RAW Pregled – Steel Cage meč

Sinoćnja Go Home RAW epizoda bila je sasvim solidna epizoda. Bilo je nekih lijepih mečeva, zanimljivih segmenata i još mnogo toga. Ovo će biti neki blic pregled dešavanja sa sinoćnjeg RAW-a.

Roman Reigns je otvorio RAW. Ili je barem trebao. Mick Foley i Stephanie McMahon su ga prekinuli te je najavljeno kako će US prvak Rusev braniti svoju titulu protiv Romana Reignsa ove nedjelje na Clash of Champions. Kao i da će se u main eventu RAW-a suočiti sa WWE Universal prvakom Kevin Owensom u Steel Cage meču. Ništa specijalno za početak.

 

Meč Kevin Owensa i Romana Reignsa bio je dobar. Dobili su na vremenu, što mi se jako dopalo. Roman je prošli tjedan izgubio, pa je bilo i za očekivati da će ovdje pobijediti, pa makar to bilo bijegom iz kaveza. Nakon meča, Rusev je napao Reignsa zajedno sa Owensom ali je Seth Rollins pritrčao u pomoć svom “prijatelju” Romanu Reignsu te je, skokom sa vrha kaveza, uspio dokrajčiti negative. Drago mi je što Roman ovdje nije dobio čisto, jer bi to bilo užasno i jako loše za Owensa baš zbog njegovog meča sa Seth Rollinsom na COC.

 

Rusev je sinoć odradio meč sa Seth Rollinsom. Što se tiče samog meča, bio je sasvim solidan. Nemam zamjerke ovdje. I Rusev i Rollins su odradili dobar posao za vrijeme koje su dobili. Na kraju double CO, što je dobra odluka jer će obojica imati mečeve za titulu u nedjelju i bilo bi užas da je Rusev pobijedio Rollinsa, koji će biti u main eventu na Clash of Champions i treba mu momentum. U suprotnom bi također bilo jako loše jer je Rusev dominantni heel trenutno, a poraz od Seth Rollinsa je najmanje što mu je trebalo.

 

Cesaro i Sheamus su sinoć odradili šesti meč u stipulaciji Best of Seven Series. Sada su 3-3 u pobijedama a pobijednik će biti odlučen u nedjelju, kada bi i trebali završiti ovo rivalstvo. Gledati osam mečeva ove dvojice u dva mjeseca, uprkos tome što su im mečevi dobri, će svakome jednom dosaditi.

 

 

Bo Dallas je sinoć nastavili pobijeđivati te ga je WWE nastavio graditi kao agresivnog  lika. Bo Dallas je u veoma kratkom meču pobijedio lokalnog jobbera po imenu Gary Graham. Šta reći o ovome? Ništa!

Braun Strowman je također sinoć pobijedio i prikazan je dominantnim negativcem. Sve isto kao u meču iznad samo što je Strowman pobijedio Sin Caru a ne lokalnog jobbera. Sin Cara gubi već dva puta od Strowmana, ne znam što bih mogao reći.

 

Sinoć je održan i Fatal 4-Way meč čiji će pobijednik ići na T.J. Perkinsa za Cruiserweight titulu. Pobijednik tog meča bio je Brian Kendrick. Kasnije su u backstageu imali kratku konfrontaciju gdje se T.J. htio rukovati sa Kendrickom ali je to ovaj odbio.

Nisam neki fan mečeva gdje se samo nabaca hrpa hrvača i puste ih da se međusobno bore. Tako da nisam baš bio ni zainteresovan za ovaj meč. Solidan meč gdje su pozitivci pobijedili, što mi je drago.

 

Sasha Banks i Bayley su sinoć udružili snage protiv Dane Brooke i RAW Women’s šampionke Charlotte. Pozitivke su odnijele pobijedu te je kasnije najavljeno kako će se Bayley pridružiti meču za Women’s titulu čime on postaje Triple Threat meč.

Be the first to comment on "RAW Pregled – Steel Cage meč"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*