Raw pregled – The gift of Jericho

Još jedan Raw je iza nas, sve smo bliže Royal Rumbleu. Kao i u zadnja četiri mjeseca, Raw je još jednom bio jedan mediokritet. Bilo je dobrih stvari, bilo je onih prosječnih, a bilo je i onih loših.

Chris Jericho je novi US prvak! Owens i Jericho pobijedili su Reignsa u Handicap meču nakon što je Jericho pinnao Reignsa i tako mu uzeo pojas. Meč je bio dosadan, no to sam i očekivao. Toliko smo se nagledali njihovih borbi u zadnjih par mjeseci da ovo jednostavno više nije svježe, pa tako i sam meč nije bio ništa što nismo do sada vidjeli. I kada pridodamo k tomu taj glupi booking kojim je Reigns branio singles titulu u Handicap meču, ispadne da je ovo bilo užasno. Učinili su sve da zaštite Reignsa, to su i napravili jer je čovjek pretučen na smrt prije i u početku meča, a na kraju se magično vratio i krenuo lupati Superman Puncheve (sigurno ih je 5 komada lupio). No, pozitivna stvar je ta da je Jericho US prvak. Čovjek nakon genijalne 2016. godine zaslužuje titulu, iako ne vjerujem da će je držati dosta dugo, ali to je u redu. Neka je drži do WrestleManije i neka ga ondje pobijedi netko mlađi te mu uzme pojas. Samo se nadam da će US titula napokon izaći iz sjene i biti tretirana barem upola onako kako je IC titula tretirana na SmackDownu.

Nemojte gledati meč, ovaj video je mnogo bolji od toga:

Glavna točka večeri je bio i Undertakerov povratak. I moram istaknuti ovaj detalj koji mi je zapao za oko. Prošli tjedan najave kako će se Undertaker sto posto pojaviti na Rawu. Ovaj tjedan nam već na početku izjave kako postoji GLASINA da će se Undertaker pojaviti večeras na Rawu. Mislim, to su pokušali prodavati cijelu večer, kako Mick Foely traži Undertakera (što je po meni bilo užasno) i želi da se pojavi u ringu. Ako želite prodati da Undertaker radi što hoće i kad hoće, mogao je jednostavno prekinuti neki nasumični meč, razbiti protivnike i najaviti da je u Rumbleu. Ovako je on samo rekao da radi što i kad god hoće, a zapravo je došao u ring nakon što ga je Foley tri minute molio da se pojavi i onda se još pojavila Stephanie. To baš i nije značilo da radi stvari kad on želi. Ali kako god, najavio je da je u Rumbleu i imao je vrlo dobar promo. Zadovoljan sam njegovom pojavom ovdje uglavnom, iako mi je eto glupo kako su prodali njegov dolazak. I baš su morali umiješati Stephanie i Foleya u sve ovo.

Drugi veliki povratak večeri je bio HBK. I bio je upravo onoliko besmislen i beskoristan koliko sam i mislio da će biti. Došao je promovirati svoj film za kojeg apsolutno nikoga nije briga niti će ga itko pogledati. Znao sam da će ispasti ovako. Sva sreća pa se pojavio Rusev i jadan pokušao izvući ovaj segment i učiniti ga zanimljivim. Došli su Enzo i Cass, segment se nastavio i iz njega je proizašao meč između Mahala i Cassa koji je bio…meč. Dogodio se. Michaels je udario Sweet Chin Music Rusevu. To je jedino bitno. Uvijek je bitno da se ispoštuje pravilo da kada se legenda vraća mora prebiti mlađariju. I da mlađarija uvijek ispadne grupa kretena. Ako su to htjeli postići, svaka im čast, uspjeli su. A ako su htjeli učiniti HBK-ov povratak zanimljivim, neću čestitati jer nisu.

Seth Rollins i Braun Strowman imali su meč nakon što su stupili u brawl na početku Rawa u backstageu. Nije bio ništa posebno i uz to je završetak bio glup. Strowman je pokušao dovući Rollinsa u ring prije nego sudac izbroji do 10, bio je pri potpunoj svijesti i znao je da neće uspjeti i onda se još čudio što je to tako završilo. Ako je već htio Rollinsa prebiti, mogao ga je pustiti kraj ringa i on ući u ring i pobijediti, a nakon meča ga pretući. Ali on to nije napravio. Shvaćam, htjeli su zaštiti Rollinsa, ali moglo se to bolje odraditi. Rollinsu poraz odbrojavanjem ne bi ništa naškodio.

Gallagher je pobijedio Gulaka u solidnom meču i onda nakon meča izazvao Daivaria na nekakvu opkladu večeras na 205 Live showu. Baš me zanima kako će to ispasti. No, Gallagher zaslužuje mnogo bolje od feuda s Daivariem. Nadam se da će se to završiti uskoro. I oni koji su vikali ‘what’ iz publike tijekom njegovog promoa su zaista glupi.

U drugom Cruiserweight meču je Neville pobijedio Lincea Dorada. Svidjela mi se agresivnost koju je Neville pokazao. Jako interesantna su ova tri tjedna bila za njega, super odrađuje svoju novu ulogu. Nakon meča ga je napao Swann. Sviđa mi se ovaj njihov feud koji će vjerojatno rezultirati time da Neville osvaja CW titulu s čim nemam nikakvih problema.

Sheamus i Luke Gallows imali su prilično dosadan meč sve do zanimljivog kraja. Cesaro i Anderson su bili za komentatorskim stolom kada je Anderson napao Cesara. Cesaro se uspio oduprijeti što je omelo Gallowsa i Sheamus je ostvario pobjedu. Iako će meč vjerojatno biti prilično dobar, ne mogu se uživjeti u Gallowsa i Andersona kao izazivače za titule, nakon toliko groznog bookinga u zadnjih nekoliko mjeseci. Vjerojatno neće niti osvojiti titule, možda su samo pomagalo za tranzicijski feud sve dok se ne dogodi….Revival Tag Team divizije!

Charlotte i Nia Jax pobijedile su Sashu i Bayley u prosječnom meču. Mnogo više mi se svidio onaj backstage segment ranije u showu kada je Nia napala Bayley i Sashu, a onda i Charlotte. Nia je pinnala trenutnu izazivačicu za titulu Bayley, što znači da bi onda možda do WrestleManije mogla na pojas.

Neću niti govoriti koliko je ono bilo loše što su napravili s Titusom i New Dayom. Jednostavno odustanite od toga. New Day više ne kruži oko titula i sada više niti ne znaju što bi s njima. Pa ih stave u feud s čovjekom koji spada u skupinu najgorih wrestlera u WWE-u. A ona imitacija NXT segmenta od prije par godina je bila užasna. Zaista užasna.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "Raw pregled – The gift of Jericho"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*