Raw pregled – SmackDown invazija

  • 6.5/10
    Raw 14.11.2016. - ocjena - 6.5/10
6.5/10
Sending
User Review
8.33/10 (3 votes)

Moram reći kako sam ugodno iznenađen ovotjednom epizodom Rawa jer je bila DOBRA. Još uvijek to nije na razini SmackDowna, ali je dobra u odnosu na sve epizode u zadnja dva mjeseca. I dok su mečevi većinom bili prosječni, dva glavna segmenta izvukla su ovaj show.

Započeli smo ga sa Stephanie i Foleyom u ringu i svim hrvačima koji će zastupati Raw na Survivor Seriesu na rampi. Imali smo zatim uobičajene motivirajuće govore od strane Stephanie i Foleya, što smo već do sada čuli, ali svidjeli su mi se svi najavljeni mečevi. To je ono što sam tražio. Nisam htio da se oni koji će biti partneri na PPV-u do tada bore u nasumičnim jedan na jedan mečevima međusobno. To je ono što je Raw većinom radio do sada, ali ovime showom su popravili grešku.

Najprije su Owens i Reigns pobijedili Sheamusa i Cesara u prilično dobrom meču. Nemam problema s time što su Sheamus i Cesaro izgubili, ionako nisu regularan tim, a Reignsu i Owensu je pobjeda potrebnija. Zabavna akcija u posljednjim minutama i nekoliko lijepih sekvenca koje su većinom uključivale Cesara.

Strowman, Jericho i Rollins pobijedili su New Day u veoma prosječnom meču koji je tako postao dobar u zadnje dvije minute. No, ono što mi se svidjelo je bookiranje Strowmana tijekom meča, jako dobro su ga izgradili u ovih par tjedana i izgleda kao pravo velika prepreka za SmackDown. Nesuglasice između Jericha i Rollinsa nakon meča su dobro odrađene. Solidno, sve u svemu. I onaj backstage segment prije meča s ovom trojicom kada im je Jericho poklonio šalove je bio smiješan. Braun Strowman kakogod, loše zvuči dok priča i nije se uklopio u segment. Promo New Daya je bio naporan.

No, na kraju smo dobili i veliko finale! Shane i Bryan bili su gosti na Rawu i većinom je segment odrađen izvanredno. Obožavam to što je Bryan rekao kako nisu došli promovirati 900. epizodu SmackDowna, ali su pritom spomenuli sve važno što će se dogoditi na njoj. Zatim, konfrontacija, veoma dobra. Dio s Bryanom i Foleyom je bio posebno dobar. I zatim se pojavio tim Raw u ringu, no onda su Bryan i Shane iznenadili ih s činjenicom da su i oni poveli svoj brand sa sobom. Odjednom se cijeli SmackDown tim pojavio i tu su se stvari zahuktale. Konfrontacije su bile odlične – AJ Styles i Kevin Owens, zatim Jericho i njegova lista…a za kraj kao i očekivano, bio je brawl. I tu je jedini moj problem. Trebao je završiti tako da nije bilo pobjednika. Osim ako isto neće napraviti i večeras na SmackDownu, ali da oni izađu kao pobjednici. No, sve u svemu, odličan segment koji je pokazao koliko to može WWE napraviti u ovome meču. Što će biti s Wyattom i Strowmanom? Hoće li Orton stati na stranu Wyatta tu? Hoće li Shield eksplodirati? Hoće li tko koga koštati meča? Mogu li Reigns i Rollins ujediniti snage ponovno? Na njima je da odluče hoće li učiniti meč kaotičnim ili jednostavnim. Mnogo bolje bi bilo ovo prvo naravno.

Drugi glavni segment večeri je bio onaj između Lesnara i Goldberga, zajedno s Heymanom i milijardu zaštitara. Segment je bio dosta dobro odrađen, malo je snimanje bilo čudno i neki uglovi su bili čudni, ali to je zbog rasporeda zaštitara. Svidjela mi se konfrontacija između Heymana i Goldberga, a i drago mi je da nismo vidjeli neki brawl između njih dvojice jer sada smo ostali željni nečega većega. I ako ovakvu energiju koju je imao ovaj segment mogu prenijeti u meč, bit će jako dobro. Jedino mi nije imalo smisla to što Goldberg nije napao Lesnara dok je ovaj još bio u ringu kada je razbacao zaštitare. Ali, nakon ovoga segmenta čak sam i zainteresiran za njihov meč, nadam se da će ga učiniti zanimljivim.

