RAW vise matcheva vjerojatno i samo zbog Austina. Isto tako sam siguran da Macho Man nebi bio najavljen za HoF tako brzo, ali se Austin i na to pobunio. Bilo bi dobro da Vince imao podcaste sa Austinom svaki tjedan, pa bi se RAW-ovi mozda i poboljsali. 😀

Leave a comment

Your email address will not be published.


*