Raw pregled – Poklon za oprost

Ovotjedni Raw bio je go-home show za Payback PPV koji će se održati u nedjelju i bio je prilično prosječan, solidan u najveću ruku. Malo toga što se dogodilo je bilo konkretno, a i dok smo vidjeli neke solidne akcije u ringu, u većini slučajeva ona nije značila nešto posebno. Nije bio loš show, ali definitivno za nekoliko stepenica lošiji Raw od par prethodnih.

Show se otvorio i zatvorio s Mizom, Jerichom i Ambroseom. Najprije je Jericho otvorio show s Highlight Reelom kako bi govorio o svom meču protiv Owensa, no ubrzo ga je zamijenio Miz i njegov Miz TV da bi se na kraju pojavio Ambrose i sve to prebacio u njegov Ambrose Asylum. Segment je bio zabavan, prilično dug također, ali nije bio ni u jednom trenutku dosadan. Sva trojica su bili odlični na mikrofonu te smo time dobili solidne konfrontacije. Ono što mi se najviše svidjelo je da su spomenuli prošlost koju su Jericho i Ambrose imali i da nisu to odmah zanemarili te se pravili kako su oni odjednom prijatelji, a razloga tome nema. Njihova konfrontacija je bila sjajna, spomenuli su svoju prošlost i na kraju se na šaljiv način odlučili pomiriti. Odlično.

Nakon ovog segmenta najavljeno je kako će se Ambrose i Jericho boriti u main eventu protiv Miza i partnera kojeg on odabere. Miz je odabrao partnera, no on se iz nekog razloga nije pojavio te je Miz bio prisiljen sudjelovati u Handicap meču protiv Jericha i Ambrosea. Bio je ovo više segment nego meč, no bilo je solidno, Jericho i Ambrose su se jedno vrijeme iživljavali na Mizu, a onda je Miz pokušao pobjeći i Ambrose ga je sustigao na stageu, no kada mu je htio udariti Dirty Deeds na stolu, pojavio se Bray Wyatt koji je dao Sister Abigail Ambroseu, zatim Jerichu, a onda i Mizu.

Pretpostavljam da je Wyatt trebao biti Mizov partner i to mi se čak sviđa – nije se pojavio onda kada ga je Miz trebao i htio, pojavio se tek kada je on htio doći. No, s druge strane, što je ovo trebalo Wyattu? Prije nekoliko tjedana započeo je feud s Balorom kada je imao promo nakon njegovog meča. Ovaj tjedan je pak započeo tri nova potencijalna feuda. Koji će WWE odabrati? Mislim da ovo nije imalo mnogo smisla, ispalo je na kraju da se Wyatt potpuno nasumično pojavio ovdje i udario finisher svima. Vjerujem kako su ga htjeli izgraditi za njegov meč protiv Ortona, no to onda učiniš na nekom poput Hawkinsa ili Titus O’Neila. Ovako je napao top zvijezde Rawa, od kojih je jedan IC prvak i ako se nakon ovog budu pravili da se ništa nije dogodilo (da recimo Jericho i Ambrose zanemare njegov napad), onda je to stvarno glupo. Zaista ne znam što su točno ovime htjeli postići i kamo su htjeli ići, no nisam siguran koliko je ovo dobro za Wyatta.

Ono što me još smeta je to što su stavili Ambrosea i Miza u main event go-home showa, a oni uopće nisu niti na cardu za Payback. I iznimno je glupo što nisu stavili meč između Miza i Ambrosea na show. Nema mi mnogo smisla nakon što su ga krenuli graditi još prije dva-tri tjedna.

Rollins, Balor i Cass pobijedili su Joea i Club. Balor je bio zamjena za Enzu kojeg je protivnički tim napao prije meča. Sam meč je trajao kratko i nije bio nešto pretjerano posebno, mislim da su ovo napravili kako bi predstavili Rollinsov novi finisher koji je krenuo koristiti u ovome meču. Finisher mu je koljeno u glavu koje i ne izgleda toliko efektivno. Realnije bi bilo da su mu dali onaj Springboard high knee strike, više je brutalan od ovoga ovdje. No, to nije toliko bitno koliko to što ne spominju prošlost Rollinsa i Balora nego ih stavljaju u tim, a oni bi zapravo trebali biti rivali. Baš me zanima zašto je Balor oprostio Rollinsu to što mu je ovaj ozlijedio ruku. Pitam se pitam, ali odgovora nema.

Kalisto je pobijedio Strowmana u Dumpster meču nakon što Strowman nije mogao duplo manjeg čovjeka od sebe baciti u taj kontejner nego je Kalisto njega uspio. Nakon meča je Strowman ozlijedio i Kalista te ga poslao na nosila i bolnicu. Pitam se pitam što će li ovaj poraz Strowmanu ovdje, zašto su htjeli prekinuti njegov momentum ovim glupim porazom umjesto da je meč trajao 10 sekundi. A još se više pitam što će li ova pobjeda Kalistu kada ga ionako neće koristiti kako treba nakon ovoga?

Alexa Bliss je dokazala da je najbolja žena na mikrofonu trenutno na Rawu. Niti Bayley niti Sasha joj nisu bile ni blizu po pitanju toga u segmentu. Alexa je bila sjajna ovdje i zaista zna izvući ogromno puno heata od publike. Dok su i Bayley, a sada već i Sasha postali generični babyface karakteri. Sashi nužno treba heel turn, a Bayley nije za heela, no opet kao face je tako bezveze. Sam meč Alexe i Sashe nakon toga nije bio ništa posebno, previše kratko da bi išta značilo, no kraj mi se uopće nije svidio, loše su predstavili Alexu. Iako bi se onaj napad s leđa na Bayley jako svidio.

Gallagher i Aries pobijedili su Perkinsa i Nevillea u tag team meču. Drago mi je da je trajao više od tri minute i da je publika zapravo bila uključena, a ne da su spavali. Sviđa mi se i što su Aries i Gallagher ovdje odnijeli pobjedu, iako zapravo niti suprotan rezultat ne bi bio loša odluka.

Matt Hardy i Sheamus imali su prosječan meč koji je završio pobjedom Matta, a nakon meča su dva tima opet pružili ruke jedan drugom uz ponovno dvoumljenje. Ne sviđa mi se što je Sheamus ovdje izgubio jer je i Cesaro tjedan prije izgubio od Jeffa. Sada njih dvojica ulaze u meč na Paybacku s nula momentuma, a to je prilično glupo.

Dana i Alicia Fox su imale meč. Apollo Crews i Hawkins su imali meč. Titus i Crews su imali segment nakon meča. Uopće me nije briga ni za što od ovoga, posebno ne za Titus O’Neila. Užasan je.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "Raw pregled – Poklon za oprost"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*