RAW pregled – Novi US prvak

Royal Rumble dolazi za manje od dva tjedna, a moj interes za njime ni nakon ovoga RAWa nije na nekoj zavidnoj razini. Očigledno je da što dulje vremena WWE ima kako bi nešto razvio da to gori posao napravi.

Siguran sam kako se neće svi složiti s mojim viđenjem glavnih događanja ove epizode. Vince McMahon ponovo je bio dio showa, premda zbilja ne vidim zašto – ništa nije napravio. Trenutno je preuzeo ulogu ‘ozlijeđenog’ HHHa, osim što dotični nije ozlijeđen. Njegovo pojavljivanje nije imalo nikakvog smisla, štoviše, smetao je gotovo jednako kao i Ric Flair. Prethodna dva, bilo je smisla i razloga, ovo nikako.

Prvo je sve krenulo postrojavanjem skoro čitavog rostera kako bi nam rekli da svatko od njih ima šanse ugrabiti naslov. Moje mišljenje je da od poredanih jedino Kevin Owens može biti u nekim planovima za to, i to s jako malim šansama. Vince i njegova kćer su puno govorili, a nisu ništa rekli, zatim je Bray Wyatt govorio i rekao stvar koju sam htio čuti ‘svi osim tebe Romane’ (već sam kazao kako bih volio da on eliminira Romana), a zatim je u ring došao trenutni prvak. Moram priznati kako Reigns izgleda super kada šuti – jak i velik. U tom segmentu je saznao kako će na kraju imati meč jedan protiv svih, pošto je to njegov moto, a Vince je zao šef koji ga je odlučio kazniti.

I kako je to napravio? Tako da smo na kraju imali jedan protiv svih meč, što je bio sve samo ne to. Kada vam netko kaže to, pomislite kako će se, baš kao u filmovima, Roman morati boriti sa svima odabranima. No to se nije dogodilo – dobili smo glorificirani lumberjack meč između Owensa i Reignsa koji je trajao do Lesnarova dolaska. Zvijer je razbacala sve, uključujući i Owensa i Sheamusa prije nego je Reigns dobio podsjetnik na WM dane u F5. Sve je to ostavilo užasno gorak okus u ustima – cijelo vrijeme pričaju kako svi imaju šanse, a onda jedino Lesnar i Reigns izgledaju jako za Royal Rumble meč? I to za ‘veliki i važni meč za titulu’? Ovo je trebao biti meč prepun velikih imena, a čini mi se da takvih neće biti pošto ih je većina ozlijeđena, ili u mirovini.

Bray Wyatt je imao sjajan promo u početnom segmentu, a kasnije u showu je njegova obitelj pobjegla od Social Outcasta i Rybacka? Čovjek koji bi mogao biti zvijezda kompanije opet je ispao jadan, a njegovi bradonje su podvile rep. Hajde, barem nisu izgubili. Možda bi sada trebali regrutirati Dolph Zigglera pošto on je izgubio.

Titus O’Neil i Stardust imali su još jedan meč, prva dva nisu bila dobra, a nije bio ni ovaj. Kako je taj meč bio odmah nakon početnog segmenta, ubili su bilo kakvu nadu za nekim tempom, a dam se kladiti kako su mnogi prebacili program. Pogotovo u Americi gdje su sveučilišta imala finalnu utakmicu svog američkog nogometa. Jedino pozitivno u ovom meču što se dogodilo je boja na licu Stardusta koja je bila posveta za Davida Bowiea.

Sheamus i Ambrose u imali prilično dugačak meč, mislim da su dobili nekih 15 minuta, koji je bio sasvim ok s tehničke strane. Problem je što taj meč nije imao nikakvog smisla, niti je bilo ikakve karizme u meču. Ipak, moram pohvaliti kraj u kojem je Sheamus krvario nakon udaraca glavom, a uz dvostruki DQ najviše je izvukao Owens – on je došao i po ‘ko zna koji put razbio Ambrosea.

