Raw pregled – Povratak King of the Ring turnira

WWE nas uvodi s jednim video o King of the Ring turniru koji će započeti na večeranjem Raw-u. Parovi su: Dean Ambrose vs Sheamus, Luke Harper vs Neville, Stardust vs R-Truth i Dolph Ziggler vs Bad News Barrett. Siđa mi se što su vratili King of the Ring turnir. Parovi izgledaju dobro i možemo očekivati nekoliko solidnih mečeva.

 

WWE World Heavywegith prvak otvara večerašnji Raw. Zanimljivo je što je Kane s njime izašao, a znamo što se sinoć dogodilo u meču, a to je da je Kane napravio Chokeslam Rollinsu. Rollinsu je govorio kako je napokon pokazao svima kakav će on prvak biti i onda se našalio zbog toga što je koristio RKO na Ortonu. Rollins je zatim okrenuo pažnju prema Kaneu i malo se uzmucao jer je skužio da ide u krivom smjeru i da bi moglo doći do svega. Kane je zatim rekao kako je Orton trebao biti prvak jer je ovaj koristio RKO. Kane i Rollins su izmjenjivali riječi, ali onda je Orton izašao. Orton govori Kaneu kako želi revanš protiv Rolllinsa jer je ovaj koristio RKO, ali zatim Roman Reigns izlazi van. Reigns nas je podsjetio da nema Big Showa u pomoći Rollinsu večeras. Da, toga se nisam sjetio. Hvala, Reigns. Barem jedna epizoda bez njega. Fanovi su vikali ‘Justin Bieber’ jer je Kane se našalio s Rollinsom u vezi njega ranije. Reigns također želi meč za titulu. Rollins govori kako niti jedan od njih ne zaslužuje meč, ali Kane prekida Rollinsa i govori kako ćemo večeras imati Tag Team meč njega i Rollinsa protiv Ortona i Reignsa, a do kraja večeri ćemo saznati i njegovog protivnika za Payback kada fanovi odluče tko će to biti. Dobar segment. Saznali smo u kojem smjeru sada idu i izgleda da ciljaju na Triple Threat meč što je dobro. Drago mi je što su Reigns ubacili u miks jer ne želim gledati još jedan Orton/Rollins meč. Kofrontacija Kanea i Rollinsa na početku segmenta je bila dobra i bit će zanimljivo kako će se oni međusobno odnositi u Tag Team meču večeras.

 

Bad News Barrett vs Dolph Ziggler – **1/2

Ovo je prvo kolo King of the Ring turnira. Sviđa mi se uparivanje ove dvojice, trebao bi biti dobar meč. Solidan meč sve skupa. Nisu dobili nešto previše vremena, ali ok. Sheamus je izašao na stage s mikrofonom u ruci i pokazivao kako je Ziggler poljubio njegovu guzicu na Extreme Rulesu što je omelo Zigglera te je Barrett odnio pobjedu. Mislio sam da će Ziggler ovdje pobijediti, ali mi je drago što je Barrett odnio pobjedu, pa makar to i ne bilo toliko čisto. Izgleda da se priča između Zigglera i Sheamusa nastavlja, što je dobro. Očekujem da će sada Ziggler koštati Sheamusa njegovog meča večeras.

 

Tyson Kidd vs Big E – *1/4

New Day pokušava nagovoriti da viču ‘New Day rocks’, ali ne uspijevaju. Meč je bio poprilično kratak i zabavan za vrijeme dobiveno, ali znao sam da neće dobiti previše. Big E dobiva pobjedu nakon što je Woods držao Kiddovu nogu kako ovaj ne bi mogao napraviti Kickout. Sviđa mi se što New Day igra prljavo i izvlači pobjede na ovakav način. Nadam se da ćemo vidjeti još jedan meč između ova dva tima.

