Raw pregled – Povratak Ruseva

  • 4.8/10
    Raw 12.9.2016. - ocjena - 4.75/10
4.8/10
Sending
User Review
6.4/10 (5 votes)

Ovotjedni Raw nije nam donio mnogo toga i u većini pogleda je bio izrazito dosadan. Bilo je nekoliko svijetlih točaka večeri, no one bespotrebne i beskorisne stvari su bile u većini. Main Event scena je zabavna, Jericho je i dalje genijalan, Cesaro i Sheamus nastavljaju sa zabavnim mečevima, a za ostalo me i nije nešto briga.

 

Prošli tjedan je najavljeno kako će Reigns i Owens imati meč te ako Reigns pobijedi, bit će dodan u meč za Universal titulu na Clash of Championsu. Prvi dio meča, onaj prije diskvalifikacije je bio uvelike dosadan. Ništa posebno se nije dogodilo jer nisu htjeli ispucati mnogo stvari tu nego to sačuvati za onaj drugi dio meča. Stvarno dosadno. Owens je držao Reignsa u Chinlocku valjda pola meča. I onda se pojavio Rollins te napao Owensa i tako prouzročio diskvalifikaciju. Što je značilo da je Reigns izgubio. No, Foley je odlučio restartati meč, a Rollinsa je poslao u backstage. Moglo bi biti zanimljivo idući tjedan vidjeti koje će posljedice imati Rollins jer je Foley rekao da će ga kazniti ako se umiješa u taj meč.

Drugi dio meča je bio mnogo, ali mnogo bolji. Jako zabavna akcija, odlične izmjene poteza i nekoliko fora kontri. Završetak je bio fantastičan. Rusev se pojavio, primio je udarac, ali je koštao Reignsa meča i tako se na neki način osvetio za ono što mu je Reigns učinio na SummerSlamu. Nismo vidjeli Ruseva od tada, no sada se pojavio i bilo je odlično. Stvarno mi se sviđa što u ovome trenutku rade s njim dvojicom i volio bih da dobiju nekakvu stipulaciju za njihov meč, vjerojatno na Clash of Championsu. Mislim da bi taj meč mogao biti odličan. Nisam niti pobjedu Reignsa očekivao u ovome meču, ali to je i ispravna odluka jer je Reigns potpuno nepotreban tome meču, ima trenutno priču s Rusevom, dok Rollins i Owens imaju svoj storyline. S druge strane, ova pobjeda za Owensa je izvanredna jer iako je pobijedio Owensa prljavo, on nije bio taj koji je varao nego je iskoristio okolnosti – baš kao što je to bilo kada je uzeo Universal titulu.

Ono što mi se nekako i najviše svidjelo na Raw-u je bio Highlight Reel segment sa gostom Sami Zaynom. Meni je taj segment bio baš dobar. Jericho je fantastičan kao uvijek i nikada mi neće dosaditi na mikrofonu, ali Zayn mi je također bio odličan ovdje. Napokon je pokazao taj svoj karakter kojeg nije baš imao do sada na glavnom rosteru i imao je veoma dobar promo. Ovo je bio također odličan odabir za sljedeći storyline, pošto je Jericho sada najbolji Owensov prijatelj, dok je Zayn to jednom bio, a sada je on Owensov najgori neprijatelj. Imali su podlogu, to su iskoristili, stvorili su jako zabavnu konfrontaciju, Jericho je na kraju lupio Codebreaker Zaynu koji ga je izvrijeđao i na kraju smo saznali da će se sukobiti na Clash of Championsu. Stvarno sam zadovoljan ovime, drago mi je da napokon konkretno koriste Zayna nakon što je još od drafta bez ikakve direkcije. Nadam se da će ostvariti pobjedu protiv Jericha na PPV-u, no ne bih htio da ide na Universal titulu sve dok je Owens vezan uz nju.

