Raw pregled – S-A-W-F-T!

WrestleMania je iza nas. Nekima se ona svidjela, neki su razočarani, neki su ravnodušni. No, ostalo je vidjeti što će nam pružiti Raw nakon Manije. Raw nakon WM poznat je po luđačkoj publici i pokojem iznenađenje od strane WWEa te tako ispadne kao jedan od boljih Rawova godina. I ovaj je bio jedan od njih. Nekoliko debija, povrataka, iznenađenja i zabavnih mečeva.

Vince je otvorio Raw i bio je sretan jer je Shane izgubio. Shane ga je nedugo zatim prekinuo i ružio mu ruku čestitajući na pobjedi. Publika je htjela da Shane vodi Raw, a Vince se složio s njima jer je htio dokazati kako je on u pravu i kako Shane ne zna voditi Raw. Vince je čak otišao iz zgrade jer nije htio gledati kako show propada. No, prema kritikama fanova, ovaj show je baš bio suprotno od onoga što je Vince mislio te je Raw na čelu sa Shaneom uspio biti i više nego dobar. Zanimljiv nastavak priče i baš me zanima što će se dogoditi i kako će Vince reagirati na ovo. Možda ipak ovo nije kraj i možda Shane bude nekako dobio kontrolu nad Rawom.

New Day je imao još jedan meč protiv Lige Nacija, ovaj puta za titule jer ih je Liga Nacija dobila na WrestleManiji. Meč je bio kao i svaki njihov, solidan, ali ništa spektakularno i ništa što nismo vidjeli do sada. New Day je nakon nekoliko minuta akcije uspio pobijediti i tako zadržati titule. Nakon što su ih na WrestleManiji napali Austin, HBK i Foley, Liga Nacija je doživjela sličnu sudbinu i na Rawu kada ih je Wyatt obitelj napala nakon što je Sheamus odlučio napasti Barretta jer ga je smatrao slabom karikom tima. Ovdje imamo dvije priče – Wyatt/Liga Nacija i Barrettova osveta nad svojim bivšim kolegama. Ne znam otkuda je došlo ovo s Barrettom, no mislim da njemu uskoro istječe ugovor s WWEom, a rekao je da će napustiti kompaniju, stoga mu možda pokušavaju promijeniti mišljenje. S druge strane, priča s Wyattima bi mogla biti zabavna. Možda ovo znači da će Wyatti postati pozitivci što bi bila dobra odluka jer bi im trebalo malo promjene karaktera. Vidjet ćemo kako će objasniti ovaj napad, ako ga uopće i objasne.

Sasha Banks se pojavila i pobijedila je Summer Rae u vrlo kratkom meču. Ništa posebno ovdje, moglo se i bez toga, ali solidna pobjeda za Sashu. Publika ju je voljela.

Apollo Crews je napravio svoj Raw debi i pobijedio Tylera Breezea u kratkom meču. Nikako nisam očekivao da će Crews biti pozvan ovako rano na glavni roster i to još prije Balora, Joea i Bayley. Iznenadili su me tom odlukom. Ovaj meč je sadržavao sve što je trebao, prikazao je Crewsovu fleksibilnost, publika je to prihvatila i to znači da je ovo bio dobar start za njega. U NXTu ga baš i nisu koristili tako dobro što je prilično čudno. Nadam se da neće biti zapostavljen na glavnom rosteru.

Roman Reigns došao je u ring. Bio je kratak, htio je borbu i izazvao je bilo koga na meč za njegovu titulu. Jericho je izašao, imao je kratak i dobar promo zašto bi on trebao dobiti taj meč. Prekinuo ga je Styles, pa zatim Owens i na kraju Zayn. Odmah je nastupila tuča, Owens i Zayn, Jericho i Styles. Pošto je bilo jasno da sva četvorica žele titulu, Shane je najavio da će se oni boriti u 4-Way meču kasnije. Ovo je bio odličan način da se postavi taj meč. Svidjelo mi se što je Reigns bio kratak i jasan jer sam očekivao neki dugačak promo. Također, mirišem njegov heel turn uskoro. To bi već pasalo.

Corbin i Ziggler imali su solidan meč koji je završio dvostrukim odbrojavanjem nakon što su se njih dvojica krenuli tući u publici. Corbin je tu bio bolji i na kraju udario End of Days na pod. Solidan booking Corbina. Zaista sam bio iznenađen što je on osvojio Battle Royal. Imao je solidnu predstavu ovdje. Predviđam da će se ovo nastaviti između njega i Zigglera te ćemo dobiti meč na PPVu. To bi bila dobra početna zavada za Corbina.