 

Ryback vs Bo Dallas – *1/4

Ovaj meč je posljedica onog segmenta sa Extreme Rulesa kada je Ryback napao i razbio Dallasa dok je pričao u ringu. Dallas govori kako će dati Rybacku priliku da otiđe i da ne bude meča. Ryback naravno ne želi i  imamo meč te Ryback dobiva u kratkom meču. No, poslije meča, arena se zamračuje i Wyatt stoji u ring iza Rybacka, a zatim mu daje Sister Abigail! Napokon da je i to došlo. Wyatt je krenuo biti dosadan sa svojim misterioznim promoima, ali sad je to gotovo. Mislim da bi ovo sve skupa trebalo biti barem solidno. Vidjet ćemo kako će se dalje razvijati. Kasnije u showu, Wyatt je imao promo da je ovo tek početak.

 

John Cena dolazi i govori kako je njegov meč s Rusevom sinoć bio brutalan i zatim govorio o ‘I quit’ meču koji će se dogoditi na Paybacku. Cena govori kako se neće predati jer se bori Ameriku i da će razočarati sve Amerikance ako bi izrekao te riječi ‘I quit’. Solidan promo Cene, ali ovo će postati naporno s vremenom. No, SLater odgovara Open Challenge! Prošli tjedan nije dobio priliku jer je dobio RKO, no sada će dobiti priliku! Ili ne! Ne! Rusev dolazi i prebija Slatera! Jadan Slater! Još jednom su mu oduzeli priliku da postane US prvak. Rusev uzima mikrofon od Lane i govori joj da ode. Rusev govori kako će John Cena na Paybacku izreći te riječi ‘I quit’. Solidan segment. Sviđa mi se ova situacija s Lanom i Rusevom kako Rusev postaje ljubomoran što fanovi radije žele Lanu, a ne njega.

 

U backstageu smo i Rollins misli kako niti Orton niti Reigns ne zaslužuju meč za titulu jer ih je obojicu već pobijedio. Kane govori kako će večeras na WWE Appu fanovi odlučiti Rollinsovog protivnika. Imaju tri opcije: Orton, Reigns ili obojica. Rollinsova faca kada je Kane rekao da postoji i ova treća opcija da obojica idu u meč je bila super. Dobar segment.

 

R-Truth vs Stardust – *

Drugi meč u prvom kolu King of the Ring turnira. Meč nije bio ništa posebno. Dosadan je bio sve do zadnje minute kada je bilo solidne akcije. R-Truth dobiva ovaj meč te će se tako boriti s Bad News Barrettom u polufinalu ovog turnira. Kul. Predviđam da će Barrett pobijediti taj meč. Sasvim sigurno je u boljoj poziciji od Trutha te tako više zaslužuje biti u finalu.

 

Fandango vs Adam Rose – DUD

Ovo je zaista zadnji meč kojeg želim vidjeti zasada na showu koji i nije pretjerano dobar. Rose je dosadan, Fandango ne toliko, ali nije puno bolji. Ova dvojica imaju onako kul karaktere i WWE bi mogao uraditi jednu originalnu, malo dužu priču koja ima nekog smisla s njih dvojicom jer im se karatkeri poklapaju, ali stavljati ih u mečevi svaki tjedan je glupo. Što će ovo na Raw-u? Jednom Rose pobijedi, jednom Fandango. Sada je Rose dobio jer je Rosa omela Fandanga. Kako kul. Poslije meča, Rose uzima mikrofon i pridružuje se Roseu. Rose i Rosa se ljube. Predivno. Toliko da me ne zanima.

