Raw pregled – Rota fortunae

Službeno smo krenuli na novi put na Raw-u….sve dok nas ne zaustavi Roadblock 18.12. što će biti sljedeći Raw PPV. Ovotjedni Raw nazvao bih solidnim, s dosta toga zabavnog i zanimljivog, ali i uz sve to još uvijek je postojalo mnogo upitnih booking odluka.

Jedna od tih upitnih booking odluka bio je rezultat main event meča. Charlotte i Sasha Banks su tijekom sredine showa imali meč za pojas, ali je on završen vrlo brzo dvostrukim odbrojavanjem. No, Mick Foley nije htio da tako završi njihovo rivalstvo nego ih je bookirao u Falls Count Anyhwere. Naravno, meč nije razočarao. Stvarno je bio dobar, s odličnom akcijom, mnoštvom stiff udaraca (u određenim trenutcima sam se iznenadio koliko su pojedini chopovi bili jaki) i nekoliko malo većih poteza koje smo i očekivali zbog stipulacije ovoga meča.

No, imam problema s rezultatom dakako. Ovo je već treći puta u zadnja tri mjeseca da Sasha Banks uzima pojas od Charlotte na Raw-u. U prva dva slučaja izgubila ih je nakon manje od mjesec dana. Pokušajte pogoditi koliko će i ovaj trajati. Apsolutno grozan booking. Žalio sam se kada je Sasha drugi put uzela pojas i opet izgubila na Hell in a Cellu, a sada mjesec dana kasnije, evo opet istog slučaja. Ako želite održati Charlottin niz PPV pobjeda, onda to napravite na jednostavan način, nemojte komplicirati i mijenjati prvake kako vam se hoće. A ako želite pritom Banks kao prvakinju, dajte joj pojas na Rawu i neka ga drži VIŠE od mjesec dana. A pritom neka se Charlotte odmakne od titule i nastavi pobjeđivati u nekim drugim PPV mečevima. Zar je to tako komplicirano za napraviti? I ne, ne želim više vidjeti ovaj feud. Nadam se da je završen. HIAC bi bio mnogo bolji završetak feuda zbog svoje važnosti, ali ovaj meč svojom kvalitetom isto čini solidan završetak feuda. Sada preostaje vidjeti hoće li Sasha držati pojas više nego u prva dva navrata ili će rota fortunae opet biti u funkciji.

Show smo započeli s Owensom i Jerichom koji se još jednom pokazali kako su najbolji prijatelji i kako se vole. I onda se pojavio Roman Reigns koji je odlučio nazvati Owensa šalom od prvaka, s čim se ja na neki način slažem. A da bi stvari bile bolje (ili gore), Roman Reigns je kasnije pobijedio Owensa čisto i zaradio si meč za Universal titulu na Roadblocku. Iako nam je Owens ionako loše bookiran i nije ostvario još niti jednu pobjedu kako treba, idemo dati Romanu pobjedu nad njim. Yep. Baš krasno. Pripremite se da US titula ode potpuno u zaborav sve do tamo WrestleManije. Opet nisu mogli izdržati da Reignsa ne stave u main event. Iako ga publika svaki puta izviždi da mu se ulazna pjesma ne može čuti, sasvim je dobra odluka staviti ga ponovno u main event, pogotovo protiv Kevin Owensa koji bi trebao biti negativac, ali će u ovom slučaju biti pozitivac, no to nema veze. Ništa nema veze.

No, idemo izvući nešto pozitivno iz svega toga, a to su odnosi između Owensa i Jericha koji su se lagano krenuli rušiti, odnosno došlo je do nesuglasica. I onda je ona tuča Jericha i Rollinsa na parkingu također bila super, iako je Rollins napravio užasan Pedigree na autu. No, vjerojatno ćemo dobiti njihov meč na Roadblocku i ja sam zadovoljan kako su to ovdje postavili.

Definitivno moram pohvaliti onaj segment sa Cesarom i Sheamusom, izvanredna ideja! Najbolja stvar na showu daleko. Svidio mi se način snimanja ponajprije, a onda je cijela tučnjava fantastično odrađena. Bio je to odličan način da napokon dođu na zelenu granu. Izvrstan bar fight!

Još jedan meč za titulu dogodio se na Raw-u, a to je onaj za Tag Team titule između Cluba i New Daya i Cluba. Meč je bio uzbudljiv, ali u ovom trenutku teško je pomisliti kako će itko, a pogotovo Club, uzeti titule New Dayu prije nego stignu rekord najdužih Tag Team prvaka. I ovo je još bio jedan meč u kojem su negativci zapravo bili pozitvci i dobrice tijekom meča, a New Day, usprkos tome što bi trebali biti pozitivci, varali su za pobjedu. Nakon ovoga, ne vidim poantu zašto je Club opet dobio meč za titule. Imali su ona tri-četiri meča prije nekoliko mjeseci i tamo su se osramotili, nije li to dosta?

 

Pokušali su prhttps://www.youtube.com/watch?v=WYHD-QHlTU4omovirati večerašnji 205 Live show s dva Cruiserwieght meča koja su trajala, zamislite, samo nekoliko minuta! U prvom je Nese pobijedio Alexandera, uz pomoć Gulaka. Volio bih vidjeti nešto više od tog tima Nesea i Gulaka. U drugom, Rich Swann je pobijedio Noama Dara jer će večeras imati meč za CW titulu protiv Kendricka. Bilo bi bolje da sve presele na 205 Live. Bojim se da će doći do overexposinga, iako ne dobivaju mnogo vremena na Rawu.

Strowman je pobijedio R-Trutha, no onda se Zayn pojavio i pokušao spasiti svijet, ali nije uspio. Foley je imao konfrontaciju sa Zaynom poslije u kojoj su se posvađali i u kojoj je Foleyu prilikom pričanja ispao zub. Molim vas, neka je ovo znak da Zayn ide na SmackDown. Jedno je biti bookiran kao underdog (u čemu je Zayn super), a drugo je biti loše bookiran. Zayn je ovo drugo.

Paul Heyman je najavio kako će Lesnar biti u Royal Rumbleu. Mislim kako je prerano reći nešto konkretno o ovome, ali s obzirom da su i on i Goldberg u meču, trebalo bi biti zanimljivo.

Enzo je imao meč protiv Ruseva. Rusev ga je udario u međunožje. I ispao je pozitivac time jer je branio ženu od zlobnika Enze koji ju je vrijeđao.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "Raw pregled – Rota fortunae"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*