Među loše odrađenim stvarima spada i Chris Jericho i njegova konfrontacija s New Day dečkima koja je prerasla u tag tim akciju kada su se pojavili Usosi. Bilo je to pomalo apsurdno, prvo je New Day rekao Usosima kako je njih samo dvoje, naspram troje, kao da su zaboravili da je Jericho u ringu. Nakon što im je Jericho lijepo objasnio kako je i on tu i da su snage tri na tri ponovo smo dobili dva na dva meč. Ako ste ikada u životu gledali RAW onda znate kako je taj meč izgledao, bio je solidan, ali ništa više od toga. E da, Jericho je Woodsu strgao trubu, a Rooty Tooty Booty je jednako glupo kao i Unity kojeg su izgovarale cure iz tima BAD.

Bio je i Paul Heyman u epizodi, al’ segmenti s Authorityem koje je imao nisu mi baš sjeli.

Nije ovaj RAW bio kompletno loš, imao je tri dobre stvar, a prva od njih je bila montaža povodom Stingova ulaska u kuću slavnih. Ne želim umanjivati njegovu personu, samo želim spomenuti činjenicu kako u svojim WWE danima nema baš neki pozitivan rezultat – dva poraza bez pobjeda.

Iduća stvar bila su žene. Kada sam vidio kako Brie Bella izalazi kazao sam kako će ovo biti novi trominutni meč u kojem će dotična izgubiti. Kada sam saznao kako joj je protivnica Charlotte bio sam siguran u to, a onda se u ringu pojavila Becky Lynch, napala svoju ‘prijateljicu’ kako bi joj vratila za prošlotjednu izdaju. Napustila je ring, Ric je kazao kako se njegova kćer ne može boriti i Brie je ostala sama stajati u ringu. Trebala bi biti sretna što ovaj tjedan nije izgubila, a ja ću biti sretan što nisam čuo Brie Mode.

Ovo moram pohvaliti zato što to izgleda kao jedina priča koja se razvija logičnim smjerom. Svaki tjedan dodaju jednu novu kockicu mozaiku koja savršeno odgovara na prethodne. Becky dobro izgleda kao pozitivka, Charlotte loše izgleda kao negativka zato što je kompletan fokus na njenom ocu, a ne na njoj. Uvjeren sam kako bi bila bolja kada njega ne bilo kraj nje. Mogla je bez njega u NXT danima, može i sada. Maknite mi ga s ekrana, samo smeta. Baš kao što i većina tih staraca smeta u razvoju talenata koji bi trebala biti budućnost kompanije.

Za kraj sam ostavio najbolji segment večeri, ujedno i najbolju borbu večeri – onu u kojoj je Kalisto ugrabio US pojas. Taj momak ima potencijala i WWE bi trebao odbaciti sve gluposti u kojima misli kako on nije dovoljno dobar samo zato što nije dovoljno visok. Isto tako bi trebali odbaciti ideju stvaranja Rey Mysteria 2.0, trebali su naučiti da te stvari ne funkcioniraju, radije neka mu dopuste da se sam razvije. Njegov protivnik bio je Alberto Del Rio u svom najboljem meču od povratka u WWE. Sviđa mi se što je počeo tražiti inovativne ideje za izvođenje svog završnog poteza – tree of woe je u par prijašnjih mečeva izgledao užasno loše i potpuno predvidljivo, sada više nije tako. Poraz mi je došao pomalo neočekivano, svaki meč koji me uspije iznenaditi svojim krajem automatski je bolji.

Bilo je nekih dobrih stvari, ali one nisu dovoljno dobre da bi zbog njih netko bez razmišljanja i s velikim nestrpljenjem čekao iduću epizodi. I takvih momenata je jako malo. S druge strane, onih loših ima puno previše, uz epizodu koja traje tri sata s reklamama par puta ćete se zapitati zašto to još uvijek gledate. Ova epizoda je poster za takvo razmišljanje.

About the Author

Vedran Karlić
Glavni urednik, ljubitelj video igri, sporta i matematike.

Be the first to comment on "RAW pregled – Novi US prvak"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*