 

Naomi vs Brie Bella – *1/4

Prije meč smo imali backstage intervju s Renee i Brie koja nam daje informacije o Bryanu. Nije ništa posebno rekla jer ju je Naomi brzo prekinula i napala ju te rekla kako nikoga nije briga niti za nju niti za Bryana. Solidan segment. Naomi ima novu ulaznu pjesmu koja je kul i deset puta bolja nego stara. Isuse, ja ne vjerujem. Kada Nikki hrva, Brie je pokraj ringa i viče ‘Come on Nikki!’ Kad Brie hrva, onda Nikki viče ‘Come on, Brie!’ Paige, vrati se, pliz! Skužio sam kako Naomi ima patike koje svjetlucaju. Naomi dobiva u ok kratkom meču. Izgleda da će opet obiti meč za titulu uskoro gdje će je i osvojiti. Zašto jednostavno joj nisu dali titulu sinoć i meni i svima skratili muke?

 

Dean Ambrose vs Sheamus – **3/4

Treći meč prvog kola King of the Ring turnira. Ovo bi trebalo biti dobro ako dobiju vremena. Vrlo solidan meč, za nijansu bolji od Ziggler/Barrett. Krenuli su vrlo sporo, ali bilo je dobro pri kraju. Ziggler napada Sheamusa na kraju i izaziva DQ te Sheamus prolazi dalje. Ziggler pokušava prebiti Sheamusa, ali ovaj bježi kroz publiku. Ambrose poslije meča je bio ljut. Ja mislim da bi ovdje mogli vidjeti nešto između Zigglera i Ambrosea jer je Ziggler koštao Ambrosea prilike za prolazak dalje. Vidjet ćemo.

 

Damien Sandow je u ringu! Nema više Miz branda, samo Sandow! Sandow je imao promo o tome kako su mu rekli kako nijedovoljno zabavan te je onda krenuo oponašati druge ljude, a zatim su i prikazane njegove slike dok ih je oponašao. Zatim je rekao da je dobio poštovanje od fanova kada je postao Mizov Stunt Double. Sandowa je prekinuo Curtis Axel. Axel je došao u ring, ali ga je Sandow krenuo oponašati što je razljutilo Axela koju mu je naredio da izađe iz ringa, no Sandow je napao Axela i napravio mu onaj Elbow Drop što je radio prije. Dobar segment. Baš me zanima što će dalje sa Sandowom. Ima i novu ulaznu glazbu također.

 

Neville vs Luke Harper – ***

Ovo je zadnji meč prvog kola King of the Ring turnira. Napokon jedan dobar meč na showu, ali ništa manje nismo mogli ni očekivati od ovog meča. Neville je apsolutno fantastičan otkako je na glavnom rosteru i može napraviti dobar meč s bilo kime. Onaj Pop-Up Powerbomb pri kraju meča od strane Harper je bio kul. Neville na kraju pobjeđuje i odlazi u polufinale gdje će se boriti sa Sheamusom. Drago mi je za Nevillea. Odlično ga grade zasada, nadam se da će proći u finale turnira, možda čak i pobijediti.

 

Roman Reigns & Randy Orton vs Kane & Seth Rollins – **

U početku grozno dosadan, kasnije zabavan meč. Na kraju meča Rollins je Suicide Diveom udario Kanea koji ga je odmah udario i stavio u ring te su ga Orton i Reigns dokrajčili. I opet prvak pretrpio pin. Ja ne mogu vjerovati. Nisu li mogli jednostavno drugačije napraviti, pa diskvalifikacije je bolje rješenje od toga, Isuse. Eh. Poslije meča smo saznali da će Rollins braniti titulu u Triple Threat meču na Paybacku te je Reigns, sav sretan što će dobiti meč, napravio Spear Rollinsu. To je to.

 

Dosadan Raw. Bilo je naravno i dobrih stvari, ali toliko toga nepotrebnog. Nakon dobrog Extreme Rulesa očekivao sam malo bolji Raw, ali ostao sam pomalo razočaran. I još kad nasuprot tome imamo mrtvu publiku koja nije rekla ‘a’ cijelu noć, nije mi baš nešto pretjerano dobar show bio. 4.75/10

 

 

 

 

 

 

 

 

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "Raw pregled – Povratak King of the Ring turnira"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*