Raw pregled – Udarac u nezgodno mjesto

Triple H i Stephanie McMahon su otvorili Raw i govorili ponešto o svakom meču koji će se dogoditi na SummerSlamu i najavili su da će Jon Stewart biti domaćin SummerSlama. Najavili su Reigns vs Harper i Banks vs Nikki Bella za Raw. Potrošenih 10 minuta na bezveze. Mislim, živimo u eri kada je internet dostupan svugdje i kada je svatko sposoban otići na wwe.com. Čak ni to nije potrebno, ako u ova četiri tjedna nismo saznali koji su mečevi na SummerSlamu, onda s WWEom nešto nije u redu jer nisu ih dobro promovirali. Naravno, svatko od nas je do ovog segmenta znao koji su mečevi na SummerSlamu, tako da je ovo uzalud potrošen segment. Jon Stewart će biti dobar domaćin za SummerSlam, sviđa mi se ideja. Ova dva meča su mogli najaviti i preko grafike, a ne specijalno dolaziti u ring. Cijenim što pokušavaju prodati SummerSlam mečeve najbolje što mogu i spominjati ih na svakom mjestu, no ovo je bilo pomalo nepotrebno.

 

Cesaro & Randy Orton vs Kevin Owens & Sheamus – **1/4

Najavljeno je prije Rawa da će Sheamus i Orton imati meč na SummerSlamu. Prošli tjedan na SmackDownu najavljeno je i kako će Owens i Cesaro imati meč na SummerSlamu. Stoga je WWE, po svome tipičnom bookingu, stavio te dvije priče u jedan meč. Meč nije bio posebno dobar, ali je bio solidan. Spora akcija na početku koja se popravila u završnim minutama gdje je Randy Orton s RKO OUTTA NOWHERE odnio pobjedu nad Sheamusom. Ne sviđa mi se što ćemo imati još jedan meč Ortona i Sheamusa. Ako već moramo imati, trebali su im dati stipulaciju ili ih gurnuti na Kickoff. Kako god, sviđa mi se što ćemo imati meč Owensa i Cesara koji bi trebao biti jedan od boljih mečeva večeri.

 

Undertaker je imao odličan promo u backstageu kako će uništiti Lesnara na SummerSlamu pa će on onda počivati u miru. Njih dvojica će još imati segment kasnije.

 

Rollins se osjeća vrijednim i zaslužnim pa je zatražio od Triple Ha i Stephanie McMahon da, ako pobijedi Cenu na SummerSlamu, da mu se u Stanfordu kod WWE HQ stavi njegov kip zajedno s kipovima Ultimate Warriora, Andrea The Gianta i ostalih. Zanimljiv segment nakon kojeg sam krenuo sumnjati da će Rollins pobijediti Cenu jer da pobijedi, stvarno bi mu morali izgraditi taj kip.

 

Luke Harper vs Roman Reigns – **3/4

Ovo je bio revanš sa SmackDowna. Bolji meč nego ondje, duže je trajao i dobili su priliku odraditi meč s čistim završetkom bez ikakvih uplitanja. Spora akcija na početku i neki dijelovi nisu bili dobri, ali završnica je bila zabavna. Dean Ambrose je bio na komentatorskom mjestu i naravno, bio je užitak za slušati. Wyatt je sjedio pokraj ringa na stolici koju mu je Ambrose dao, a ukrao ju je od Byrona Saxtona koji je opet morao stajati cijelo vrijeme. Reigns je sa Spearom ostvario pobjedu nad Harperom. Ovo je bilo u redu sve skupa. Volio bih da su možda imali mini tučnjavu poslije meča, ali to smo već vidjeli na SmackDownu stoga je to u redu. Veselim se ovome meču na SummerSlamu.

 

Becky Lynch vs Tamina – *1/2

Ovo je bio kratak meč koji je služio tome da Becky Lynch ostvari svoju prvu jedan jedan pobjedu na Raw-u. To je dobro i drago mi je za nju. Više bih volio da je pobijedila recimo Naomi ili Brie Bellu jer Tamina nije toliko relevantna kao te dvije, ali i ovo je u redu za početak i drago mi je da su to održali kratko i jasno.

 

Rusev vs Mark Henry – *

Ovo je revanš s prošlog Raw-a kada je meč ove dvojice završio bez pobjednika nakon što su se Summer Rae i Lana uplele u meč. Lana je i ovaj puta bila na komentatorskom mjestu. Ovdje smo ipak vidjeli pobjednika i Rusev je prilično lako u kratkom roku ostvario pobjedu nad Mark Henryem s Accolade. Poslije meča, Lana je lupila Summer Rae šamar, a zatim pozvala i Ruseva, no za njega se pobrinuo Dolph Ziggler koji je napravio svoj povratak i tako dao do znanja Rusevu da je tu. Poslije meča u backstageu, Ziggler je izazvao Ruseva na meč i on je kasnije postao i služben. Ovo je bilo dobro. Publika je odlično reagirala na Zigglerov povratak kojeg nismo vidjeli nekoliko tjedana. Sviđa mi se što imaju meč na SummerSlamu, mislim da bi mogao biti dobar.

