Raw pregled – Nova era, nove zvijezde

  • 9/10
    Raw 25.7.2016. ocjena - 9/10
9/10
Sending
User Review
9.45/10 (11 votes)

Nova era je nastupila. Prvi je Raw nakon drafta, ulazimo u novo razdoblje, razdoblje novoga brand splita. WWE je na odličan način učinio da to i osjetimo, odmah nakon prve minut emtiranja showa. Raw je dobio novu pjesmu, novi intro, cijela produkcija je promijenjena, stage je poboljšan, konopci su crveni, komentatori više nisu na svom standardnom mjestu nego su svoje mjesto dobili na stageu. Mnogo toga se promijenilo i ako se mene pita, to je upravo ono i što se trebalo dogoditi da se dobije osjećaj nove ere. Koliko će se ta nova era pokazati u realizaciji svega ostaloga, a ponajprije produkta, vidjet ćemo.

No, moram pohvaliti ovaj Raw. Bio je sasvim sigurno najbolji ove godine, ali i jedan od boljih u zadnjih nekoliko. To je upravo ono što im je trebalo kako bi se stvorio hype oko nove ere.

Započeli smo show sa Stephanie McMahon te Mick Foleyem. Odmah su prešli na stvar i najavili veliku vijest – Raw dobiva novu titulu. Riječ je o WWE Universal tituli. Bog samo zna što je to u ovom trenutku. Kako će izgledati, kako će biti smatrana i hoće li to biti nova svjetska titula kako bi i Raw imao glavni pojas, ne znamo za sada. Rekao sam kako nova titula baš i nije najbolja ideja, Raw je već krcat titula i ovo izgleda pomalo nepotrebno. No, vrijeme će reći svoje.

Ipak, znamo tko će se boriti za nju na SummerSlamu. Seth Rollins se odmah kvalificirao za taj meč na SummerSlamu, bez ikakve prethodne borbe. No, ostali su se morali boriti za to mjesto te su zato najavljena dva 4-way meča. Pobjednici tih mečeva ići će jedan na jedan u main eventu, a tek onda pobjednik toga meča ići će na Rollinsa na SummerSlamu. 4-way mečevi su bili jako, jako zabavni. U prvom meču Finn Balor je dobio Ruseva, Owensa i Cesara te se tako kvalificirao u main event. Dok je u drugom Roman Reigns pobijedio Jericha, Sheamusa i Zayna te također dobio svoje mjesto u main eventu. Sve je to bilo odrađeno, mečevi su bili dobri i zaista nemam nikakve zamjerke na sve to.

Zatim je došao taj main event, meč između Reignsa i Balora. Nisam znao tko će pobijediti. S jedne strane, imamo Balora koji je nov na glavnom rosteru i nisam mislio kako će već na svom prvom Raw-u pretrpjeti poraz. No, s druge strane pak imamo Romna Reignsa koji je noć ranije pretrpio pin na Batltegroundu, tako da sam mislio kako nema šanse da će izgubiti i ovdje. No, ipak je. Što je zapravo jako čudno. U dvije noći, Roman Reigns pretrpio dva čista poraza. To se nikada nije dogodilo do sada. Ali, drago mi je zbog toga. Finn Balor je u jednoj noći uspio izgledati kao prava zvijezda. Odlično su ga izgradili, pobijedio je dva ogromna meča, a jedan od njih je bio protiv Romana Reignsa. To je ogromna pobjeda za njega. Meč između Rollinsa i Balora na SummerSlamu zvuči jako dobro, vidjet ćemo koliko će istinski dobar biti, ali siguran sam kako neće razočarati. Sve ovo je bilo odlično bookirano.

