Raw pregled – Treća (ne)sreća

  • 5.8/10
    Raw 8.8.2016. ocjena - 5.75/10
5.8/10
Sending
User Review
5.64/10 (11 votes)

Treći je Raw u novoj eri i iako stara izreka kaže ‘treća sreća’, mislim kako ovaj Raw baš i neće donijeti toliko sreće za sve fanove WWE-a. Do sada smo vidjeli dva veoma, veoma dobra Raw-a, ali mislim kako sinoć WWE nije uspio nastaviti taj niz. Kako god, Raw nije bio loš i definitivno ne zaslužuje tako loše kritike kakve sam ujutro našao na Internetu (da je ovo bio regularan Raw koji se dogodio prije mjesec i pol dana vjerojatno bi svima bio dobar, ali pošto je ovo nova era ljudi očekuju nešto više). Ne mislim kako je bio dobar, ali ne mislim kako je bio loš. Bilo je dobrih stvari, ali je bilo i fillera.

Mick Foley pozvao je Daniela Bryana na Raw kako bi raščistili stvari između dva brenda i cijele ove situacije između Lesnara i Ortona. Svidjelo mi se kako su ovo odradili i kako su prikazali dio SmackDown post-showa kada je Bryan ismijavao pojavu Universal titule. Dobro su odradili tenzije međusobno, svidjelo mi se kako je Foley zaustavio Bryana kada je ovaj htio promovirati SmackDown jer nisu tu kako bi to radili. Rusev je izašao i kazao kako je on jedini i pravi prvak na Raw-u, no Cesaro je zatim izašao i zatražio meč za titulu kao što mu je Foley i obećao ako pobijedi Sheamusa. Bryan je fantastično stavio ulje na vatru kada je spomenuo kako Cesaro nije dobro korišten na Raw-u. Na kraju smo dobili meč između Ruseva i Cesara za US titulu. Bio je ovo u redu segment. Ne znam točno koja je bila poanta Bryanovog dolaska. Sve ovo što je on govorio je bilo solidno, ali nisu baš mnogo postigli svim time.

Meč je bio jako zabavan, sviđa mi se što su im dali mjesto u main eventu pošto sam mislio kako bi prethodni segment mogao završiti show. Storytelling je bio dobar, publika se napokon probudila što je ironično jer publike inače budu umorne do kraja showa, te je bilo nekoliko izvanrednih near fallova. Sheamus se upleo i koštao Cesara meča. Nakon tog, za kraj showa, Reigns je udario spear Rusevu. Mirišem kako bismo mogli dobiti 4-Way meč za US titulu između ove četvorice. Rusev/Reigns je za sada najavljen, ali s obzirom da su Sheamus i Cesaro umiješani u cijelu ovu situaciju, moguće je da njih dodaju. A opet je moguće da vidimo još jedan meč između Cesara i Sheamusa na PPV-u. Solidan završetak Raw-a.

Ranije, Rusev i Lana su proslavili svoje vjenčanje koje se dogodilo prije tjedan i pol. Nije bilo ništa posebno. Reigns je izašao, ponudio se Rusevu da bude kum, Rusev nije htio, ali onda ga je Reigns izazvao na meč za US titulu. Nastupio je brawl i Lanina glava je na kraju završila u torti. Kasnije smo saznali kako ćemo imati meč ove dvojice za US titulu. Prosječan segment. Ništa posebno se nije dogodilo. Reigns je čak bio solidan na mikrofonu i izgledao je udobnije u ovoj ulozi. Brawl je bio prilično dobar, ali su ga završili na glup način. Mislim kako su Reigns i Rusev ga trebali završiti kako treba i da je jedan od njih trebao pasti kroz stol, a ne Lana.

Seth Rollins je imao prilično dugačak i pomalo dosadan promo. Nije ništa što je rekao bilo loše, ali sve je već čuto. S druge strane, Finn Balor je imao fantastičan promo video o svojem porijeklo imena i o tome kako demon čeka Rollinsa na SummerSlamu. S obzirom da se njegov performans na mikrofonu prošli tjedan i nije bio tako impresivan, mislim kako je ovako nešto bio pun pogodak i mnogo bolje nego da je Balor konfrontirao Rollinsa u ringu. Na solidan način za sada izgrađuju ovaj meč i predstavili su dolazak Balora kao demona na SummerSlamu kao nešto veliko, što mi se sviđa. U NXT-u nisu toliko prikazivali taj njegov karakter tijekom tjednih epizoda, ali mislim kako bi ovdje mogli raditi upravo to što bi moglo biti odlično.