 

Ryback vs The Miz – *

Big Show je bio na komentatorskom mjestu. Prije meča, Miz je imao promo gdje je provocirao Big Showa o glumačkim sposobnostima i spomenuo kako je bolji glumac od Showa. Meč je bio prilično kratak i Ryback je ostvario jednu laganu pobjedu sa Shell Shocked. Poslije meča, Ryback je pozvao Big Showa u ring, no ovaj je samo otišao u backstage. Ništa previše zanimljivog ovdje nismo vidjeli jer ovo izgleda kao da se ponavlja svaki tjedan. Trebaju izmiješati stvari ovdje i staviti nekog boljeg da izazove Rybacka za titulu a ne ovu dvojicu. Nadam se da će ovo sve završiti na SummerSlamu i da će Ryback dobiti novog izazivača.

 

Vrijeme je za potpisivanje ugovora između John Cene i Seth Rollinsa. HHH i Steph su bili u ringu. Rollins je prvi došao, a onda govorio o Ceni i kako je on na vrhu WWEa već deset godina, ali kako će tome doći kraj na SummerSlam jer, kako Rollins kaže, John Cena je bolest, a on je lijek za nju. To je bila dobra rečenica koja mi se jako svidjela u Rolinsovom govoru. Cena je zatim izašao van i napravio svoj povratak. Cena je nazvao Rollinsa lošom imitacijom Johna Cene i onda spomenuo kako je Triple H odabrao njega da bude budućnost kompanije i ako Rollins iznevjeri u nedjelju, neće biti dobro za njega. Cena je spomenuo kako je Ric Flair bio mentor Triple Ha, a sada je Triple H mentoru Rollinsu kojeg će on pobijediti na SummerSlamu i postati Svjetski prvak po 16 puta. Cena je potpisao ugovor i otišao. Ovo mi se dosta svidjelo. I Rollinsov i Cenin promo je bio vrlo dobar. Također mi je drago da nismo vidjeli neku tučnjavu poslije kako to većinom zna biti nakon potpisivanja ugovora nego je svatko došao, rekao što je imao, potpisao ugovor i otišao. Mislim da bi njihov meč mogao biti vrlo dobar.

 

Prime Time Players & Lucha Dragons vs New Day & Los Matadores – NR

Ovo je bio prilično čudan i kratak meč koji je završio čudnim Frankensteinerom Kalista što je izgledalo loše. Ne znam što su htjeli postići ovime, ali nije mi se ovo svidjelo. 4-Way meč na SummerSlamu bi trebao biti zabavan, barem.

 

Nikki Bella vs Sasha Banks – *3/4

Ovo je bio meč između WWE Divas prvakinje i NXT Women’s prvakinje. I to nije dobro. Zašto? Ovaj meč bi lako lagano mogao biti na SummerSlamu bez ikakve posebne priče osim te da se vidi koja je divizija bolja…ona NXTova ili ona WWEova. Meč također nije bio posebno dobar. Nikki Bella je stvarno bila grozna u njemu, a Sasha Banks nije mogla tu ništa pomoći. Nakon desetak minuta, Sasha Banks je sa Banks Statementom ostvarila pobjedu nad Nikki Bellom. Ovo je velika pobjeda za Sashu Banks, ali opet, ovo je mogao biti veliki meč samo da se promovirao barem malo. Ovako nije imao toliki značaj. Charlotte je prva dobila Nikki, sada je i Sasha. Znači, možemo očekivati Becky Lynch da pobijedi iduća. Baš me zanima onda kako će ovo ispasti i tko će postati novim prvakom.

 

Paul Heyman je došao u ring i predstavio svog klijenta Brock Lesnara. Lesnar je naravno dobio velike reakcije jer je ovo bila Minneapolis, Lesnarov rodni grad. Heyman je zatim u obliku pjesme “The Battle Hymn of the Republic” pjevao o tome kako će Lesnar pobijediti Undertakera. Ovo je bila još jedna genijalna stvar od strane Heymana koji nastavlja biti izvanredan kada je u pitanje promoviranje nekog velikog meča. Svjetlo se zatim ugasilo i upalilo, no Undertakera nije bilo iako je to bio signal da je on tu. Heyman je zatim nastavio pričati o meču na SummerSlamu i provocirao Undertakera koji je nakon nekog vremena došao u ring. Taker je udario Lesnaru Low Blow, zatim Chokeslam, a onda za kraj i Tombstone Piledriver. Ovo je bio vrlo solidan segment, iako niti približno onome što smo vidjeli od ove dvojice na Rawu poslije Battlegrounda. Takerovo prebijanje Lesnara je bilo u redu. Baš me zanima kako će ovaj meč ispasti. Ipak neće biti ništa od stipulacije.

 

Da je ovo bio neki obični Raw između Battlegrounda i SummerSlama, bio bi dobar. No, kao zadnji show pred drugi najveći događaj godine, SummerSlam, ovo nije bio tako dobar Raw. Skoro ništa novog nismo vidjeli. Ziggler povratak je bio dobar, svidio mi se Cena-Rollins segment i ovo između Undertakera i Lesnara je bilo u redu, no ostalo ništa novo. Kako god, SummerSlam ima dobre mečeve i trebao bi biti dobar događaj. No, o tome više kasnije u ovom tjednu kada budemo napisali svoja predviđanja. 4.75/10

 

 

 

 

 

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "Raw pregled – Udarac u nezgodno mjesto"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*