RAW pregled – Povratak razmetnog sina

Srijeda navečer, nisam ranije našao vremena za napisati RAW recenziju, ali čak i sada prođu me trnci od trenutka koji bi mogao biti zapamćen kao jedan od najboljih unutar zadnjih pet godina. Vjerojatno i više – Shane McMahon se vratio.

Nije nam poznato da li će sada biti stalni lik, ili je ovo njegov labuđi pjev, ali na ta pitanja odgovor ćemo dobiti u tjednima koji dolaze. Tkogod vam kaže kako je to očekivao taj vam laže. Bilo je na svijetu onih koji su rekli da će se to dogoditi, ali to je bilo kao klađenje na 57 parova i sve redom sulude rezultate – zakonom statistike jednom će i to proći. Rekli bi sreća, a ne znanje.

Sve je izgledalo kao još jedan RAW kojeg Authority otvara, nešto na što se već razvija alergija kod onih koji redovito gledaju. Vince je odlučio uručiti svoju nagradu izvrsnosti, nešto što do sada nitko nije dobio. Nagradu je dobila Steph koja je došla u nisam-očekivala-ali-tu-je-govor-koji-sam-napisala maniri, i taman kada je krenula izgovoriti prvu riječ tog gotova dogodilo se čudo. Ne, nije voda postala vino, čuli smo ‘Here comes the money’ i Shane je uz erupciju oduševljenja izašao na pozornicu na kojoj ga nismo vidjeli godinama. Apsolutno sjajna publika je dvije ili tri minute u ekstazi skandirala oduševljena što ga vidi, kao što su bili i svi oni koji su gledali RAW ispred malih ekrana.

Otac je probao zagrliti sina, ovaj mu to nije dozvoli, baš kao ni rukovanje. A onda je krenula konfrontacija koja bi na obiteljskoj večeri bila začinjena letenjem tanjura na sve strane. Shane se suprotstavio sestri kazavši kako ona i njen muž uništavaju kompaniju – dionice i gledanost to pokazuju. Najbolje od svega je to što je podatak istinit, istina čini ovakve segmente još boljima. Steph je probala odgovoriti kako je on samo pobjegao dok je ona radila, a ispostavilo se je kako nije, kako su on i Vince postigli dogovor u kojem se samo maknuo sa strane i vrijeme je za povratak.

Bilo je to sjajno. Ali ne tako sjajno kao ono nakon toga. Steph je napustila ring, Vince je kazao kako nema problema s time da Shane preuzme RAW, a samim time i cijelu kompaniju, pod jednim uvjetom – imaj jedan meč i porazi protivnika po mom izboru. A onda je staraca, sav ponosan kazao tri stvari, na svaku je publika dodatno eksplodirala – Wrestlemania, Undertaker, Hell in a Cell. Kratko, jasno, sjajno.

Prebacimo se odmah na kraj večeri, drugi najbolji trenutak iste. Ponovo manevar kojeg smo već vidjeli – daj Roman Reignsu najdosadnijeg negativca za kojeg publiku nije briga kako bi mu probali vratiti momentum. Lani je to bio Big Show, ove godine je to Sheamus i njegova Liga nacija. Meč za kojeg nikoga nije bilo briga završio je bez kraja, došao je HHH i dostavio nam je jedno brzinsko mlačenje. Čovjek kojeg publika nikada nije pretjerano voljela napokon je bio heroj u zgradi, prebio je Reignsa na sveopće oduševljenje. Negativac je dobivao pozitivne reakcije, a pozitivac je bio izviždan preko svake mjere. I ponovo se postavilo pitanje oko lica komanije…

Između svega toga bio je Brock Lesnar. Prvo smo vidjeli kako je na parkiralištu razbio Ambrosea, ujedno polomio i vjetrobransko staklo na limuzini. Zatim smo slušali Paul Heymana u ringu, koji ovog puta nije zvučao isto kao zadnjih godinu dana, a onda je kolima hitne pomoći došao Dean koji je jedva hodao. Pokazao je kako se ne predaje i kako ga nije briga koliko će batina pobrati, Lesnar je pak pokazao kako ga nije briga i lako mu zada nove batine, premda je ovog puta bio ‘nježan’.

Sada je vrijeme za sve ostalo. Nakon fantastičnog otvaranja bilo je jasno kako će sve što se dalje dogodi biti pomalo isprazno, premda svaka čast publici na reakcijama čitavu večer. Ovaj RAW bi u nekom drugom gradu, onom u kojem publika šuti, bio prilično slab.

Neville i Lucha Dragonsi su imali prilično dobar i super zabavan meč protiv New Daya. Bilo je tu ponešto dobrih poteza van ringa, a završnica je pokazala kako Kofi pokušava Sin Cari skinuti masku te je to iskoristio kako bi ga dobio. Sve mi se čini kako ćemo opet imati više timova u borbi za naslov na WM.

Usosi u ringu, čeka ih meč protiv Ascensiona, dolaze Dudleyi i malo ih ometaju. Ali ne dovoljno da bi ih to koštalo pobjede. Kratko i solidno, vidjet ćemo kuda će ovo dalje.

AJ Styles i Jericho ponovo su imali vrijeme u ringu, taman su htjeli pričati o meču kojeg su imali dan prije, a onda su ih Social Outcasti prekinuli. Dobili smo Y2AJ tim koji je brzo sredio protivnike i ostavio nam pitanje – jesu li njih dvojca sada pravi tag tim. U nekim ranijim vremenima bilo je sasvim normalno da dvije velike zvijezde čine tag tim, kada bi se takvo vrijeme vratilo ja se ne bih bunio, to bi podiglo tag tim titule. Ovako su posebno izolirani svijet. Premda mislim da je šteta Jericha i Stylesa koristiti u tag timu za WM kada su sjajni solo.

Još jedan Goldust i R-Truth promo. Ovaj je bio solidan prema dobrom, a Goldust je dobio tortu u glavu. Znači kako ćemo ih ponovo vidjeti na Smackdownu.

Wyatt familija dobila je Big Showa i Kanea nakon što ih je Ryback napustio. Izgleda da postaje negativac, što nije loše pošto kao pozitivac nije ništa radio. Kako je rekao u promu nakon meča, želi ići solo, a ne biti dio tima. I bio je to sasvim dobar promo.

Sasha Banks i Naomi su imale meč. Prvo se Tamina umiješala, zatim je došla Becky Lynch konjica. Nakon što je Becky dobila pojavila se Charlotte kako bi stvorila pomutnju među njima dvjema.

Imao je ovaj RAW svojih dosadnijih trenutaka, ali oni sjajni, kao otvaranje, bilo su toliko dobri da bih ih volio zaboraviti kako bi me ponovo iznenadili i razveselili. Uz moje česte kritike mislim kako je ovo bila epizoda koju ne želite propustiti.

About the Author

Vedran Karlić
Glavni urednik, ljubitelj video igri, sporta i matematike.

Be the first to comment on "RAW pregled – Povratak razmetnog sina"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*