S obzirom da Lesnar nije na ovom showu, a Orton je na SmackDownu, WWE nije imao drugog načina nego izgraditi njihov meč na SummerSlamu promo videom. I bio je fantastičan. Prikazali su njihovu prošlost, kako su došli zajedno u OVW pa cijeli put do onoga gdje su danas. WWE je uvijek odličan u ovakvim stvarima, tako da je ovo bio još jedan fantastičan promo koji je dao poštenu dozu hajpa za njihov meč.

Enzo je još jednom bio dio opening segmenta, no ovaj puta je došao s Cassom. Imali su konfrontaciju s Owensom i Jerichom, što je bilo dosta zabavno kao što se mogli i očekivati s obzirom da su svi većinom odlični na mikrofonu. Jericho i Enzo su kasnije imali meč koji je završio diskvalifikacijom nakon što se upleo Cass. Bio je ovo solidan način za postavu tag team meča između ova dva tima, vjerojatno na SummerSlamu. Jako mi je drago što su Jericho i Owens u timu jer su jedni od najzabavnijih trenutno i imaju sjajnu kemiju međusobno.

Braun Strowman je imao još jedan dobar squash. Sviđa mi se način na koji ga grade trenutno.

Ne želim vidjeti još jedan feud između Titusa i Darrena Younga. Ne želim. Nije mi se svidjelo ni u 2014. a kako bi mi se onda moglo svidjeti i sada kada su još dosadniji i lošiji. Niti jedan od njih nema pravog momentuma. Cijela ova priča s Youngom je trebala otići u potpuno drugom smjeru, a oni su ga odmah odlučili gurnuti bez postepene izgradnje. A Titus je užasan.

Sheamus i Cesaro su imali dobar meč. Njih dvojica imaju odličnu kemiju u ringu i to su pokazali ovdje. Sheamus uvijek se pokaže boljim nego inače u mečevima protiv Cesara. Iznenađen sam što je Cesaro pobijedio ovdje jer sam mislio kako bi mogli opet ići 50-50 bookingom, ali je odlično što to nisu napravili. Izgleda da onaj promo Cesara mu nije naštetio nego pomogao.

Neville je morao izabrati partnera u meču protiv Dudley Boyza nakon što su njih trojica imali konfrontaciju na Raw Kickoffu gdje su i postavili ovaj meč. Izabrao ja Sin Caru. Ostao sam pomalo razočaran. Nemam ništa protiv Sin Carem ali je dosadan već duže vrijeme i očekivao sam nekog boljeg. Meč je bio kratak i ništa posebno. Bubba i D-Von su dosadni.

Sasha Banks je imala meč protiv Dane Brooke – ako pobijedi Dana neće smjeti biti prisutna za vrijeme meča između Sashe i Charlotte na SummerSlamu, a ako pobijedi, taj će se meč pretvoriti u Handicap meč. Bilo je jako predvidljivo jer zašto bi taj meč učinili Handicap mečom? Sasha Banks je uzela pobjedu u meču kojeg smo vidjeli milijun puta u zadnjih mjesec dana.

Nakon što su ‘ozlijedili’ Big E-a prošli tjedan, Gallows i Anderson su to pokušali napraviti s Kofijem nakon što je Gallows pobijedio Kofija, ali ih je Woods spriječio. Bilo je ovo solidno, ali Gallows i Anderson dobivaju sve manje reakcije, a New Day jednostavno mora izgubiti titule. Nadam se kako ćemo to i vidjeti na SummerSlamu.

Kao što rekoh nije to bio tako loš Raw, ali nije bio niti toliko dobar. Neke stvari su bile solidne ili dobre, ali sve je to na kraju prosjek u odnosu na ono što smo vidjeli u zadnja dva tjedna. Nije se ništa previše zanimljivo dogodilo. I 3 sata u Raw se čini kao vječnost. SmackDown u ovom trenutku je puno, puno lakši za gledati.

 

 

 

 

 

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "Raw pregled – Treća (ne)sreća"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*