Raw pregled – Je li Reigns obranio WWE titulu?

Stephanie McMahon je otvorila ovotjedni Raw ili ga je barem pokušala otvoriti kada ju je pri luasku u ring prekinuo Reigns. Reigns je htio Vincea u ringu, no on još nije bio tu, ali zato mu se Stephanie uspjela popeti na glavu s time da nitko ne može protiv Vincea. Ipak, Reigns je poručio da ako ga Vince košta titule, završit će u bolnici. Ovo je bilo kratko i slatko. Bio sam spreman na još jednu dugačku konfrontaciju ovih dvoje, no nije trajalo tako dugo, ali je bilo prilično efektivno. Početni segmenti bi uvijek trebali biti ovakvi.

 

Neville vs Kevin Owens – ***

Nakon što je njihov prošlotjedni meč završio za par sekundi, dobili su još jedan meč. Ovaj je ipak trajalo malo duže, no nisu razočarali. Njih dvojica uvijek proizvedu kvalitetan meč, tako da je i ovaj bio jedan od njih. Dean Ambrose je svog rivala pratio s komentatorskog stola. Owens je ipak uspio uzeti pobjedu ovdje nakon što je prošli tjedan izgubio. Owens je nastavio tući Nevillea nakon meča, no Ambrose se umiješao. Ambrose i Owens imali su kratak brawl gdje je Ambrose dao Owensu Elbow Drop s barikade kroz komentatorski stol. Ovo je bio dobar nastavak priče ove dvojice koja je postala puno bolja u zadnje vrijeme. Njih dvojica će u četvrtak na SmackDownu imati još jedan meč gdje će Ambrose staviti svoju Intercontinental titulu na liniju. Šteta što nisu dobili stipulaciju barem, ali meč će svejedno biti dobar.

 

Titus O’Neil vs Stardust – DUD

Ovo zaista nije bilo ništa posebno, stvarno nepotreban meč koji nije služio ničemu. Trajao je četiri minute, ništa posebno se nije dogodilo i O’Neil je uzeo pobjedu. Titus kao individualni hrvač mi se ne sviđa previše, puno bolji je u Tag Teamu s Darren Youngom. Stardust je propao.

 

Charlotte vs Becky Lynch – **3/4

Charlotte je saznala da će se ovaj meč dogoditi stoga je u backstageu pitala Becky je li ona zatražila taj meč, no to nije bilo točno. Ipak su se dogovorile na prijateljski meč koji ipak nije ispao tako prijateljski. Prilično dobar meč, iako njih dvije mogu dosta bolje. Publika je također mogla biti bolja jer napokon dobivaju mečeve koji nisu Tag Team i nemaju veze s Bellama. Becky Lynch je uspjela nanijeti poraz Charlotte. To se nije svidjelo niti njoj niti Ric Flairu i Charlotte je nakon meča napala Becky što je označilo njen heel turn. Veoma dobar nastavak priče, Charlotte je napokon postala pravi negativac, sviđa mi se. Njih dvije imat će meč na SmackDownu gdje će Charlotte staviti titulu na liniju. Vjerujem kako će taj meč biti još bolji od ovoga.

 

Big Show vs Ryback – *

Na sreću, ovaj meč nije dugo trajao jer ga je prekinula Wyatt obitelj! Njih četvorica su najprije prebila Rybacka, a onda i Big Showa. Bray Wyatt je time označio ulazak Wyatt obitelji u Royal Rumble. Ovo mi se jako svidjelo i to je upravo ono što sam želio. Predstaviti Wyatt obitelj kao ozbiljnu prijetnju u Royal Rumble meču je upravo ono što želim. Nadam se da će nastaviti ovom putanjom do PPVa.

 

Alberto Del Rio & Rusev vs The Usos – **1/2

Ovo je bio solidan meč kojeg smo već vidjeli dosta u zadnjih nekoliko tjedana, tako da nije bilo ništa novo. Del Rio je ostvario pobjedu sa svojim Double Foot Stompom. Dobro je što je on uzeo pobjedu ovdje jer je trenutno u programu sa Cenom (kojeg danas nije bilo), a to nije lako. Usosi mi se baš i ne sviđaju otkako su se vratili, više nisu onako zabavni kao što su bili prije. Možda sam to ja, a možda je to i ova dosadna priča s Ligom nacija.

 

Dolph Ziggler vs Heath Slater – *1/4

Heath Slater, baby! Slater je došao s ostatkom jobbera (Roseom, Dallasom i Axelom)  koji su ga bodrili tijekom meča. Meč nije bio ništa posebno. Slater je uspio ostvariti pobjedu nad Zigglerom i tako započeo godinu na najbolji mogući način! Jadan Ziggler. Sigurno se osjeća grozno. Suosjećam se. Tim jobbera će se zvati Social Outcast! Pa, ovo bi zapravo moglo i biti zanimljivo kada bi je bookirali kako treba. Nemam ništa protiv ovog tima, sve je ovo ok, ali sam prilično siguran da neće dugo trajati.

 

Dudley Boyz & Kalisto vs New Day – **1/2

Prije meča kao i uvijek, New Day je imao promo. Govorili su svoje stvari, smijali se i to i onda na ekranu postavili nekakvo odbrojavanje koje se pri broju 5 pretvorilo u Chris Jericho odbrojavanje i Jericho je napravio svoj povratak u WWE! Ovo s odbrojavanjem je bilo jako kul, moram priznati. On je izgovarao svoje fraze, ismijavao New Day i najavio svoj ulazak u Royal Rumble. Ipak nas je zeznuo da se neće vratiti. Solidan segment. Što se tiče meča, bio je revanš sa SmackDowna. Trajao je malo duže nego što je trebao, ali bio je solidan. New Day je ipak ovdje uzeo pobjedu. To mi je drago jer su krenuli malo previše gubiti u zadnje vrijeme.

 

The Beast, Brock Lesnar, napravit će svoj povratak idući tjedan na Rawu! Čudi me kako WWE najavljuje ovo, ali to je sigurno zbog TV ratingsa jer žele da ljudi znaju da će se vratiti i tako ih privući da gledaju. To je u redu.

 

Roman Reigns (c) vs Sheamus (WWE World Heavyweight Championship) – **1/2

Ovo nije bio regularan meč jer je Vince bio sudac, stoga smo mogli i očekivati da će se meč sastojati od raznih spletki i ispasti ovako kako je i ispao. No, nije bilo loše, booking je bio solidan i Vince je očekivano bio na Shemausovoj strani. Reigns je udario Vincea u jednom trenutku, no tada se Stephanie pojavila, ali se Reigns i nje riješio. Tada je Scott Armstrong, koji radi za Authority, došao i bio zamjenski sudac u meču, no i on je pokupio Superman Punch. Tada je pravi sudac došao u ring i Reigns je ostvario pobjedu. Vince je nakon meča najavio kako će Reigns braniti titulu u Royal Rumble meču na istoimenom PPVu. To je definitivno zanimljiva odluka koju nisam očekivao. Sada je još zanimljivije pratiti kako će se stvari razvijati i tko će izaći kao pobjednik. Dobra odluka.

 

WWE je uspio godinu otvoriti s dobrim Rawom. Mnogo toga mi se svidjelo na njemu, bilo je i toga nepotrebnog, ali ne u velikoj količini. Bit će dobro ako nastave ovim tempom do Royal Rumblea.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "Raw pregled – Je li Reigns obranio WWE titulu?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*