RAW Pregled – Meč za US titulu

Sinoć je RAW održao svoju prvu epizodu nakon Hell in a Cell PPV-a. Od sinoć su se počela graditi rivalstva za sljedeći PPV, odnosno SSeries. Šta se to sinoć događalo, pročitajte u nastavku.

 

Mick Foley, Chris Jericho i WWE Universal prvak Kevin Owens su sinoć imali segment gdje su razgovarali o nadolazećem Traditional 5 on 5 Survivor Series meču gdje će RAW imati priliku pobijediti svoj rivalni brend a to je SmackDown. Naime, Foley je Owensa i Jericha u tim te je najavio i Battle Royal čiji će se pobijednik postati treći član tima. Foley je najavio i još jednog člana a to je bio Roman Reigns. Roman je također održao promo te je imao konfrontaciju sa Jerichom, koji mu je rekao da čak ne zaslužuje ni da bude na njegovog listi, a kamoli da bude US prvak. Y2J je rekao da je on porijeklom Kanađanin a da zna više o Americi od Romana te da bi on bio puno bolji prvak od njega. Mick Foley je nakon toga odlučio smiriti svađu ove dvojice i najavio US title meč između Jericha i Reignsa.

 

Kao što sam gore rekao, Roman Reigns je branio svoju US titulu protiv Chris Jericha. Pored ringa je, očekivano, bio Jerichov najbolji prijatelj Kevin Owens, koji mu je davao podršku cijelo vrijeme. Kada je Reigns izveo Spear za kraj, KO je upao u ring, prekinuo pin te je meč završio na DQ. Nakon meča su dvojica prijatelja nastavila tući Romana u ringu sve dok se nije pojavio Seth Rollins! Mislio sam da je Owens/Rollins feud gotov, ali se ispostavilo da nije te se ovaj feud vjerovatno nastavlja. Rollins je počistio ring te su on i Roman na kraju ostali zadnji stajati. Svidjeo mi se kraj meča i ovaj dio sa Rollinsom i Reignsom.

 

 

Eh, sada je došao red i na najavljeni Battle Royal, čiji će se pobijednik pridružiti RAW timu. Odmah na početku neki pokušali napasti Strowmana te njega prvog eliminisati, jer je on očigledno bio najveća prijetnja. Međutim, Strowman se lagano odbranio te nastavio dominirati. Hrvači su bili eliminisani uglavnom od Strowmana, iz razloga što on “mora izgledati jako”. Cesaro i Sheamus su se nastavili svađati Cesaro eliminsao Sheamusa, a Sheamus, svojom ljutnjom i bijesom koji je iskaljivao na sudiji, odvukao pažnju Cesaru, kojeg je Strowman izbacio. Na kraju su ostali samo Sami Zayn i Braun Strowman i kada su svi mislili da će Zayn konačno pobijediti i zasluženo biti u timu, Strowman ga je eliminisao. Zayn je bio tako blizu, držao je Strowmana te je bio na vrhuncu uništavanja najvećeg lika u meču.

 

 

Charlotte je održala promo gdje je poslala prijetnju cijeloj SD Women’s diviziji, rekavši im da je ona glavna prijetnja te da je niko ne može zaustaviti. Bayley je izašla i čestitala joj je na osvajanju Women’s titule ali je Charlotte odbila zahvaliti se. Ali niko nije kamenog srca, čak ni Charlotte, pa je ona poklonila Bayley veliki poklon – Niu Jax! Šalu na stranu, Bayley je primljena u ženski 5 on 5 Elimination SSeries meč od strane Charlotte ali se morala dokazati u meču protiv Nie Jax.

 

 

Charlotte je bila na komentatorskom mjestu cijelo vrijeme te je govorila o Bayley i vremenima kada joj je bila prijateljica. Vratimo se na meč, da budem iskren, nisam baš obraćao pažnju na njega. Očekivao sam da će Bayley dati malo momentuma na način da ona nekako pobijedi Niu, recimo na Countout ili na DQ, ali se to ispstavilo kao greška te je Nia Jax ovdje pobijedila.

 

 

Goldberg je sinoć htio nešto reći ali ga je prekinuo Paul Heyman a potom i Rusev. Jackhammer Rusevu i Spear Heymanu za kraj.

 

 

TJ Perkins je sinoć dobio revanš za Cruiserweight titulu koju je izgubio. Kendrick je varao te nije htio ući u ring a potom i odbranio titulu odbrojavanjem.

Od mic card mečeva imamo Enzo Amore i Luke Gallows, gdje je pozitivac pobijedio. Zatim Cesaro/Sheamus i Shining Stars, gdje su Sheamus i Cesaro dobili.

 

Be the first to comment on "RAW Pregled – Meč za US titulu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*