RAW pregled – Imamo dobru epizodu!

Lakše je kritizirati nego pohvaliti dobar proizvod. Nije to ništa čudno, ljudska priroda je takva. WWE mi je zadnjih tjedana olakšavao posao, bilo je razloga za kritiku na svakom koraku, premda će ih biti i u ovoj epizodi, naglasak će biti na kvaliteti. Bio je ovo vrlo dobar RAW.

Ideja ovog RAWa je bila staviti sve pobjednika Hell in a Cell PPVa u jedan na jedan dvoboje kako bi u konačnici dobili prvog izazivača za titulu koju drži Seth Rollins. Četiri meča, pa finalni u kojoj će se ta četiri pobjednika susresti u borbi četiri borca. Nije ovo neki revolucionarni potez, ali je bio veliko osvježenje – nije bilo ‘ja sam u nekom nebitnom meču dobio prvaka pa sada imam pravo na borbu za titulu’.

Mečevi koje smo dobili bili su vrlo zabavni pa čak i vrlo kvalitetni za RAW standarde, ali svi su imali jednu malenu manu – bilo je prilično jasno tko će dobiti i plasirati se u završni meč. Roman Reigns dobio je Kingstona, Del Rio je prešao preko Nevilla, Cesaro je ponovo izgubio od Owensa, a jedini meč u kojim nisam bio siguran za ishod je Ziggler vs Big E. Na papiru je izgledalo kako će Ziggler dobiti, što na kraju je, ali kada je Breeze došao u manirama VIP osobe došao kraj ringa bojao sam se neke glupave diskvalifikacije. Sva sreća, ona se nije dogodila.

Završni meč ove četvorice bio je odličan – boji od svih pojedinačnih. Bilo je tempa, bilo je zanimljivih momenata, svaki kandidat je dobio svojih pet minuta za pokazati kako je tamo s pravom, a na kraju je pobjeda otišla u prilično očekivanom smjeru – Roman Reigns je idući izazivač i bit će donekle zanimljivo vidjeti kako će se sve to odvijati.

Kažem donekle pošto mi se čini kako ovo zatvara poglavlje s Wyatt familijom – organskom meču kojeg smo mogli imati za Survival Series – svi putevi kroz zadnjih par mjeseci su vodili tamo, a sada kada je Rim blizu, magija je nestala. Osim toga, polako kreće moja bojazan kako ćemo imati tim Wyatt protiv tima Undertaker. Potisnut ću za sada svoja razmišljanja o tome i koncentrirati se na aktualno. Wyatt je imao jedan od najboljih segmenata dana, ujedno i jedan od najboljih koje je odradio ove godine, pričajući o tome kako preko Takera revitalizirati svoju karijeru. Bio je mističan, ali istovremeno dovoljno jasan.

I kada je došao do svog finala pojavio se mlađi braco. Demon Kane krenuo je u ring, izgledao je veliko, izgledao je opako, a kada su se ugasila svijetla i pojavile se tri bradata, izgledao je i glupo. Dobio je batina i baš poput starijeg brata iznesen je iz ringa. Sjajan način za povećati interes kod gledatelja.

Po starom scenariju imali smo i tri na tri meč – Rusev, Barrett i Sheamus dobili su nasumično spojene Dudleye i Rybacka. Čak je i ovo bio dobar meč. Imam osjećaj kao bi tag tim divizija uz trenutne trendove trebala biti za tri čovjeka, ne samo dva.

Za kraj sam ostavio Dive. Bio je to još jedan prosječan, za RAW standardan, Team PCB vs Team Bella meč u kojemu su potonje dobile. Sve do tada je bilo dobro, a onda je Paige ponovo napala svoje timske kolegice. Za mene se taj tim raspao onog dana kada je Paige pokazala svoje pravo lice prije mjesec dana. Sve ovo su mogli odraditi tada, a ne gnjaviti nas s mjesec dana priče koja se nije nikuda pomaknula. Hoće ili neće biti dio tima, uz neki privremeni rivalitet s Natalyom koji je umro brže nego je nastao. Mjesec dana ničega, a sada trebam vjerovati kako će stvari biti drugačije? Molim vas, prekinite ovako tretirati hrvačice.

About the Author

Vedran Karlić
Glavni urednik, ljubitelj video igri, sporta i matematike.

Be the first to comment on "RAW pregled – Imamo dobru epizodu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*