Raw pregled – Povratak Brock Lesnara

Seth Rollins otvara Raw. Seth Rollins govori o meču na Money in the Banku protiv Ambrosea. Rollins govori da je Ambrose do sve od sebe, ali to nije bilo dovoljno te kako je pobijedio Ambrosea svojom zaslugom kako je i obećao. Rollins zahvaljuje svima koji su mu pomogli da dođe do vrha, a to je upravo on i nitko više. Izvadio je papir na kojem je pisalo samo ime Seth Rollins i pročitao ime ‘Seth Rollins’ nekoliko puta. Rollins govori da nije trebao nikoga da pobijedi Ambrosea. No, Ambrose prekida Rollinsa. Njih dvojica su odmah ušli u brawl, no Rollins je nekako uspio pobjeći Ambroseu. Amborse uzima stolicu i mikrofon te govori da ne izlazi iz ringa dok se Rollins ne vrati i sjeda na stolicu. Reklame su prošle i Ambrose je još uvijek u ringu, no zatim se slika prebacuje u backstage gdje Rollins govori Triple H-u i Stephanie da otjeraju Ambrosea iz ring jer nema više što raditi ondje jer Authority odlučuje o svemu. No, Triple H govori da je Rollins i sam rekao da on sve može sam napraviti, stoga mu to prepuštaju. Ali, Rollins govori da je on to sve rekao kako bi dokazao d može sam pobijediti Ambrose. Triple H zatim govori o slijedećem Rollinsovom protivniku za WWE titulu i govori da ćemo o tome više čuti kasnije. Ambrose je još uvijek u ringu i ne želi izaći, ali ga onda Sheamus prekida. Shemus govori da je Ambrose gubitnik, a on pobjednik jer je on postao Mr. Money in the Bank i dijeli ga samo jedan Brogue Kick od osvajanja WWE titule. Sheamus govori da je Authority odlučila poslati njega da razbije Ambrosea koji to prihvaća i tako imamo meč. Dobar segment. Rollinsov promo je bio odličan i stvarno mi se svidjelo kad je imao papir u rukama na kojem su pisale osobe kojemu je on se htio zahvaliti te je samo njegovo ime pisalo ondje. Ambroseov napad je bio u redu i Sheamusov promo je bio kratak, ali solidan.

 

Sheamus vs Dean Ambrose – **3/4

Dobar meč, kao i očekivano. Solidna doza psihologije. Sheamusov rad ne Ambroseovom ozlijeđenom koljenu kojeg je Rollins ozlijedio je bio dobar, kao i Ambroseovo prodavanje istog. Ambrose je imao pobjedu  rukama, no Sheamus je uezo kovčeg i htio pobjeći, ali je onda Orton izašao i otjerao Sheamusa u ring te je Ambrose uzeo pobjedu s Roll Up-om. Poslije meč, Randy Orton je prebijao Sheamus, no ovaj je uspio izbjeći RKO i pobjegao. Pomalo sam zabrinut za Sheamusov poraz. Mislim da, iako je ovaj poraz bio prljav jer ga je Orton omeo, ovaj poraz se nije trebao dogoditi. Trebali su mu dati nekakvu kratku, dominantnu pobjedu ovdje. No, s druge strane, drago mi je da je Ambrose ostvario pobjedu nakon poraza na MITB-u. Izgled da imamo Orton/Sheamus zavadu, što je u redu, ali samo pod dva uvjeta: da će imati nekakav Gimmick meč (No DQ, Street Fight…) i da će Shemus ostvariti pobjedu. Zanima me što će sad s Ambroseom napraviti. On bi isto trebao imati nekakav meč gdje će ostvariti pobjedu na PPV-u.

 

Rollins se susreće s J&J u backstageu i Rollins govori da je napravio upravo ono što je i govorio i tako dobio Ambroser bez njihove pomoći. No, Rollins želi vratiti njih dvojicu u svoj tim ako im ovi kažu koga Authority planira za slijedećeg Rollinsovog protivnika. Noble govori da ne znaju tko je, ali se nada da će to biti Mercury koji je pinnao Rollins prošli tjedan. Mercury zatim govori da ga se Rollins boji, no Rollins se samo smije na to. Vrlo dobar segment. J&J nastavljaju biti super zabavni. Mislim da bi čak Mercury trebao dobiti nekakav WWE Title meč na Raw-u protiv Rollinsa. Mislim da bi to bilo kul.

 

R-Truth vs King Barrett – NR

R-Truth se obukao u kralja. No, nije imao pravu kraljevsku odjeću, nego nekakvu plahtu i papirnatu krunu. Svejedno, vrlo kul i sviđa mi se to što glumi kralja jer je dobio kralja Barretta. Imamo njihov revanš ovdje. Barrett je dominirao prvih dvadeset sekundi, no R-Truth je to pretvorio u Roll-Up i dobio ovaj meč. Vau. Još više sam iznenađen ovim porazom nego porazom s MITB-a. Mislio sam da će Barrett ovdje vratiti pobjedu, no on pretrpljuje još jedan poraz u meču od pola minute. Poslije meča, Barrett je dao Bullhammer Truthu i rekao da Barrett zaslužuje zvati se kraljem dok R-Truth to imsijava. Segment poslije meča je bio dobar, no još bih ga više volio da je Barrett ustvario dobio meč prije i još onda dodatno razbio R-Trutha kasnije. Kako god, nadam se da slijedi nešto bolje za Barretta.