Cruiserweight mečevi još uvijek ne pale, a problemu nema odgovora. Sin Cara i Kendrick imali su meč koji je bio čisti prosjek, nešto što stalno dobivamo od Cruiserweight mečeva otkako su došli na Raw. Možda bi promjena branda i bila dobra za njih, ali ja sam više za to da ih maknu s Rawa i SmackDowna i samo prebace na Network na onaj njihov ‘205 Live’ show. Barem je Kendrick uzeo pobjedu ovdje, što je ohrabrujuće jer njegov booking kao prvak je prilično loš.

Žene su se također borile u timovima kada su Sasha i Charlotte ujedinile snage protiv Nie Jax i Alicie Fox. Ovo nije bilo toliko dobro odrađeno, nije mi imalo smisla što su se Sasha i Charlotte potukle i onda pobijedile u meču. Fox je pretrpjela još jedan poraz što je loše jer je ona najgore bookirana od svih pet cura i došla je u tim kao grom iz vedra neba, a ovaj poraz joj još više umanjuje momentum. I užasno mi je glupo što su Charlotte odjednom krenuli zvati Charlotte Flair. Znamo da je kći Ric Flaira, a ‘Flair’ u njenom imenu izgleda potpuno forsirano sada.

Enzo, Cass i Club dobili su Shining Starse i Golden Truth u ispodprosječnom meču. Akcija nije bila nimalo zanimljiva niti u jednom trenu. Ok je to što su Club, Enzo i Cass pobijedili i kraj je dobro odrađen. Još uvijek je potpuno neobično i glupo što su Shining Starsi u Raw timu na Survivor Seriesu, ali to je kada usprkos velikoj količini timova imate samo dva za koje je publiku briga.

Sami Zayn je pobijedio Dallasa u kratkom meču. Ništa protiv ovoga, Zayn ima važan meč na PPV-u, tako da je ovo i važna pobjeda za njega.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

1 Comment on "Raw pregled – SmackDown invazija"

  1. Bilo bi najbolje da su s ovim rivalstvom između brandova počeli nakon drafta,jer dosad nitko sa Raw-a i SD-a nije pokazao netrpeljivost prema onima s druge strane.Zato valjda publika nije bukala ni SD tim niti nešto posebno navijala za Raw-ovce,jedino se budila oko nekih promoa.

    Naravno opet se sve vrti oko brata i sestre McMahon i njihove “netrpeljivosti”jedno prema drugom,a koji je razlog nebitno-valjda hvalisanje pobjedom jednog branda nad drugim?Da je ovo riječ o nekoj stranoj kompaniji koja je odlučila izvesti invaziju nad WWE-om to bi bilo logično,ovako imate hrvače iste kompanije sa dva raz.branda i sad bi se fanovi trebali opredjeljivati,zašto i po čemu,kad se većina gledatelja nadala da će se odvajanje brandova produžiti i da će se scenaristi sjetiti kakvih kvalitetnijih priča koje ne uključuju “moj brand je bolji od tvog”.

    Netko će sa jednog branda izdati svoju ekipu,nadam se da neće ići na varijantu okupljanje Shielda,prerano je za to a i ne vidim da su bivši članovi na istoj strani(Dean neko vrijeme nije frend sa Romanom,a ni u ovoj konfrontaciji nije bio nešto prijateljski raspoložen prema njima).Vjerojatno će Orton biti krivac,što se tiče žena žao mi je što se nisu prije sjetili Alicije Fox(koja je po meni se pokazala kao solidan face u onom kratkom feudu sa Nijom Jax).
    Timove ne pratim,a lakoteškašima fali interakcije sa ostalim članovima rostera i bolja karakterizacija jer nemaju ništa osim “mi možemo bolje izvoditi akrobacije od drugih”,što baš nije točno kad imate Nevillea,Zayna i Rollinsa koji imaju slične poteze kao i oni.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*