Raw pregled – Ujedinjenje Shielda…na neki način

Zadnji Raw prije Money in the Banka je iza nas. Ako ste ga sinoć gledali uživo, mogli ste ga zajedno sa mnom komentirati na ovom linku. Ako pak niste, onda možete pročitati ovotjedni pregled u nastavku članka.

Ovotjedni Raw donio nam je veoma dobar hype za PPV koji izgleda odlično na papiru. Bilo je dosta dobrih segmenata i nekoliko solidnih mečeva.

Glavna točka večeri bio je Ambrose Asylum s gostima Rollinsom i Reignsom. Iako taj segment ne bih nazvao najboljom stvari koja se dogodila na sinoćnjem Raw-u, bio je veoma dobar. Ambrose kao domaćin odigrao je svoju ulogu odlično. Zna da su tenzije između Reignsa i Rollinsa velike, no on svejedno svojim neozbiljnim ponašanjem želi dodatno staviti ulje na vatru. Rollinsov promo bio je veoma dobar. Govorio je kako su njegovi najbolji trenutci u karijeri bili upravo u Shieldu, ali kako mu je najdraži njihov trenutak bio kada ih je udario stolicom u leđa. Momentalno sam pomislio na početku kako se Rollins želi ulizivati Reignsu i Ambroseu kako ne bi dobio batina slučajno, i onda na kraju bum. Reigns je svoju ulogu u segmentu odigrao solidno. Nije govorio puno, ali je bio solidan u onome što je govorio. Na kraju smo čuli ono što je bila vjerojatno i svrha ovoga segmenta, a to je što ako se dogodi ona treća opcija u tome meču? Što ako niti Rollins ili Reigns ne izađu kao prvak? Što ako Ambrose osvoji Money in the Bank kofer i unovči ga te iste večeri? Odlično je to što su taj slučaj spomenuli jer ako Ambrose osvoji, mogli bismo dobiti Triple Threat već na Money in the Banku ako Ambrose unovči kovčeg pri početku meča. No, što ako se dogodi slika s WrestleManije 32 i Ambrose napravi ono što je Rollins napravio tada, to jest ukrao Reignsu njegov WrestleMania trenutak. Što ako sada Ambrose ukrade Rollinsu njegovu priliku, njegov trenutak?

Mnogo toga se može iz ovoga segmenta, odnosno ove priče izvući. Nadam se da ovaj segment na kraju svega neće ostati bez ikakvog značaja nego će biti početak nečega, nečega što će obilježiti ljeto 2016. To može biti Ambroseov put do titule ili pak može biti rivalstvo tri bivša člana Shielda.

Najbolji dio sinoćnjeg Raw-a zasigurno i opet je bio Styles/Cena segment. Cena je došao prvi i nije rekao ništa novo, govorio je ono što je govorio i prije tjedan dana, kako je ovo meč vrijedan WrestleManije te kako su fanovi mogli samo sanjati o njemu sve do sada. No, dogodilo se nešto što se rijetko događa na WWE TV-u, a to je da je Cena spomenuo kompanije poput PWG-a, ROH-a i NJPW-a. Mislim da to dosad nikad nisu napravili. Ono što je zanimljivo je to što nisu spomenuli TNA, a tamo je Styles proveo mnogo vremena. Udarac u facu TNA. No, onda je Styles došao i Cena mu je ponudio dva ugovora – jedan na kojem piše ‘John Cena vs AJ Styles’ i jedan na kojem piše ‘John Cena vs AJ Styles/w The Club’. Styles je imao pravo izbora i Cena ga je stavio na kušnju da vidi je li Styles zaista fenomenalan kako govori da je, jer ako je uzet će jedan na jedan meč i borit će se kao čovjek. Ili će pak odabrati onaj drugi izbor i pobijediti uz pomoć svojih prijatelja. Cena je zatim natjerao Stylesa da ide poštenim putem i Styles je bio primoran potpisati na onaj ugovor gdje piše ‘Cena vs Styles’. Bilo je to veoma jedinstveno, ali fantastično potpisivanje ugovora kakvog dosad nismo vidjeli. Styles je sada negativac, ali sviđa mi se što je izabrao pošteniji meč jer ako želi dokazati da on nije samo još jedan ‘Indy guy’ koji je došao u WWE i misli da je faca, pobijedit će Cenu jedan na jedan bez pomoći Cluba. WWE je sada stvorio šansu da sa Stylesom ispriča ogromnu priču, nadam se da je neće upropastiti tako što Cena osvoji 5 mečeva od njihovih međusobnih 6. Stylesa mora pobijediti Cenu u ovome rivalstvu.