 

Kevin Owens dolazi u ring. Owens govori da Cene nema večeras i da bismo mi to trebali zahvaliti jedno njemu iako je Owens ima ulogu u tome, no Cena ga je natjerao da ga razbije jer mu je Cena rekao poslije meča da pripada ovdje. No, Owensu ne treba to govoriti jer on zna da on pripada ovdje i jednostavno je Cena mogao samo otići poslije njihovog meča, no on je odlučio rukovati se kako bi ispao herojem. Owens govori da zaslužuje revanš jer on sebe smatra pobjednikom, ali idući puta on želi US titulu na liniji. Owens govori da nema ništa od US Title Open Challengea, stoga Owens izaziva bilo koga na  meč. Ziggler izlazi van i dolazi s Lanom. Ziggler govori da je se cijelo ovo vrijeme žrtvovao kako bi dobio meč za neku titulu i ako Owens želi protivnika, gleda ga. Lilian Garcia je krenula najavljivati ovo kao meč za NXT titulu, no Owens ju je prekinuo i rekao kako nikad nije rekao kako je ovaj meč za titulu i tako najavio kako je ovo Non-title meč. Owensov promo ovdje je bio super. Ova fora Owensa je bila izvanredna. Također mi se izrazito sviđa što nisu stavili Cenu na ovaj Raw kako bi prodao napad Owensa na njega sinoć.

 

Kevin Owens (c) vs Dolph Ziggler (NXT Championship) – ***

Vrlo dobar meč i zasigurno najbolji meč na showu. Dominacija Owensa na početku je bila u redu, no ništa posebno. No, završnica je bila vrlo zabavna i bilo je nekoliko dobrih near fallova. I da, kakav German Suplex Owensa! Kako ga je samo bacio! Ne znam baš za Owensov  Kick-out na Zig-Zag, ne sviđa mi se previše to, no u redu. Owensov dobiva s Powerbombom što je dobra odluka kako bi vratio nešto momentuma od poraza od Cene.

 

Randy Orton vs Kane – *3/4

Ovo čak i nije bilo loše za vrijeme dobiveno, no bilo je pre kratko da bi bilo dobro. Nakon što je Orton koštao Sheamusa njegovog meča protiv Ambrose ranije, Sheamus je to isto učinio i Ortonu. Sheamus je došao do ringa, a Kane je ovaj meč promijenio u No Holds Barred meč što znači da nema diskvalifikacija. To je omogućilo Sheamusu da uđe u ring i da Brogue Kick Ortonu te je Kane tako pobijedio. Svidjelo mi se ovo s Ortonom i Sheamusom večeras.

 

U backstageu smo i Rollins čestita Kaneu na pobjedi. No, Rollins govori da je na Money in the Banku on pobijedio, a Kne izgubio te kako je Rollins na MITB-u dokazao da može ostvariti pobjedu potpuno sam i da mu ne treba nitko, a pogotovo ne Kane koji želi da Rollins propadne. Kane govori da jedna pobjeda ne čini prvaka nego to mora raditi stalno, a Rollins zatim govori da je Kaneu uvijek netko pomogao, od Paul Bearera do ostalih. Kane je zatim uhvatio Rollinsa za majicu i krenuo vikati na njega da više nikad ne spominje njegovu obitelj. Vrlo dobar segment. Sviđaju mi se tenzije između Rollinsa i Kanea. Malo su stali, ali izgleda da opet kreću. Mislim da Rollinsa čeka face turn. On bi mogao postati pozitivac do SummerSlama po meni.

 

Big Show vs The Miz – 1/2*

Ryback je bio na komentatorskom mjestu. Ništa posebno od meča, no dominacija Big Showa je bila zabavna i chopovi su bili dobri. U jednom trenutku Big Show je bacio Miza na Rybacka što je Rybacka natjeralo da se ustane stolice. I dok su se Big Show i Ryback gledali, Miz je ušao u ring i sudac je odbrojao Big Showa i Miz je pobijedio. Mizova reakcija je odlična. Sviđa mi se kako je ovdje ostvario pobjedu. Izgleda d ćemo imati Triple Threat na Battlegroundu što je dobro.