Imali smo i meč za titulu na Raw-u! Riječ je o meču za Women’s titulu između Sashe Banks i Charlotte. Sasha je natjerala Charlotte da tapka na Battlegroundu, stoga je zbog toga dobila priliku za pojas. Meč mi se jako svidio, bio je odlično odrađen. Mislio sam kako će Dana Brooke smetati sa svojim upadanjima te kako će s time pokvariti kvalitetu meča, ali način na koji su se je riješili je bio fantastičan. Sasha je mnogo puta rekla kako joj je Eddie najdraži hrvač te je ovaj potez kojeg je povukla ovdje bio upravo njemu u čast. Publika je to prepoznala, odlično su reagirali, a reakcija Sashe je bila neprocjenjiva. Nakon toga smo već mogli uživati u meču. Sasha i Charlotte su još u NXT-u pokazale koliko sjajnu kemiju imaju, a ovdje su to samo potvrdile. Akcija je bila na nivou, Sasha je imala možda i najbolju izvedbu otkako je prešla na glavni roster, a Charlotte nije smarala kao negativac nego je bila odlična. I za kraj, još jedan trenutak koji obilježio meč – Charlotte je na glas rekla Sashi ‘Nećeš me pobijediti nikad, ikad!’ samo da bi ju ova pet sekundi poslije stavila u Banks Statement, pobijedila i uzela titulu. Bio je to fantastičan trenutak, a šlag na tortu je bilo Sashino osvajanje titule što nisam nimalo očekivao. Sve je ukazivalo na to da će ovaj meč napraviti na SummerSlamu gdje će Sasha uzeti titulu, ali su ipak napravili drugačije. I to je odlično. To je ono što trebaju napraviti. Učinit svaki show važnim, zainteresirati ljude za idući show, a ne najaviti nekakav meč za titulu idući tjedan, a reakcije ljudi je ‘Eh, neću to gledati, bit će prljav kraj i nećemo vidjeti novog prvaka, a kamoli išta drugo.’ To je ono što trebaju napraviti, a ovo je bio odličan način za to.

New Day je slavio činjenicu da su postali najduži tag team prvaci u povijesti WWE-a. Pozvali su nekoga lika u ring, malo su ga zezali i sve to, a onda su se pojavili Gallows i Anderson te razbili prvake. Onaj dio segmenta dok su pričali s tim likom je bio dosadan, nije bio smiješan kako su možda mislili da će biti, ali pojava Gallowsa i Andersona je popravila segment. Po svemu sudeći, oni će sljedeći na titule, a nadam se da će ih i osvojiti, već na SummerSlamu.

Vidjeli smo dosta squasheva tijekom večeri. Nia Jax je pobijedila Britt Baker, što je bio sasvim dobar početak za Niu na glavnom rosteru. S druge strane, Braun Strowman, koji je sada bez Wyatta, dobiju je svoju glazbu i ulazak te za početak svoje individualne karijere pobijedio Jamesa Ellswortha u kratkom meču. Bilo su to dva očekivana squash meča, ali nemam ništa protiv toga.

Neville je napravio svoj povratak i pobijedio Curtisa Axela, koji se sada naziva Mr. Irrelevant jer je bio zadnji pick za Raw na draftu. Neville je dobio u kratkom meču s Red Arrow. Koliko god to glupo zvučalo, mislim kako je ova ozljeda Nevilleu dobro došla. Bio je skroz potonuo prije nego se ozlijedio, ali sad WWE ima priliku učiniti ga relevantnim ponovno. Neka ga lijepo izgrade, neka mu dadnu titulu i to je to.

Bila je i jedna jako loša stvar na showu, a ona je, za čudo, uključivala Enzu i Cassa. No, nisu oni krivi za to. Imali su meč protiv Prima i Epica, koji su prije ovoga meča imali samo jednu borbu, pobijedili i više ih nakon toga nismo vidjeli. No, tijekom meča pojavili su se R-Truth i Goldust koji su hvatali pokemone na mobitelu po cijeloj areni. To je bilo baš bez veze. Ta igrica je hit, ali tome nije mjesto na Raw-u. Enzo i Cass ovom pobjedom nisu ništa postigli.

Uglavnom, ovo je bio fantastičan, odnosno bolje rečeno Finn-tastičan Raw. Mnogo toga je bilo dobrog, a malo toga lošeg. Eh, kada bi u ovom smjeru otišli zauvijek.

_______________________________________________________

Poslušajte naš prvi podcast gdje Vedran i Alen raspravljaju o WWE-ovom Battlegroundu.

 

 

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "Raw pregled – Nova era, nove zvijezde"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*