Raw pregled – Dolazak Demona

  • 7/10
    WWE Raw 15.8.2016. - ocjena - 7/10
7/10
Sending
User Review
7/10 (5 votes)

Nakon prilično razočaravajućeg i dosadnog Raw-a prošli tjedan, stigli smo i u SummerSlam tjedan. Stoga, WWE je trebao odraditi dobar posao po pitanju izgradnje mečeva ako nas žele zainteresirati za SummerSlam. Po meni su to uspjeli u većini segmenata i iako je bilo fillera i tri sata je još uvijek predugo, bilo je dosta dobrih stvari prema kojima bih mogao ovome Raw-u dati dobru ocjenu.

 

Ovotjedni Raw obilježio je dolazak demona. Riječu je o alter egu Finn Balora. Do sada smo ga imali prilike viđati na NXT live specijalima, no sada je obojana verzija Finn Balora nastupila i na Raw-u. Naime, Rollins je pozvao Balora da izađe kao Demon King nakon što je Balor obećao da će se ta verzija Balora pojaviti na SummerSlamu. Iako Rollins nije očekivao da će se išta dogodi, Balorov alter ego se pojavio sa spektakularnim ulaskom. Nakon što je ušao u ring, Rollins je izgledao zastrašeno, ali je napao Balora, no Balor mu je odgovorio i Rollins je odlučio pobjeći. Cijeli ovaj feud s Balorom i Rollinsom mi je do sada bio prilično slab s obzirom da je u igra nova titula, no popravili su dojam ovdje i mislim kako je to bilo nužno. Sve što su do sada napravili nije bilo ništa posebno i nisu uspjeli razviti taj feud do nekog malo boljeg nivoa. No, onda su ovo napravili. Nisam očekivao da će se Demon Balor pojaviti na Raw-u jer u NXT-u je korišten samo za Takeover specijale. No, ovo je čak i dobar potez. Definitivno mi se sviđa kako su za sada izgradili Balora i njegov karakter. Prošli tjedan smo dobili onaj video gdje je pričao o porijeklu svoga imena, a sada smo dobili i ovo. Ako ga budu tako nastavili graditi, mislim kako će to biti pun pogodak. Predviđam njegovo osvajanje Universal titule na SummerSlamu.

Meni osobno najdraži dio Rawa je bio segment između Brock Lesnara i Heath Slatera. Kada su Heyman i Lesnar došli u ring, mislio sam kako ćemo dobiti još jedan tipičan Paul Heyman promo gdje govori puno, a ne kaže ništa. No, onda se pojavio Heath Slater koji je u ulozi svoga života. Njegov promo work ovdje je bio izvanredan. Da je ozbiljnije shvaćen od početka, Slater je mogao izgraditi i bolju karijeru u WWE-u. Kako god, zapravo smo čuli i Lesnara na mikrofonu ovdje! I zvučao je prirodno! Što je apsolutno čudo jer njemu dati mikrofon na Live TV-u je inače pogreška. Na početku je on izgledao kao milosrdni Lesnar koji zapravo razumije da Heath Slater ima dvoje (ili četvero? ili sedmero? koliko uopće?) djece za koje se treba brinuti i ako ne potpiše za Raw, njegova familija će ostati bez kruha. No, onda je napravio najbolji mogući preokret i kazao kako ga nije apsolutno briga za Slaterovu djecu. Lesnar je zatim uništio Slatera i usput poslao poruku Ortonu za SummerSlam. Evo načina kako na dobar način iskoristiti pojavu Lesnara i da bude korisna, a da se pritom Orton ne pojavi. Meni je ovo bi odličan segment. Nadam se da ćemo još nešto vidjeti s Ortonom na SmackDownu i onda mogu reći kako su, usprkos što su njih dvojica na dva različita branda, uspjeli dobro izgraditi meč.

Rusev je htio da mu se Roman Reigns ispriča za sve što mu je učinio prošli tjedan na Raw-u. No, u međuvremenu se uvalio u još veće probleme. Naime, pojavio se Mick Foley, a zatim i Stephanie McMahon koji su smatrali njegovo ponašanje nedoraslim. Pojava Reignsa je dodala ulje na vatru kada je on izazvao Ruseva na meč upravo na Raw-u. Što mu je i odobreno. No, tu se neće boriti za US titulu, nego će Rusev braniti čast svoje supruge, Lane. Bilo mi je malo čudo što su odlučili učiniti taj meč na Raw-u kada za samo šest dana imaju meč na SummerSlamu. Mora biti nešto o tome, nekakva caka, nešto.

