Raw pregled – Noć zagrljaja

  • 6.5/10
    WWE Raw 22.8.2016. - ocjena - 6.5/10
6.5/10
Sending
User Review
7.33/10 (3 votes)

Nakon SummerSlama, okrećemo novu stranicu i usmjeravamo pozor na ono što je pred nama. Za Raw je to Clash of Champions, PPV na kojem će se pojaviti hrvači samo s Rawa. Održat će se 25.9. SmackDown će imati Backlash, ali o tome nešto više u njegovom pregledu. Ovotjedni Raw meni je bio prilično dobar, iako još uvijek postoji onaj isti problem – traje predugo i bude naporno do kraja. No, bilo je nekoliko dobrih mečeva i lijepih trenutaka pa prokomentirajmo to.

 

Nakon što je osvojio Universal titulu na SummerSlamu, Finn Balor morao je predati tu istu titulu već na Rawu zbog ozljede ramena koju je zadobio u meču protiv Rollinsa. Zaista šteta za njega, bilo mi je drago što je osvojio pojas i tek je nekoliko tjedana na glavnom rosteru, a već je zadobio ozljedu i sada ga nećemo vidjeti barem šest mjeseci. No, Universal prvaka dobit ćemo već idući tjedan u 4-way meču, a kvalifikacijski mečevi održali su se na ovome Rawu. Da odmah prokomentiram opening segment, bio mi je solidan, ali išao je onako kako sam i mislio da će ići – hrpa nasumičnih hrvača se pojavila i Foley je napravio mečeve sa svima njima i to je to.

Seth Rollins pobijedio je Samia Zayna u prvom kvalifikacijskom meču. Meč mi se dosta svidio, mislio sam da je ona ozljeda Zayna bila stvarna, ali toliko je dobro prodao to da je stvarno tako izgledalo. Rollins je očekivano dobio. Za Zayna brzo trebaju nešto pronaći i ubaciti ga u neku priču.

Owens je pobijedio Nevillea u solidnom meču. Bila je to očekivana pobjeda za njega, pošto Neville ponovno izgleda neće biti ključan igrač na rosteru.

Big Cass pobijedio je Ruseva u prosječnom meču odbrojavanjem. Ovdje bi se već dalo raspravljati o rezultatu. Mislim da Rusevu ovakav poraz, bez obzira što je bio odbrojavanjem (to je zapravo i gore od običnog), nije trebao. Očito je da pokušavaju gurnuti Cassa sve dublje i dublje u nekakav spotlight, što možda i nije dobra ideja. Izvlači ga to što je u timu s Cassom i zajedno su mega popularni. Ali ne znam koliko će to funkcionirati.

Roman Reigns pobijedio je Chris Jericha u prilično dobrom meču. Bilo je dosadnih trenutaka, ali bilo je i onih dobrih, poput onoga šamaranja tijekom meča i par kontri od kojih bih izdvojio onu Reignsovu kada je kontrirao Codebreaker u Powerbomb. Očekivana pobjeda Reignsa, iako se Owens umiješao. Zašto mislim da će se Owens i Jericho već raspasti? Praktički su koštali jedan drugog meča na ovom showu, iako su htjeli pomoći. Trebali bi ih ostaviti u timu.

Dudley Boyzi odlučili su se oprostiti o WWE-a. Zaista ne znam kako na ovo gledati. Prvo sam, tijekom njihovog promoa i dok su razbijali Shining Starse mislio da zaista odlaze pošto bi to bio dobar način za odlazak. No, onda su se pojavili Gallows i Anderson i napali ih. Tada sam pomislio da je sve to zapravo storyline i da će imati još taj feud s njima dvojicom, no onda sam pogledao video na YouTubeu gdje su se prije ulaska u backstage oprostili od publike (to se dogodilo pod reklamama, ali je to WWE stavio na YouTube). Sada sam prilično siguran da je njihov odlazak izgleda stvaran. Ako je tako, neka odu, nemam ništa protiv njih, ali ruku na srce, bili su loši otkako su se vratili. Ali potpuno loši. Ne mogu se sjetiti niti jednog njihovog zabavnog meča. Možda onaj s Wyattima, Dreamerom, Rhynom i ostalima prošle godine.

Kad smo već kod Gallowsa i Andersona, imali su konfrontaciju s New Dayom gdje su izjavili kako su teoretski pobijedili prvake na SummerSlamu te kako zbog toga zaslužuju još jedan meč za pojas. Nakon toga je Big E pobijedio Andersona. Prvo u segmentu najave nastavak feuda između ta dva tima i onda jedan od izazivača izgubi u meču samo tri minute poslije. Mislim da to nije nikako dobra odluka. Htjeli su dati pobjedu Big E-u u svome povratku u ring i to je u redu, ali s druge strane, poraz Andersona i Gallowsa, pogotovo nakon onakvoga završetka na SummerSlamu, nije bio potreban.

Charlotte je pomislila kako se riješila svih žena na rosteru i sada će odmarati neko vrijeme, ali je Mick Foley onda predstavio Bayley! Svidio mi se njen Raw debi, publika ju je odlično prihvatila, atmosfera je bila super, Bayley je izgledala uzbuđeno i promo joj je bio dobar, a podloga za feud je postavljena i to je dobro. No, jedno nisam razumio. Foley ju je predstavio kao ‘hottest free agent’. Zašto? Možda nisam dovoljno upoznat kada netko prelazi iz NXT-a na glavni roster, ali ako je do tada imala ugovor s NXT-om i onda potpisala za glavni roster, ne vidim razloga zašto je u bilo kojem trenutku bila ‘free agent’. Kakogod. Previše je to dosadno za razbijati glavu dubokoumnim pitanjima. Inače, Bayley je pobijedila Danu Brooke u kratkom meču. Ne volim Danu, ali inače gubi previše.

Braun Strowman je imao još jedan zabavan squash. Onaj intervju jobbera prije meča je bio nešto izvanredno, naime, razlog zašto je taj Johnny Knockout pristao na meč je taj što voli velike znojne muškarce. Očito je da WWE želi te ljude napraviti budalama na TV-u i to je tako genijalno.

Najgori dio showa, definitivno segment između Titusa, Backlunda i Younga. Titus je bio grozan na mikrofonu, ne znam je li ga tko uopće slušao i razumio što je pričao. Promo mu je bio užasan i onda još da bi stvar bila bolja, Backlund ga je uspio nadhrvati i staviti ga u Chickenwing. Bravo Titus, definitivno ćeš uspjeti u WWE-u ako niti jednog starca ne možeš srušiti. Ispao je totalno glup u ovom segmentu. A Young je ispao još gluplji kada nije napao Titusa odmah nakon što se pojavio. Ne znam zašto je uopće čekao. Eh. Još jedno dubokoumno pitanje.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "Raw pregled – Noć zagrljaja"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*