Raw pregled – Montreal ima izvanrednu publiku

Odlučio sam ovaj tjedan napraviti kratak presjek onoga što se dogodilo na Rawu. Zapravo mi se prilično svidjela epizoda, bila su dva dobra segmenta i jedan odličan meč, ali mislim da WWE može zahvaliti Montreal publici što su bili izvanredni, glasni, uzbuđeni i entuzijastični cijelo vrijeme, svaki meč u njih je imao heata, a one stvari koje su i same po sebi bile dobre, podignute su na još jednu višu razinu upravo zbog njih. Jedan od boljih Raw epizoda u zadnje vrijeme.

Krenimo odmah s najboljom stvari ove epizode, meč između Balora i Rollinsa za IC titulu. Prije toga moram spomenuti segment kojim su postavili ovaj meč. S obzirom na ono što se dogodilo na Greatest Royal Rumbleu i kako je Balor bio vrlo blizu osvajanja titule, nekako sam i očekivao da će Balor tražiti meč za titulu, premda nisam očekivao da će se to desiti odmah. Segment kojim su to postavili bio je jako dobro odrađen, publika se toj odluci očigledno veselila. Dio s Miztourageom je odrađen tek tako, čisto da segment ode u nekom drugom smjeru, ali mi se svidjelo kada je Balor napao Rollinsa kada to ovaj nije očekivao (prije toga su se čak i rukovali). To nije bio heel turn, to je bio samo Balorov potez kojim je malo uznemirio Rollinsa i poslao mu jasnu poruku za kasnije. Jako dobro odrađeno.

Sam meč mi je bio odličan. Mislim da mi se nijedan njihov međusobni mečevi do sada nije svidio kao ovaj, a čini mi se da su ih imali četiri. U pojedinim mečevima im je malo falilo da bude odlično i sada su to ovdje ostvarili. Opet, ovdje mogu zahvaliti i publici koja je bila toliko uživljena u meč i koja se u jednom trenutku ustala na noge i krenula pljeskati. Naravno, ne mogu zanemariti njihov rad u ringu, kontre su bile zaista izvrsne, dinamike i heata je bilo i stvarno sam zadovoljan. Pobjedu Rollinsa sam očekivao. Montreal publika definitivno je zaslužila ovaj meč i drago mi je da su ga stavili u main event showa.

Show je pak otvorio Roman Reigns koji je odmah odlučio optužiti Lesnara i sve one koji su krivci za krivo procijenjeno odluku na Greatest Royal Rumbleu jer je Roman trebao zapravo pobijediti. Bio je ovo solidan promo, ali Reigns se treba maknuti od Universal titule, iskreno ne znam jednostavno što su htjeli postići tim krajem, dati mu treću priliku iako ni onu drugu nije zaslužio? Mislim da to neće ići. A nakon dva bezveze meča, ne gleda mi se i treći meč između Lesnara i Reignsa. Tu se pojavio i Joe koji je imao jako dobar promo i jako sam uzbuđen za njihov meč. Taj valjda neće razočarati. Premda bih ja volio da Joe tu uzme pobjedu jer njemu više treba.

Owens i Zayn su dobili odlične reakcije u tom segmentu jer su u svojoj zemlji a komentatori su morali to posebno naglasiti više puta jer Zayn i Owens ne smiju dobiti odlične reakcije nigdje drugdje (!!!). Cijeli taj six-man tag je postavljen dosta dobro i na kraju se ispostavilo kao jako dobra odluka jer je meč bio stvarno zabavan. Meč je imao heat jer su u njemu ipak bili Owens i Zayn koji su podizali publiku na noge, ali opet je najbolji dio meča bio Strowmanov hot tag kojim je raznio cijelu ekipu i odnio pobjedu na stranu njegovog tima. Domaći dečki su naravno izgubili jer to je klasični booking kojeg WWE, odnosno Vince voli provoditi. Na forumu sam govorio kako bi tim između Lashleyja i Strowmana mogao biti super.

Roode i Elias imali su prosječan meč sa zanimljivim krajem i ozljedom koju je Roode izvanredno prodao. Ovo bi trebalo postaviti njihovo rivalstvo, što me i veseli i ne veseli me jer nisu baš nešto bili njihovi mečevi.

Sasha Banks i Ruby Riott imali su prilično dobar meč. Mislim da je ovo najbolji individualni performans za Ruby otkako je na main rosteru. Treba joj dati više prilike. I iznenadila me njena pobjeda ovdje, pa čak i ako je bila prljava. Valjda će to nešto značiti, valjda Sasha neće vratiti tri pobjede u iduća tri tjedna kako to inače biva kad pobijedi netko za koga to ne očekuješ.

Da, odlučili su Titusov pad pretvoriti u storyline, što je solidna ideja. Ovaj puta Titus nije pao jer je Apollo obrisao pod prije toga (premda to nije bio razlog Titusovog pada na GRR-u, ali hajde). Titus se uključio u meč Corbina i Josea i svojim padom na apronu (ovaj puta namjernim) koštao Corbina meča da bi na kraju Jose uzeo pobjedu. Pa, ono, nije da me nešto posebno interesira ova situacija sve skupa, ali Jose je uzeo pobjedu i eto. Bio je dobro bookiran prva dva tjedna, ali očekujte da ga Corbin pojede u iduća dva tjedna (i zalogaja).

Natalya i Mickie James imale su nekakav meč. Pojavile su se i Alexa Bliss i Nia Jax i Rousey. Rousey i Natalya su valjda sada prijateljice, premda bi to mogla biti varka od strane Natalyje. S Alexom i Niom ništa konkretno nisu uradili u zadnjih par tjedana osim što je Alexa imala one sjajne ‘Moment of Bliss’ segmente.

Authors of Pain imali su squash nad nekim domaćim jobberima. Dobar način da se navuče heat na Autore.

 

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "Raw pregled – Montreal ima izvanrednu publiku"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*