Raw pregled – Dolazak razarača

Službeno smo na putu prema WrestleManiji koja je samo za nešto više od dva mjeseca. Royal Rumble preksinoć je započeo taj puta, a Rawom smo ga nastavili. Ovotjedni Raw imao je nekoliko dobrih trenutaka, no opet ću reći kako nisam osjetio show ili u prijevodu, nije me bilo briga za većinu stvari koje su napravili.

Glavna točka večeri je bilo rivalstvo između Triple H-a i Rollinsa. Najprije su Rollins i Stephanie McMahon imali segment gdje je Rollins rekao kako će učiniti sve da dospije do Triple Ha i dadne mu šaku u lice, čak i ako to podrazumijeva da treba otići u WWE HQ ili čak još gore, u kuću njegove obitelji. Meni je taj segment bio fora, Rollins je odlično dodao ulje na vatru i sada dao razlog Triple H-u da se pojavi inače ovaj dolazi k njemu na vrata. Stephanie je bila standardna ovdje – branila je muža i hvalila ga.

Na kraju showa se pojavio Triple H koji je rekao kako je on zaslužan za Rollinsov uspjeh, kako u NXT-u, tako i na glavnom rosteru, ali kako Rollins nije mogao izdržati teret koji je pred njega stavljen te je zbog toga Triple H odlučio pronaći nekog boljeg i pouzdanijeg. HHH je zatim prozvao Rollinsa da dođe u ring što je ovaj i učinio, ali dok je Rollins ulazio u ring, napao ga je Samoa Joe! Joe ga je brutalno pretukao, a onda ga stavio u Coquina Clutch.

Koliko god mi se Joeov debi svidio i koliko god da je super izgledao u njemu, imam razloga za zabrinutost. Sudeći po ovome, on će biti još jedan Authority guy. Kako svježe. No, to nije glavni razlog. Imate li na pameti koliko su likovi koji su bili vezani uz Authority loše bookirani? Pogledajte samo Rollinsovu vladavinu za titulu, a ako se toga ne sjećate, Kevin Owens vam je svjež primjer. A onda pogledajte koliko je Samoa Joe bio dobro bookiran u NXT-u. Toliko da sam ga nazvao najbolje bookiranim heelom u WWE-u. Bilo bi zaista šteta to upropastiti, ali to je WWE. Nadam se da sam u krivu, da će ga bookirati super, ali ako proučimo prošlost, ona ukazuje da ništa od toga. Segment je bio super, ali imam razloga zabrinuti se za Joea.

Owens je otvorio show i hvalio Jericha i sebe sve dok se nije pojavio Strowman i rekao da mu je Owens obećao meč za Universal titulu (što je dokazao i videom), no Owens je to zanijekao sve dok se nije pojavio Foley i napravio taj meč. Klasičan segment za započeti show u kojem nismo dobili ništa posebno novo.

Na kraju meč nije trajao niti pet minuta i završio je diskvalifikacijom kada se upleo Roman Reigns i uzrokovao diskvalifikaciju. Ne znam zašto daju Strowmanu meč za Universal titulu na takav način. Totalno glupo je ispalo. I da, Reigns je pomogao Owensu da zadrži titulu. Lijep kontinuiran booking od strane WWE-a. Nije prošlo niti 24 sata od završetka njihovog feuda, oni su već zaboravili na njega. Shvaćam da žele prodati taj njegov feud sa Strowmanom, ali nije li smislenije da on razmišlja tako da bi zapravo bilo dobro pustiti da Strowman pobijedi i osvoji titulu, pa će on, pošto će vjerojatno imati meč sa Strowmanom u budućnosti, dobiti još jednu priliku za pojas. To je po meni logičnije razmišljanje, ali to je Roman Reigns i njegov booking. I još jedna primjedba na njegov booking, u ovom segmentu je prebio i Owensa i Strowmana i potpuno no-sellao Royal Rumble PPV. Divno.

Zayn i Jericho imali su solidan meč u kojem je Zayn ostvario pobjedu. Izgleda kako bi Zayn sljedeći mogao na US titulu što je u redu. Izgleda da one glasine da on ima heat na sebi nisu baš istinite jer da jesu, ne bi se baš ovako dobro provodio u zadnjih nekoliko tjedana.

Brock Lesnar, odnosno Heyman u njegovo ime, izazvao je Goldberga na meč na WrestleManiji. Solidan promo Heymana, iako ništa novo nije rečeno, ali je izazov dobro postavljen i Goldberg će već idući tjedan odgovoriti na njega.

Cesaro, Sheamus i Bayley pobijedili su Charlotte, Gallowsa i Andersona u prosječnom meču u kojem je na kraju Bayley pinnala Charlotte za pobjedu. Da, nisu znali koji razlog smisliti za nastavak ovog feuda jer je Charlotte čisto pobijedila Bayley na Rumbleu pa nije imalo smisla da se feud nastavi. Lijep početak vladavine Gallowsa i Andersona. Divno.

Nia Jax je imala meč sa Sashom Banks koji je završio na jako čudan način jer je zvono za kraj meča zvonilo, a sudac to nije niti rekao. Inače, Jax je prebijala Sashu sve dok Bayley nije došla u obranu. Mislim kako nije bilo potrebe za ovim, praktički smo vidjeli istu stvar osim što je Bayley ovdje došla u pomoć. Nepotreban meč.

Enzo i Cass pobijedili su Mahala i Ruseva u Tornado Tag meču. Jednostavno me nije bilo briga za ovo i drago mi je da je završilo. Jadan Rusev, lik je završio u timu s Mahalom. Čovjek vam je draw za Total Divas, nagradite ga.

Neville je imao proslavu svojeg osvajanja titule. Imao je prilično dobar promo kojeg je prekinuo Swann i napao ga. Solidan nastavak feuda, što je bilo očekivano.

Tony Nese je pobijedio Mustafu Alija u solidnom, ali jako kratkom meču. Nakon meča, Aries je imao intervju s Neseom i malo ga izvrijeđao. Ovo je definitivno zanimljivo i nadam se da to znači da se Aries vraća u ring i to u Cruiserweight diviziju.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "Raw pregled – Dolazak razarača"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*