Raw pregled – Epska borba dobra i zla

Gledam i ne vjerujem. WWE je uspio napraviti još jedan 360 potez s pričom. Imati toliko lošu priču koja uspije napraviti cijeli krug i ponovo postati dobra. Kane i Seth Rollins vjerojatno više nitko neće shvatiti ozbiljno, bilo da se borili za naslovi ili nešto deseto. Prošli tjedan postavili su temelje, a danas su na njima nastavili graditi. Od ‘anonimnog’ poziva šefici ljudskih resursa (Ashley) koja treba ustanoviti da li Kane svojim radom narušava sigurnost ostalih u kompaniji, naravno, ako izuzmemo činjenicu čime se kompanija bavi.

I nije nam potrebno crtati tko je poslao to anonimno pismo, sve je jasno istog trena kada se riječ anonimno spomenula. No WWE je krenuo sladunjavim putem i odmah nam servirao momka s naslovom, uz njegovu zabrinutost i budala bi shvatila o čemu se radi, no svi su se pravili kako nitko ništa ne zna. Bilo je to tako savršeno sapunasto, meksičke sapunice mogle bi se posramiti.

No to nije bio kraj, priča se nastavila još bolje (ili lošije, ovisi kako gledati). Kane je htio pokazati kolegici koja ga istražuje kako je sjajna osoba i ‘prijatelju’ kojem je pomogao doći do naslova donosi poklon. Iskopao je glavu njegova strganog kipa. Na kraju tu glavu nitko nije htio i ona je ostala kod Ashley.

Veliko finale bilo je još bolje. Ashley je ustanovila kako Kane nije opasnost za sigurnost u kompaniji, ali narcisoidni Seth Rollins je. Situacija koja se iz aviona vidjela od trena kada je današnja priča krenula. Seth je tu svoju frustraciju morao izbaciti iz sebe, a kako to bolje napraviti nego prebiti Kanea? Toliko ga je izmlatio da su ga doktori na nosilima odveli do ambulantnih kola i uputili se prema bolnici. Tamo nikada nisu stigli zato što se demon probudio i odlučio se osvetiti, što je naravno i uspio.

Već sam rekao kako je ova priča toliko loša da postaje dobra, samo ima jedan problem s kojim se vjerojatno i veliki dio publike muči. Za koga navijati? Psihopatni demon ili narcisoidni prvak. Trenutno su toliko ludi da kraj njih Dean Ambrose izgleda kao oličenje psihičkog zdravlja.

Glavna borba večeri bila je i najbolji trenutak večeri. Roman Reigns poslao je otvoren poziv Bray Wyattu (ako netko zna gdje se mogu kupiti hlače kakve trenutno nosi neka se javi ispod u komentarima) za jedan na jedan meč. Bez ikakvih uplitanja s jedne ili druge strane. Pribojavao sam se te ideje pošto sam mislio kako će se netko umiješati u meč, a kada je Bray ušao uz svoju braću u dvoranu bojazan je postala veća. No ništa mi nije draže nego kada se prevarim. Nitko se nije umiješao, Bray ih je odmah poslao u svlačionicu. Sam meč nije pružio nešto što će se pamtiti, no nakon što je sudac prekinuo meč pošto su oda hrvača bila van ringa krenula je prava akcija. Njih nije bilo briga za ring, oni su se tukli kako sutra ne postoji – kao da se dobro i zlo bore do smaka svijeta. Tukli su se u publici, letjeli su kroz barikade, a na kraju i kroz stol. Pobjednika nije bilo, a publika je oduševljeno pozdravila njihov napor YES! povicima (što je bilo i jedini trenutak u cijeloj večeri kada sam primijetio postojanje publike). Nadam se kako će WWE ovo vidjeti i shvatiti da su Bray i Roman momci koji bi trebali nositi breme velikana na svojim leđima u godinama koje dolaze. Pokazali su kako to mogu, pokazali su kako im je mjesto u vrhu. Držte ih tamo.

John Cena je vratio otvoreni izazov za US titulu, a prvi izazivač bio je New Day, točnije Xavier Woods. Nisam siguran koliko je to dobar potez bio, pri tome mislim i na povratak otvorenog izazova i to što ga je New Day prvi prihvatio. Bilo je jasno kako titula neće promijeniti ruke, a na kraju je sve to služilo kao priprema za tri na tri meč kada su se Ceni priključili Dudleyi. Moram reći kako ipak nisam očekivao da će u tom meču New Day dobiti.

Miz TV ponovo je imao nesreću ugostiti Divas diviziju i gledati još gluposti koje je WWE pripremio. Dok je Miz bio prisutan malo toga dobroga se dogodilo, a nikada je počeo tri na tri meč situacija se nije popravila. Glavni razlog je u tome što ne prihvaćam to što se Paige ponovo borila na strani tima koji se do prije neki dan zvao PCB. Nakon one njene eskapade taj tim je za mene stvar prošlosti, ona više nije dio njega. Ovo čak nije bilo niti ‘neprijatelj bog neprijatelja meni je prijatelj’, ovo je bilo potpuno loše izvedeno. Nekako mi se čini kako bi Natalya mogla u tim s Becky i Charlotte, dok nemam ideju što će biti s Paige (koja je super kao negativka), niti gdje je team BAD. Ima i pozitivnih stvari – zadnjih tjedan dana u ovoj diviziji je potpuno jasno tko je pozitivac, a tko negativac. Neka tako i ostane.

Bilo je stvar za koje me nije bilo pretjerano briga, niti sam baš shvatio njihovu poantu. Big Show vs Mark Henry bio jednosmjeran poput ulice, svi znamo kako Show ide na Lesnara i kako ga moraju prikazati jakim, čak je nešto kasnije i Paul Heyman pomogao. Imam osjećaj uzaludnog slučaja. Tko zaista vjeruje kako će Lesnar ovo izgubiti?

Stardust vs Neville meč služio je za povratak King Barretta koji je u konačnicu namlatio obojicu. Problem ovoga bio je u relevantnosti Barretta. Nisam ni znao da ga nije bilo skoro dva mjeseca, eto koliko je bio relevantan, a zaslužuje više.

Bo Dallas protiv Ortona? Zar trebamo nešto govoriti o tome? Kada je uopće zadnji puta Bo dobio? Ne znate odgovor na to pitanje, a ipak nekako mislite kako će dobiti Ortona?

Prime Time Players protiv Luke Harpera i Brauna Strowmana se dogodio i završio baš onako kako ste mogli očekivati.

Rusev i Owens su trebali imati meč. Nisu, zajedno su napali Rybacka, a zatim je došao Ziggler. I sve je to bilo nekako nespretno napravljeno, uz neki veliki osjećaj kako bi njih četiri u nekom trenutku mogli imati meč za IC titulu.

Ovotjedni RAW imao je jako puno prosječnih dijelova i puno premalo onoga u čemu se može uživati. Ono dobri momenti bili su zbilja dobri i šteta što ih nije više. Mislim kako bi Raw trebao promijeniti format u kojem svi moraju biti svaku večer, bolje im dati jednu večer meč od 30 minuta pa nakon toga jedan ponedjeljak slobodno nego imati dva osrednja od 15 minuta.

About the Author

Vedran Karlić
Glavni urednik, ljubitelj video igri, sporta i matematike.

Be the first to comment on "Raw pregled – Epska borba dobra i zla"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*