Prije nego što su došli do borbe, Reigns i Rusev imali su fantastičan brawl u backstageu kojeg su sudci morali rastavljati. Nakon što su prošli tjedan imali prilično siromašan segment koji mi je pokvario njihovo rivalstvo, ovdje mi se pak sav taj hajp vratio. Ovaj brawl je bio odličan i pomislio sam koliko bi bilo dobro kada bi na SummerSlamu dobili stipulaciju sad kada već imaju običan meč na Raw-u. Kako god, ipak smo dobili taj meč i mogu samo reći da je bio dosta dug. Trajao je 25 minuta, što je bilo previše. Ne mogu reći da je bio loš, ali ne mogu niti reći da je bio baš previše dobar jer iako je završnica bila veoma dobra, bilo je dosta praznog prostora prije toga. Mislio sam kako će Rusev ovdje uzeti nekakvu prljavu pobjedu, ali se dogodilo suprotno. Reigns je uzeo pobjedu što nekako nalaže da bi Rusev trebao uspješno obraniti titulu na SummerSlamu. Tako je barem do sada išla WWE booking šablona. Tko zna, sada je nova era, možda su i promijenili svoje šablone.

Sami Zayn pobijedio je Sheamusa kojega je omeo Cesaro. Meč je bio solidan, iako na trenutke nezanimljiv. Zaboravio sam na Samia. Čovjek u ovome trenutku ne radi ništa, što je ogroman pogreška. Ovo je dokaz da je ipak trebao biti draftan na SmackDown. Nakon meča u backstageu, Cesaro i Sheamus su započeli tučnjavu, no uspjeli su ih zaštitari zaustaviti. Foley je zatim najavio kako ćemo vidjeti ‘best of 7’ seriju mečeva između njih dvojice, a prvi meč će se dogoditi na SummerSlamu. Ova odluka ima svoje dobre i loše strane. Dobra je ta što njih dvojica imaju kemiju u ringu i mečevi će sasvim sigurno biti dobri. Loše je to što smo u zadnjih par tjedana vidjeli dva meča između njih dvojice i oba je Cesaro pobijedio. Tako da ovo baš i nema smisla, ali što je tu je.

Woods i Kingston su pobijedili Dudley Boyze kako bi pokazali da su spremni za meč protiv Cluba na SummerSlamu. Kasnije u showu, Gallows i Anderson su pobijedili Trutha i Goldusta kako bi nas podsjetili da i oni znaju kako doći do pobjede u nekom meču. Uz sve to, Gallows i Anderson su nam i ovaj tjedan dali informacije o ozljedi Big E-a pritom glumeći doktore. Woods i KIngston nisu to shvatili zdravo za gotovo te su pokušali isto to napraviti Andersonu za osvetu, ali nisu uspjeli. Čak su i uspjeli izgraditi pristojan feud za tag team titule što je rijetkost. Svaka čast.

Nia Jax je imala brutalan squash gdje je pobijedila neku plavokosu curu. Ali ova cura je doslovno imala plavu kosu. Trenutak kada ju je gurnula s užadi i kada je ova udarila od apron je bio fantastičan. Odlično izgrađuju Niu koja je barem za sada uspjela pronaći nekakav balans na glavnom rosteru.

Big Cass i Owens imali su solidan meč koji je završen diskvalifikacijom Owensa kada je Jericho napao Cassa. Nakon meča, Jericho i Owens su uspjeli prebiti Enzu i Cassa što je bio dobar preview za SummerSlam. Ovo rivalstvo čak i nije toliko loše, komedija je bila dobra, a i ovaj segment sada je bio točka na i. Tim Jericha i Owensa je zlato.

Darren Young i Titus O’Neil su odjednom ponovno postali tim. Kada sam ih vidio kako ulaze zajedno, krenuo sam ispitivati sposobnost svog mozga i mogućnosti pamćenja jer se ne sjećam da sam vidio išta što bi ukazalo na njihovo ujedinjenje. No, onda su pokazali nekakav klip s pre-showa gdje su se pomirili. No, ne zadugo jer je Titus prevario Younga u ovome meču i njihovi protivnici Primo i Epico su uzeli pobjedu. Ako ništa, barem su Shining Stars pobijedili. Iako nisu relevantni još uvijek.

Neville je pobijedio Jinder Mahala. Opet isti problem, njegovi mečevi postaju jednolični jer je sve osim Red Arrowa zaboravno i bezveze. Nevilleu pod hitno treba nešto, nekakva priča u kojoj će dobiti karakter jer ako bude nastavio u ovome smjeru, opet će pasti u zaborav.

Charlotte i Dana su se posvađale u backstageu, ali je ipak to izgleda bila klopka za Sashu. Naime, nakon što je Charlotte pobijedila Aliciu Fox, pozvala je Sashu u ring, na što je ova pristala. No, Dana Brooke se odjednom pojavila te su njih dvije zajedno pretukle Sashu i Charlotte ju je za kraj stavila u Figure Eight. Solidan segment. Drago mi je da Dana neće biti prisutna za vrijeme ovoga meča na SummerSlamu, iako postoji mogućnost da WWE to sve upropasti i da se Dana nekako pojavi. Nadam se da to neće biti slučaj.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "Raw pregled – Dolazak Demona"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*