Zack Ryder, naš novi IC prvak, je došao u ring. Ryder je govorio o svome susretu s Razorom Ramonom kada je bio malo i kako je držao upravo IC titulu tada. Prekinuo ga je Miz koji je zatražio meč od Rydera za tu titulu. Ryder je naravno prihvatio i dobili smo taj meč. Dobro postavljen meč i solidna konfrontacija. Meč je bio zabavan, obojica su izveli nekoliko vrlo dobrih poteza. Ryder zna biti dobar kada mu se dadne prilika. Njegov otac bio je u prvom redu u publici, stoga mu je Miz odlučio prkositi. Ryderov otac ga je zbog toga odgurnuo, no onda se iz publike pojavila Maryse koja je ošamarila Ryderova oca. Miz je zatim ostvario pobjedu i uzeo IC titulu. Predviđao sam da će Ryder izgubiti titulu već na ovom Rawu, no nisam mislio da će je Miz uzeti. Ovo je dobro odrađeno, povratak Maryse je bio kul i ovo s Ryderovim ocem je bilo dobro. Mislim da će se ova priča nastaviti te ćemo vidjeti još mečeva ove dvojice.

Sve žene došle su u ring te je Charlotte prilično dugačkim, ali dobrim govorom zastupala cijelu žensku diviziju hvaleći je. No, nakon određenog vremena, krenula je hvaliti samu sebe i kako je ona uspjela tako brzo osvojiti tu titulu za razliku od nekih cura koji su već tu par godina. Cure su zatim krenule izlaziti osim Natalye koja se suprotstavila Charlotte. Nakon kratke i solidne konfrontacije, Natalya je napala Charlotte, no ova je pobjegla. Ne mogu reći da sam previše zainteresiran za ovo jer sam očekivao da će Charlotte nastaviti svoju priču sa Sashom. Nadam se da će se ovo brzo riješiti i da će onda Sasha dobiti priliku za titulu na idućem PPVu.

Dobili smo revanš s WrestleManije između Dudleya i Usosa, no ovaj puta je to bio tables meč. Još jedan meč koji nije bio ništa posebno, par dobrih trenutaka, no to je to. Ovaj puta su Dudleyi ostvarili pobjedu jer su se izmakli kada su Usosi pokušali udariti Splashove. I ovdje rade 50-50 booking, no ovo je bila prilično slaba pobjeda za Dudleye. Nadam se da je ova priča završena.

Zayn je imao promo o nadolazećem 4-Way meču, no napao ga je Owens koji mu je napravio Powerbomb kroz stol. Odličan segment. Drago mi je da se ovo rivalstvo nastavlja, pa makar to i ne bilo za IC titulu. Nadam se seriji mečeva ove dvojice kroz idućih par mjeseci.

Vraćamo se natrag u arenu, Dudleyi su išli prema backstageu, no prekinula ih je muzika Enze i Cassa i publika je potpuno poludjela! Enzo i Cass došli su u ring, imali odličan promo pritom ismijavajući Dudleye kojima se to nije svidjelo. Dudleyi su htjeli ući u ring i boriti se s njima, no na kraju su odustali. Ovo je bio odličan debi za Enzu i Cassa! Oni su možda i najpopularniji hrvači u cijelom WWEu, ova reakcija to pokazuje. Izgleda da će im rivalstvo s Dudleyima biti prvo što će napraviti na glavnom rosteru, što je u redu. No, nadam se da to neće potrajati dugo.

Došli smo i do tog 4-Way meča. Kako je Owens napao Zayna prije, Zayn nije mogao nastupiti u ovome meču. No, Shane je našao zamjenu za njega, a to je bio CESARO! Cesaro je izašao u odijelu izgledajući fantastično, no onda ga je skinuo i akcija je krenula. Meč je zaista bio super, odlična akcija tokom cijelog meča, što i nije iznenađujuće s obzirom na to tko je u meču. Jedan od boljih mečevan a Rawu ove godine. AJ Styles je na kraju ostvario pobjedu i tako postao izazivač za WWE titulu. Tome se definitivno nisam nadao, no odlična odluka i ovo još više potvrđuje moju hipotezu o mogućem heel turnu Reignsa. Reigns/Styles bi trebalo biti zabavno rivalstvo, iako ne očekujem da će Styles uzeti titulu u skorije vrijeme. Drago mi je vidjeti Cesara natrag u ringu, reakcija koju je dobio je bila fantastična.

Kao što rekoh, odličan Raw. Nove priče su dobile svoje temelje, dobili smo nekoliko odličnih debija i naravno povratak Cesara.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "Raw pregled – S-A-W-F-T!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*