Mick Foley otvorio je show i to zajedno sa ženama. Charlotte, Sasha, Becky i Brooke imale su raspravu u ringu o tome tko treba biti sljedeći izazivač. Sasha ima pravo na revanš, no Bayley je pobijedila Charlotte prošli tjedan. Po meni je segment bio skroz prosječan, osim onog dijela s Charlotte i Danom kada je Dana opalila šamar Charlotte. Drago mi je da će se njih dvije razdvojiti, postale su pomalo naporne, iako mislim da će Dana slabo uspjeti kao individualka. No, dobili smo i triple threat meč koji je odredio novog ili starog izazivača za titulu na CoC-u, a to je Sasha Banks. Nemam zaista nikakvih problema s time, to je sasvim u redu, Bayley još ima mnogo vremena ispred sebe i jednog dana će sigurno imati pojas oko struka, ali zašto je baš ona morala pretrpjeti pin? Ja sam mislio da će Dana Brooke biti ta koji će izgubiti u meču jer kad je ona zadnji puta uopće pobijedila? Ali ne, oni su dali poraz Bayley, koja je za sobom nosila hrpu momentuma zbog pobjede na Charlotte. Još jedan poraz za Brooke ne bi značio ništa, a po mome mišljenju ovaj poraz za Bayley nije baš bio potreban. Isto tako mi nije jasno zašto je WWE napravio ovaj meč ako su već prošli tjedan najavili da će Charlotte braniti titulu protiv Sashe? Kakogod.

Sheamus i Cesaro su imali još jedan jako zabavan meč s dobro razvijenom psihologijom i stiff potezima i udarcima. Cesaro je u međuvremenu na live eventu u Londonu uzeo pobjedu te tako smanjio rezultat na 3-1, a ovdje je smanjio i na 3-2. Očekujem da zapravo i pobijedi u toj seriji, no pojavile su se glasine kako bi on na neki način mogao prijeći na SmackDown, stoga me interesira na koji bi način to mogli odigrati.

New Day, Gallows i Anderson su imali jedan kratki segment, a onda i meč nakon toga. Izgleda da su i oni shvatili koliko je onaj prošlotjedni segment bio užasan da su ga odlučili pokopati ovdje. No, nije me briga što su jednom u životu odlučili učiniti Gallowsa i Andersona ozbiljnim timom koji zna pobijediti u meču jer ovaj feud je srozan do minimuma i više me zaista nije briga. I zašto se uopće ovaj meč dogodio ovdje kada ćemo isti meč dobiti i na Clash of Championsu, a taj je meč najavljen odavno? Nema apsolutno nikakve logike. Ni sami ne znaju što više rade s njima. Mislim da trebaju resetirati situaciju oko tag titula i dati ih nekom apsolutno nasumičnom timu.

Bo Dallas pobijedio je nasumičnog jobbera. Izgleda da zaista žele dočarati taj njegov novi gimmick. Nije da me pretjerano briga jer Dallas nije zabavan još od NXT-a, ali vidjet ćemo dokle će dogurati. Ja predviđam da neće daleko.

Nia Jax je brutalizirala i razbila Aliciu Fox. Ovaj meč je bio potpuno drugačiji od dosadašnjih Nia Jax mečeva jer je završio tako da je Jax napravila Spear na Alici kroz barikadu. To je bio fantastičan trenutak koji je prikazao Niu Jax kao opasno prijetnjom. Obožavam kako ju grade u ovome trenutku.

Jack Swagger još postoji! I imao je meč protiv Jindera Mahala! Ali je izgubio. I onda smo nakon meča saznali da njegov ugovor uskoro ističe. I Swagger je isto uzdahnuo. Jadan on. Znaš koliko ti je karijera propala kada se pojaviš prvi puta nakon sto godina i izgubiš od Jindera Mahala za kojega apsolutno nikoga nije briga. Ah.

Enzo i Epico su imali prosječan meč u kojem je Epico uzeo pobjedu. Ne znam jesu li oni stvarno ozbiljni s time da žele učiniti Epica i Prima relevantnima. Suosjećam se s Enzom i Cassom u ovome trenutku. Bolje da su nakon pobjede u Six Man Tagu na Battlegroundu otišli prema Tag Team titulama i osvojili ih. Tada sigurno ne bi gubili od Prima i Epica a i spasili bi nas od onih glupih Club-New Day segmenata.

 

 

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "Raw pregled – Povratak Ruseva"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*