Učesnici Money in the Banka opet su imali mečeve tijekom showa. Zayn je pobijedio Cesara u veoma dobrom meču, iako su njih dvojica imali i puno boljih mečeva u NXT-u. Prije meča su imali backstage segment gdje je Cesaro rekao Zaynu da ovaj ima još mnogo toga za dokazati jer je ovdje tek četiri mjeseca. I onda ga je Zayn pobijedio i dokazao da pripada ovdje. Ne viđamo često da Zayn dobiva ovako malo veće mečeve, tako da je ovo bila dobro ispričana priča s njime. I zadnja kontra u Sunset Flip Powerbomb je nešto najbolje što ćete vidjeti.

Owens i Del Rio su stupili u svađu u backstageu i onda su stavljeni u Tag Team meč protiv Lucha Dragonsa te ako izgube, Kalisto i Sin Cara ući će u MITB meč umjesto njih. Sviđa mi se kako mečevi imaju nešto na liniji, kao ovaj ovdje. Sam meč je bio zabavan. Owens i Del Rio su se prepirali cijelo vrijeme, ali su ipak na kraju uspjeli odnijeti pobjedu. Sviđa mi se kako su ovo bookirali.

Za Main Event showa smo dobili revanš između Ambrosea i Jericha. Bio je to još jedan solidan meč njih dvojica, iako su imali i mnogo boljih mečeva. Svi učesnici MITB-a su bili vani. Zayn i Owens su bili za komentatorskim stolom, Cesaro je bio najavljivač, a Del Rio je bio zvonar. Na kraju je Ambrose pobijedio i stupio je brawl kao što se moglo i očekivati. Zayn je skočio na sve Somersault Planchom van ringa, a Jericho je jedini ostao stajati, pa je uzeo ljestve, popeo se i dosegnuo kovčeg kao preview onoga što će se dogoditi na PPV-u. Bio je to solidan segment kojeg smo već vidjeli deset puta u zadnjih par tjedana.

New Day je započeo show i kao i obično, valjali su gluposti dok ih nisu prekinuli Enzo i Cass koji su zajedno s njima valjali gluposti. No, onda su se pojavili Vaudevillainsi koji ipak nisu valjali gluposti nego je English pokazao svoje pjevačke vještine. Gallows i Anderson su došli zadnji, oni su bili ozbiljni barem i rekli su kako će osvojiti titule na Money in the Banku. Bio je to solidan segment. Lijepo je vidjeti da rivalstvo za Tag Team titule dobiva vremena na showu. Nakon ovoga je uslijedio meč ovih timova….

Gallows i Anderson te Vaudevillainsi pobijedili su New Day, Enzu i Cassa nakon što su Gallows i Anderson udarili Magic Killer na Kofiju. Bio je to solidan preview onoga što ćemo dobiti na Money in the Banku, no tada će svaki tim biti za sebe. Lijepo je vidjeti da su Gallows i Anderson uzeli pobjedu, no to mi nekako govori da upravo zbog toga neće osvojiti titule na PPV-u. Nadam se da sam u krivu.

Titus je ulazio za svoj meč, no na rampi ga je napao Rusev i brutalno pretukao. Solidan segment, ali volio bih da je Titus imao bar jedan meč prije PPV-a da dobije barem malo momentuma. Ovako ništa. Nadam se da će ostvariti pobjedu na SmackDownu.

Sheamus je pobijedio Rydera u kratkom meču. Nakon meča je ponovno napao Rydera, ali ga je spasio Crews s kim će Sheamus imati meč na Money in the Banka. Lijepo je vidjeti kako je Crews upao u neku konkretnu priču. Nadam se njegovoj pobjedi na PPV-u.

Paige je pobijedila Charlotte u još jednom kratkom meču. Natalya i Becky bile su za komentatorskim stolom. Njih dvije će imati meč protiv Charlotte i Brooke na Money in the Banku. Ne znam zašto je Paige uzela ovaj meč ovdje, valjda planiraju napraviti nekakav meč za titulu s više žena.

Corporate Kane se odjednom pojavio i želi voditi SmackDown. Shane i Stephanie su se također prepirali oko toga tko će voditi SmackDown. Što je ovo odjednom, svi dolaze i žele voditi taj show. Valjda žele učiniti SmackDown važnim i traženim.

 

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "Raw pregled – Ujedinjenje Shielda…na neki način"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*