 

Roman Reigns dolazi u ring. Reigns govori kako MITB nije bila dobra večer i ne želi čekati Battleground nego poziva Wyatta da odmah dođe u ring. No, Reignsa prekida Wyatt ne ekranu. Wyatt kreće govoriti, ali Reigns ga prekida i još jednom ga poziva u ring. Wyatt to ignorira i nastavlja govoriti svoje. Wyatt kaže kako je Reigns prije dva tjedna ukrao mu veliku priliku da bude u tome MITB meču i sve što je Wyatt htio postići napadom na Reignsa na MITB-u je pravda,  to je upravo ono za što se nekada Reigns borio. Wyatt govori da su on i Reigns velika suprotnost. No, onda je Wyatt htio nešto napraviti pošto je uskoro dan očeva i zatim je pokazao Reignsovu sliku s svojom kćeri i krenuo pjevati te rekao kako je ovo tek početak. Isuse, kako me zadnja scena sa slikom nahypan za daljnji razvoj ove priče. Baš me zanima kamo će ovo ići i hoće li ovo sa slikom zapravo nešto značiti u razvoju priče. Promo Wyaatta je bio odličan i svidio mi se segment sve skupa.

 

Bella Twins vs Paige – *1/4

Ranije u showu Paige je nagovarala druge ženske da se udruže s njom protiv Bella. No, nažalost, niti jedna nije stala na njenu stranu i Paige je onda izazvala Belle na 2-on-1 Handicap meč na Raw-u. Meč je bio ok, ništa vrlo posebno, no priča u meču kako Paige sama ipak ne može pobijediti Belle je bila dobra te će joj trebati pomoć. Ovo je vrlo zanimljivo i sto posto sam siguran da Charlotte radi debi u iduća dva tjedna. Nitko neće stati na stranu Paige, no doći će Charlotte i pomoći joj. To mi se sviđa, jako. Bit će dobro uvedena u roster.

 

Machine Gun Kelly  je bio domaćin ovoga Raw-a i zato je došao pjevati, a usput i davao nekakve savjete publici. On je pjevao i pjevo, no onda je došao najbolji dio ovoga segmenta. Owens je došao na stage i krenuo pljeskati MGK-u. MGK mu je pružio ruku, no onda je taj pljesak stao i MGK je krenuo Owensa, a zatim krenuo prema backstageu, no Owensa ga je uhvatio i dao mu Powerbomb sa stagea kroz nekakav stol valjda. Ovo je bilo izvanredno i MGK je najbolje iskorišteni domaćin ove godine. Owens je ispao kao totalni bad-ass. Jako mi se svidjelo.

 

Prime Time Players & Neville vs New Day – **1/2

Dobar Tag Team meč koji je dobio taman onoliko vremen koliko je i trebao. Zabavna akcija i Nevilleov Hot Tag je bio dobar. Očekivan pobjeda za Nevillea i prvake kako bi još samo potvrdili svoju pobjedu s MITB-a. New Day će sasvim sigurno i dalje biti u lovu na titule što je dobro jer moraju dobiti revanš. Baš me zanima kamo sada s Nevilleom. Ne paada mi ništa napamet u ovom trenutku kamo bi mogli s njime.

 

U backstageu smo i Ambrose igra pikado te gađa Rollinsovu sliku. Ulazi Kane i Ambrose se kreće smijati jer zamišlja Kanea ko WWE World prvaka. Kane govori da je on makar bio WWE prvak za razliku od Ambrosea. No, Ambrose kaže kako to nije bio Kane kojeg vidimo danas te govori kako neće stati dok ne osvoji WWE titulu. Odličan backstage segment, Ambrose je uvijek zanimljive u njima. Mislim da bi Ambrose mogao dobiti još jedan title shot i to na SummerSlamu. Koliko sam čuo Rollins ide na Triple H-a što možda znači da on gubi titulu i Lesnar uzima. I onda možemo vidjeti Lesnar vs Ambrosea. E to je meč kojeg bih rado volio vidjeti.

 

Dolaze Triple H i Stephanie McMahon kako bi Rollinsu otkrili sljedećeg izazivača za titulu. Triple H govori da svi misle da zaslužuju meč za titulu, no samo će jedan dobiti, a taj jedan neće biti niti netko od J&J, niti Kane, a niti Ambrose. Rollins je pomalo nervozan u backstageu stoga dolazi u ring. Rollins govori da ga nije briga tko će biti njegov protivnik jer će on njega pobijediti i osramotiti. Triple H i Steph zatim govori da iako je Rollins dokazao da mu ne treba Authority, no on još uvijek treba dokazati da zaslužuje biti u Authority. Lesnarova pjesma započinje i Lesnar i Heyman dolazi u ring uz ogromne reakcije! Lesnar i Rollins ulaze u stredown, no Rollins izbjegava pogledati Lesnara u oči, a zatim i odlazi iz ringa. Vrlo dobar segment. Iako smo mogli očekivati Lesnar, njegov povratak je bio odlično odrađen. Rollinsova reakcija na to je bila fantastična. Lesnarova nova majica je zakon. Jedva čekam njihov meč na Battlegroundu.

 

Dobar Raw. 7.25/10

 

 

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "Raw pregled – Povratak Brock Lesnara"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*