Raw pregled – Rijetka pojava Lesnara na WWE showu

Ovaj tjedan smo dobili još jedan Raw koji je uglavnom bio isprazan, ništavan, pun praznog hoda, s vrlo malo dobrih stvari. Ali vidjeli smo Brocka Lesnara, ako se to više uopće može nazvati atrakcijom. Ali je sasvim sigurno vijest jer ga nema nikada. Ovaj puta ga je bilo. Pa evo bit će i Raw pregleda. Ali neću dužiti, večer je i nemam volje pisati eseje na nešto što me se ne dojmi.

Heyman i Reigns otvorili su show i imali su solidnu konfrontaciju. Premda, mrzim jednu rutinu koju ne znam kako bih opisao, a to je korištenje riječi “kuja” u feudovima koji su obično bez heata i s vrlo malo zanimanja od strane publike, čisto da bi barem na tren podigli reakciju publiku, kao sad je njih to totalno ubolo što je Roman spomenuo tu riječ. To mi uvijek zvuči isforsirano u ovakvim segmentima, čisto jer ta riječ u ovakvim kontekstima nema previše značenja, spomenu je eto tek tako da bi odvojili ovo kao važan feud. Jer ne daj Bože da Rollins i Ziggler to spomenu, oni su mid-card. Kako god, solidan segment, Reigns je bio okej tijekom njega. Nisam ni očekivao da se Lesnar pojavi ovdje jer hej, zašto bi ga trošili tu ako se pojavio jednom u tri desetljeća na Rawu.

Cijele noći Heyman je molio Lesnara da dođe u ringu jer će u protivnim biti Heyman otpušten, što je bio ultimatum od Anglea. To čak i nije bilo loše jer su to dobro ogradili pričom da Lesnar ne gleda Raw. I bio je to solidan način da se ova priča oko Lesnarove pojave u ringu produži na cijelu večer. Ali Lesnarove rečenice tijekom ovih segmenata su bile malo cringe. Ne znam, on mi je zapravo smiješan kad priča.

Reigns je izbačen iz zgrade što je otprilike dobra odluka, ponajprije zbog toga što nisu napravili klišej odluku i vratili ga u dvoranu za vrijeme zadnjeg segmenta. A taj zadnji segment je bio…nije bio loš, valjda. Mislim, priča koju su oni radili kroz cijeli show zapravo je definitivna nadogradnja na bilo što što su Reigns i Lesnar ove godine zajedno radili, ali postavlja se pitanje – zašto bi mene trebala biti briga za ovaj meč i za ovaj program? Jednostavno ne znam, dok sam ovo gledao nisam osjećao ništa niti sam razmišljao o tome što dalje, kako dalje. Jednostavno mi je bilo svejedno. Lesnarov napad na Heymana je donekle intrigantan, ali opet, nisam nešto zainteresiran za to. I svaka im čast na tome što su uspjeli natjerati publiku da želi Romana i da viče njegovo ime. Ovo se zapravo čini kao ogroman uspjeh jer WWE to pokušava već duže vremena i nikako im u potpunosti nije pošlo za rukom da publika mogu to tako reći prirodno skandira Romanovo ime. E sad, problem je u tome što je ovo jedan show gdje su to radili, a ne tri ili četiri. Ili SummerSlam. To je bitno. A sumnjam da će se ovo nastaviti u smjeru u kojem WWE želi.

Rollins i McIntyre imali su predobar meč, no kratko je trajao i završio je diskvalifikacijom. Ovi bookeri su se definitivno fokusirali na krivi blok ovogodišnjeg Climaxa. Gledajte B blok i učite, booking A bloka ste već ionako apsolvirali prije dosta vremena. Sve skupa, solidno odrađeno, ali ništa tu nije dodano na program između Rollinsa i Zigglera. I ne želim gledati njihov još jedan, pogotovo ne običan meč na SummerSlamu jer nakon Iron man meča to jednostavno nema smisla. Ili izbacite nekog ili ubacite nekog, samo nešto promijenite.

Corbin i Balor su imali poprilično dobar meč koji je imao i heata i dobru reakciju od publike i akciju koja je definitivno bila dobro konstruirana. Očekivao sam pobjedu Corbina ovdje jer je 50-50 booking ono što WWE najviše voli raditi, ali ako ništa drugo, barem je Corbin uzeo čistu pobjedu. Što je uvijek odlično jer WWE nikada ne ide toliko daleko kada su u pitanju negativci.

Natalya i Alicia Fox imale su meč, Bliss i Ronda su bile sa strane i gledale su sve dok se nisu odlučile loviti oko ringa i bacati jedna drugu u zaštitnu ogradu. Imam osjećaj da svaki tjedan gledam reprizu iste stvari. Ovo je postalo tako ustaljeno da mene jednostavno nije briga, da se ne pojave nijedna od njih mjesec dana na showu ja se ne bih ni zapitao gdje su. Ne bih vjerojatno ni primijetio. Toliko me briga za Rondu. Dosadna je.

Elias i Lashley su imali segment koji je definitivno bio segment. I ništa više, ništa manje od toga. Znači, ovo je totalno nasumično, ali WWE to stalno radi. Lashley je sada gotov vjerujte mi, ovo je za njega put prema dnu. Izgubio je od Reignsa prošli tjedan, ovaj tjedan već nisu imali ništa za njega jer ovo se jednostavno ne broji. Ovo je smišljeno u tri sekunde jer stalno stavljaju na Eliasa nekog tko je izašao iz nečeg što je trebalo biti bitno, a sada više nije. Nemam volje gledati ovo.

Gledati Owensa kako pokušava očigledno krasti kovčeg je bilo presmiješno, ali eto to je valjda bila jedna od boljih stvari na showu. Jer sve što Owens radi zapravo nekako bude uvijek zanimljivo, pa makar bilo i debilno na papiru. Mahal je pobijedio Strowmana, fantastična odluka…..bi bila kada bi po pitanju bookinga, ali i sposobnosti imali obrnute uloge.

Akam iz Autora Boli izgubio je od Apolla jer to je WWE i oni ne znaju što imaju pred sobom. Grijeh je na ovaj način dovesti Autore na glavni roster i bookirati ih ovako. Sramota.

Dečki iz Revivala pobijedili su Wyatta i Hardyja što bi ih trebalo dovesti u lov na titule. Čemu se jako veselim. Ovo je valjda jedini dobar potez u ovoj diviziji u zadnjih par mjeseci. Nadam se da osvajaju titule i da će onda dobiti neke normalne izazivače s kim će imati dobre mečeve. Znam da ne mogu imati Takeover klasike na glavnom rosteru, ali ako dobijemo polovicu te kvalitete bit ću prezadovoljan.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "Raw pregled – Rijetka pojava Lesnara na WWE showu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*